به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد ،محمد رشتی باف معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: کشتار دام در کشتارگاه ها، سم پاشی دامها و پرهیز از
کشتار غیرمجاز دام از مهمترین عوامل پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه-کنگو میباشد.
وی تصریح کرد: با توجه به شروع فصل گرما و در نتیجه افزایش فعالیت کنهها در فصل گرما، انتقال کریمه کنگو از دام به انسان تشدید میشود که بی توجه بودن دامداران نسبت به این موضوع و عدم رعایت دستورالعملهای بهداشتی و قرنطینهای دامپزشکی از جمله سم پاشی دام و اماکن دامی، به شیوع این بیماری در مناطق مختلف دامن میزند.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: تلاشهایی در خصوص پیشگیری از این بیماری در استان انجام شده که نظارت بر کشتارگاه ها، سم پاشی دامها و اماکن نگهداری دامها علیه کنههای دامی، مبارزه و برخورد با کشتار قاچاق و غیرمجاز و نگهداری لاشهها در پیش سرد از جمله این اقدامات بوده و توصیه اکید میشود دامها قبل از جابجایی، سم پاشی شده و برای حمل و نقل آنها گواهی بهداشتی دامپزشکی اخذ و نیز بازرسی قبل و بعد از کشتار دامها در کشتارگاهها انجام شود.
رشتی باف افزود:با توجه به اینکه تب کنگو در دام هیچ گونه علامتی ندارد و از روی ظاهر یا حتی معاینه بالینی نمیتوان تشخیص داد که دام به این بیماری مبتلا است، لازم است دامداران و شهروندان در صورت مشاهده کنه ناقل ویروس بر روی بدن احشام از دست زدن به آن و یا کشتن کنه با دست خودداری کنند چرا که ویروس از این طریق نیز به بدن انسان انتقال مییابد.
وی تصریح کرد: عمدهترین راههای انتقال بیماری به انسان را شامل؛ تماس با دامهای آلوده، تماس با خون و ترشحات لاشه دام آلوده در زمان ذبح، مصرف جگر خام یا نیم پز، گزش کنه یا دستکاری و له کردن آن، تماس با خون، ترشحات و نمونههای بافتی بیمار آلوده ذکر کرد و از دامداران خواست در نگهداری دامها و تماس با آنها نکات بهداشتی را رعایت کنند و شهروندان نیز گوشت مورد نیاز خود را از مراکز تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند و از هر گونه ذبح غیرمجاز دام نیز خودداری کنند.
انتهای پیام//م.ی
راه های جلوگیری انتقال تب کریمه