محمد صفا کارگردان فیلم مستند «دکتر صالحی» در گفت و گو با خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تولید این مستند اظهار کرد: از سالهای دانشجویی وارد کار تئاتر و نمایش شدم و با توجه به اینکه رشته تحصیلی من در مقطع کارشناسی سینماست، در زمینه فیلمسازی شروع به فعالیت و کسب تجربه کردم و تاکنون حدود ۱۵ فیلم مستند ساخته ام و به عضویت کانون مستندسازان نیز درآمده ام.
او در خصوص چگونگی ساخت این مستند گفت: این فیلم درباره پزشکی است که در یکی از روستاهای محروم و دورافتاده اطراف زنجان که حتی از امکاناتی مانند لوله کشی گاز بی بهره است، به زندگی و طبابت مشغول است. او در کنار طبابت، کشاورزی هم میکند و در این راستا ترویج کشاورزی در میان اهالی را نیز مورد توجه قرار داده و به ویژه در خصوص آموزش و کشت و زراعت زعفران در این روستا نیز فعالیتهای زیادی انجام داده است.
این کارگردان در ادامه افزود: او حدود ۲۰ سال پیش برای گذران طرح پزشکی خود از یزد به این روستا مهاجرت کرده و در آنجا ساکن شده است. بعد از اینکه این فرد توسط برخی دوستان به من معرفی شد، تحقیقات اولیه درباره دکتر صالحی و زندگی اش را آغاز کردم. انگیزههای او با توجه به نبود بسیاری از امکانات زندگی و محدودیتهای زیست روستایی برای زندگی در آن مکان، سوژه اولیه ساخت این فیلم بود.
صفا تصریح کرد: ما با نگاه به مساله مهاجرت و خالی شدن بسیاری روستاها از سکنه به ویژه نبود افراد تحصیل کرده و متخصص، ساخت فیلم را آغاز کردیم. فیلم در دو مرحله تابستان و پاییز فیلمبرداری شد تا بتوانیم مراحل کشت زعفران را نیز در آن نمایش بدهیم.
وی در معرفی عوامل فیلم خود گفت: تهیه کننده این فیلم، سیدجمال عود سیمین و موسسه همافیلم بود و وظیفه خطیر تصویربرداری و صدابرداری به ترتیب به عهده امین قره صفا و حسین همدرسی بود. مدیریت تولید پروژه را هم آقای خیرپور به عهده داشت و تدوین فیلم هم با خودم بود.
کارگردان مستند «دکتر صالحی» درباره جشنواره مستند سیما اظهار کرد: با توجه به اینکه من در جشنوارههای دیگر از جمله جشنواره سینما حقیقت هم حضور داشته ام، تفاوتهای بارزی میان جشنواره مستند سیما و دیگر جشنوارهها دیده ام. از جمله اینکه جشنواره مستند سیما دارای مختصات خاص خودش است و نگاه کاملا مردمی بر آن حاکم است. به نوعی این جشنواره به دنبال سنجش ذائقه مردمی و میزان توجه آنها به انواع مختلف فیلم مستند است.
صفا در پایان گفت: بررسی دیدگاههای مردم در حوزه مستند قابل تقدیر است، اما این جشنواره هم میتواند از داوری حرفه ایتر و دیدگاههای هنری تری بهره ببرد. اما اینکه در این جشنواره آرای مردمی تعیین کننده است، قطعا راهگشا و تاثیر گذار خواهد بود.
سومین جشنواره تلویزیونی مستند سیما، از پانزده تیر با پخش آثار راه یافته به مرحله مسابقه، کار خود را آغاز کرده است و فیلم مستند «دکتر صالحی» نیز روز یکشنبه ۳۰ تیر ساعت ۱۹ از شبکه مستند روی آنتن میرود و ساعت ۲۴ و ۱۱ صبح روز بعد بازپخش میشود.
انتهای پیام/