به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، با تشدید تنشها در خلیج فارس به دلیل سیاستهای نابخردانه دونالد ترامپ، بازار ارسال سلاحها و سربازان آمریکایی نیز داغ شد. گرچه آگاهان میدانند هدف از همه این مانورها و رفت و آمدها تبلیغاتی توخالی بیش نیست، اما در این میان سران وابسته برخی کشورهای عرب ازجمله بحرین، امارات و عربستان سعودی دست به خبط و خطاهایی میزنند که روزی دامنگیر خودشان خواهد شد. یکی از این خطاها اجازه دادن به صدها سرباز آمریکایی برای استقرار در خاک عربستان سعودی است.
بیشتربخوانید: چشم بنسلمان به خواهر مایکل جکسون هم روشن شد/ ماجرای چک ۷ رقمی که جنجال به پا کرد!
روز جمعه ۲۸ تیر یک مقام مسؤول در وزارت دفاع عربستان سعودی، اعلام کرد پادشاه این کشور با میزبانی عربستان از نیروهای آمریکایی موافقت کرده است. براساس گزارش خبرگزاری رسمی عربستان سعودی (واس)، این تصمیم پادشاه با هدف افزایش سطح همکاریهای مشترک دفاعی در زمینه امنیت و ثبات منطقه است. این درحالی است که پیش از آن، شبکه سی. ان. ان از تصمیم دولت آمریکا برای اعزام ۵۰۰ نیروی نظامی به عربستان سعودی خبر داد. روز گذشته نیز وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) مجوز اعزام نیرو و تجهیزات به عربستان را صادر کرد. در بیانیه پنتاگون، علت این اقدام، افزایش قدرت بازدارندگی در مواجهه با تهدیدهای واقعی و نوظهور عنوان شده است. گفته میشود قرار است نظامیان آمریکایی در پایگاه هوایی شاهزاده سلطان واقع در منطقهای بیابانی در شرق ریاض، مستقر شوند.
جالب توجه اینکه سال ۱۹۹۱ زمانی که آمریکا قصد داشت برای خارج کردن نیروهای عراقی از کویت سربازان خود را به عربستان اعزام کند با مخالفت گسترده مقامات رسمی و غیر رسمی این کشور مواجه شد و بعد از نشستهای مکرری که شاهزادگان سعودی با روحانیون داشتند با چنین موضوعی موافقت شد. زیرا به نظر روحانیون سعودی، حضور نیروهای بیگانه درکشور به لحاظ شرعی ممنوع بود و عربستان نباید برای حفظ امنیت خود دست به دامن نیروهایی میشد که به اصطلاح جزو کفار به شمار میرفتند. این روزها، اما به نظر میرسد در عربستان حال و هوای دیگری حاکم بوده و پادشاه فرتوت این کشور با یکپارچه کردن قدرت در دست خود و فرزندش دیگر نیازی به کسب مجوز از روحانیون نداشته و بلافاصله با حضور نیروهای خارجی در کشور آن هم برای تامین امنیت عربستان موافقت میکند.
اما ارسال این همه سرباز و تجهیزات نظامی با چه هدفی صورت میگیرد؟ هرچند آمریکاییها بهصراحت این هدف را اعلام نمیکنند، اما آنچنان که از خبرها معلوم میشود هدف اصلی از همه اینها تشکیل یک ائتلافی دریایی در خلیج فارس است تا به گفته دستاندرکارانش «ضامن امنیت کشتیرانی در آبراههای منطقه» باشد. به گزارش مهر، سنتکام ـ نهاد تروریستی که واحد فرماندهی نیروهای مرکزی آمریکا تلقی میشود ـ طی بیانیهای به توضیح نقشه واشنگتن مبنی بر تشکیل چارچوبی دریایی متشکل از ملیتهای مختلف پرداخت که قرار است به زعم آنها ثبات امنیت (!) در آبراههای منطقه را تضمین کند. این بیانیه با به کار بردن نامی جعلی برای خلیجفارس، مدعی شد هدف از عملیات مذکور تقویت ثبات دریایی، تضمین عبور امن و تنشزدایی در آبهای بینالمللی در منطقه نامبرده، تنگههرمز، تنگه بابالمندب و دریای عمان است. به بیان سادهتر آمریکاییها میکوشند با استفاده از سرمایه و امکانات کشورهای عربی هم جبههای نظامی در برابر ایران تشکیل داده و هم از سوی دیگر بخواهند با کمک گرفتن از این کشورها امنیت را در آبراههای خلیج فارس تامین کنند. اهدافی که تقریبا بیشتر به رویاهای خام شباهت داشته و تاکنون درعمل به هیچ وجه کارساز نبوده است.
این درحالی است که به رغم وجود پاتریوتهای آمریکایی در جای جای عربستان، نیروهای مقاومت یمنی طی دوماه گذشته بیش از ۴۰ بار به این کشور حمله پهپادی و موشکی کردهاند. این واقعیتها نشان میدهد بیهوده حاکمان عربستان میکوشند با پناه گرفتن در زیرلوای آمریکاییها یا خرید بیشترین تجهیزات نظامی امنیت را برای خود تامین کنند یا بهوسیله آن ایران یا نیروهای مقاومت در یمن را بترسانند. این تجربه بارها ثابت شده است که امنیت تنها از طریق قدرت ملت هاست که بهدست میآید و مقامات سعودی باید به جای پناه گرفتن در آغوش آمریکاییها در درجه اول به ملتهای خود توجه کنند.
به اعتقاد برخی کارشناسان، تقویت حضور نظامی آمریکا در عربستان و افزایش فروش تسلیحات آمریکایی به ریاض بیشتر برای ایجاد یک جنگ روانی بوده و به این وسیله میخواهند وانمودکنند آمریکا و متحدانش آماده هرگونه اقدامی هستند. این درحالی است که رئیسجمهور آمریکا بارها اعلام کرده به دنبال جنگ و گزینه نظامی علیه ایران نیست و کارشناسان و تحلیلگران سیاسی و نظامی نیز بارها اعلام کرده اند واشنگتن به هیچ عنوان توان به راه انداختن یک درگیری نظامی دیگر را با توجه به قدرت نظامی گسترده ایران ندارد؛ اما روشن است که با ایجاد یک جو روانی میشود از آن بهرهبرداری کرد و سلاحهای بیشتری به کشورهای عرب منطقه فروخت. آمریکا از طریق گسترش ایران هراسی در منطقه اوضاع را بیثبات جلوه داده و اینطور به همپیمانان عرب خود القا کند منطقه خلیج فارس ناامن است و هر لحظه احتمال وقوع درگیری در این منطقه وجود دارد. تا به این وسیله بتواند از ضعف عربستان و متحدانش ازجمله امارات و بحرین سوءاستفاده کرده و این کشورها را بیش از پیش تسلیم اراده و سیاستهای بوالهوسانه خود کند.
منبع: روزنامه جام جم
انتهای پیام/