به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، گروهی از فناوران مرکز رشد دانشگاه تبریز برای نخستین بار با رفع ایرادات و ضعفهای دوربینهای تصویربرداری هوایی کابلی خارجی موفق به ساخت نوع ارتقاء یافته و بومی این نوع دوربینها شدند.
طراح و سازنده سیستم تصویربرداری هوایی کابلی عنکبوتی ابراز داشت: این دستگاه یک رباط تصویربردار کابلی است که با استفاده از کابل خود میتواند حرکت کرده و تصویربرداری کند.
حاجی آقاپور افزود: مهمترین ویژگی که این رباط دارد تصویربرداری با سرعت بالا و بدون آلودگی صوتی و در امنیت کامل بدون برخورد با انسان و اشیاء است و برای اولین بار در کشور طراحی و ساخته شده است.
وی هوشمند و ایمن بودن، نصب و راه اندازی آسان، سرعت ۲ برابر تصویربرداری و کاهش هزینه تا یک پنجم مشابه خارجی را از امتیازات این سیستم دانست.
سازنده این سیستم هوشمند تصویربرداری گفت: یکی از ویژگیهای مهم این رباط در مقایسه با مشابه خارجی چرخش بیش از ۳۶۰ درجه سیستم متصل به دوربین است که به صورت نامحدود انجام میشود.
این طراح با بیان اینکه منبع انرژی این رباط در نمونه اولیه که به صورت یک بعدی بر روی کابل حرکت میکند از طریق باطریهای قوی تهیه میشود، عنوان کرد:، اما در نمونههای بعدی با انتقال جریان الکتریکی برای اولین بار در سیستم رباط کابلی، این امکان را میدهیم که به صورت ۲۴ ساعته تصویربرداری را انجام دهد.
حاجی آقاپور استفاده در سالنهای ورزشی، سالنهای همایش، استودیوهای صداوسیما و محیطهای امنیتی را از کاربردهای این دوربین برشمرد.
وی اظهار داشت: شرکت سازنده این سیستم یکی از ۱۳ شرکت دانش بنیان و ۶۰ واحد فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه تبریز است که ایده خود را به محصول علمی تبدیل کرده است.
سازنده سیستم تصویربرداری هوایی کابلی عنکبوتی اذعان داشت: این سیستم کاملاً بومی و نوآورانه بوده که با حمایت سرمایه گذاران به تولید انبوه رسیده و قابلیتهای آن افزایش پیدا خواهد کرد.
انتهای پیام/ش