رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: ایمیدرو متعهد به رعایت مولفه‌های زیست محیطی و توجه به توسعه پایدار است.

 به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، خداداد غریب پور در مراسم امضای تفاهم نامه میان ایمیدرو و سازمان حفاظت محیط زیست، با بیان این مطلب اظهار داشت: از همکاران سازمان حفاظت محیط زیست در تعامل ۵ ماهه با این سازمان برای ایجاد تفاهم نامه مشترک، تشکر می‌کنم.

وی افزود: روح این تفاهم نامه، اولویت حفظ محیط زیست است و ایمیدرو متعهد به رعایت مولفه‌های زیست محیطی و توجه به توسعه پایدار در راستای توسعه معدن و سرمایه گذاری است. حتی در راستای مسئولیت اجتماعی اقدام به سرمایه گذاری می‌کنیم.

رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه تفاهم نامه زیست محیطی، به معنای نگاه کلان سازمان حفاظت محیط زیست به توسعه کشور است، تصریح کرد: این تفاهم نامه در عین حال، رعایت مسائل زیست محیطی در قالب کمیته مشورتی مشتمل بر مدیران و کارکنان دو سازمان ایمیدرو و حفاظت محیط زیست است.

وی افزود: ایمیدرو استاندار‌دهای زیست محیطی را رعایت کرده و این تفاهم نامه، سرعت و کیفیت رعایت استاندار‌دهای زیست محیطی را بالاتر می‌برد. همچنین سرمایه گذاری در بخش معدن با رعایت این استاندارد‌ها رونق خواهد گرفت.

ارزش افزوده چندین برابری فرآوری مواد معدنی

غریب پور با اشاره به رشد ۱۰ برابری ارزش افزوده ماده معدنی پس از استخراج (از ۷۵ به ۷۵۰ دلار) گفت: ارزش افزوده ماده معدنی با وارد شدن به صنعت، ۴ برابر شده و به حدود ۳ هزار دلار می‌رسد.

وی ادامه داد: به دلیل ارزش افزده بالای بخش معدن، بر جلوگیری از خام فروشی تاکید شده است.

رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به درخواست اکتشاف ۳۰۰ هزار کیلومتر مربعی این سازمان، گفت: از یک میلیون و ۶۰۰ هزار کیلومتر مربع، ۶۰۰ هزار کیلومتر مربع، قابل اکتشاف است و ما بیشتر بخش پتانسیل‌های اکتشافی را انجام می‌دهیم.

وی افزود: وزیر صنعت، معدن و تجارت با این درخواست موافقت کرده و قرار است این برنامه در قالب کنسرسیوم اجرایی شود.

افتتاح ۲۷ پروژه به ارزش ۳.۵ میلیارد دلار

غریب پور با بیان اینکه امسال ۲۷ پروژه به ارزش ۳.۵ میلیارد دلار در سال جاری قابل افتتاح خواهد بود، گفت: از جمله این پروژه‌ها، آلومینیوم جنوب است که بخشی از آن شهریور و بقیه تا پایان امسال افتتاح می‌شود.

وی افزود: این حجم از سرمایه گذاری در شرایط سخت اقتصادی، نویدی برای مردم و ذی‌نفعان است که موجب رونق تولید و اشتغال می‌شود.

رئیس هیات عامل ایمیدرو خاطرنشان کرد: ۴ هزار معدن غیر فعال در کشور وجود دارد که ۱۵۰ معدن تا پایان امسال فعال می‌شود.

وی ادامه داد: به دلیل وجود ۹۰ درصد معادن در مناطق نزدیک روستاها، این اقدام سبب توسعه روستا‌ها و توسعه متوازن خواهد شد.

غریب پور اذعان داشت: حجم بالایی از سرمایه گذاری برای بخش پژوهش اختصاص داده می‌شود تا نیاز بخش صنعت را پوشش دهد. با دانشگاه‌های معتبر کشور تفاهم نامه همکاری امضا شده و واحد‌های بزرگ صنایع معدنی نیز ۱۰ تفاهم نامه منعقد کرده‌اند.

وی افزود: برای جایزه بهره وری امسال، موضوع بومی سازی دانش فنی به عنوان یکی از شاخص‌ها مدنظر است. در بازدید از کارخانه فولاد کاشان، مشخص شد که آن‌ها ۱۰۰ درصد تجهیزات را خودشان می‌سازند و این نوید را می‌دهد که می‌توان نیاز‌های را در کشور بومی سازی کرد.

ایمیدرو گام‌های بزرگی برای محیط زیست برداشته است

حمید ظهرابی، معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست نیز در این جلسه با بیان اینکه فعالیت‌های معدنی همواره با محیط زیست در تعامل بوده است، گفت: اگر فعالیت‌های معدنی با رعایت مسائل زیست محیطی انجام شود، فعالیت اقتصادی با بهره وری مناسب بوده و موجب رونق تولید و رشد اقتصادی، تولید شغل و سرمایه گذاری خواهد شد.

وی افزود: اگر این اقدامات، بدون رعایت ملاحظات زیست محیطی باشد، فعالیتی مخرب خواهد بود و می‌تواند آثار زیان باری را برای اجزای محیط زیست و تنوع زیستی ایجاد کند.

ظهرابی با بیان اینکه ایمیدرو از جمله سازمان‌های پیشرو در زمینه فعالیت‌های معدنی است، تصریح کرد: این سازمان به عنوان توانمندترین مجموعه در حوزه معدنی، می‌تواند الگویی مناسب برای بهره برداری پایدار از معادن و حفاظت محیط زیست باشد.

وی افزود: ایمیدرو تاکنون گام‌های بزرگی در فعالیت‌های خود به سمت محیط زیست برداشته و ما تلاش می‌کنیم با هم، الگو‌های پایدار در راستای معادن سبز را پیش ببریم.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: با توجه به فاصله زیاد برخی فعالیت‌های معدنی با مسائل زیست محیطی، خواستار حضور ایمیدرو و ایجاد ساز و کار‌هایی برای رعایت استانداردها، مقررات و ملاحظات زیست محیطی در فعالیت‌های معدنی هستیم.

ایمیدرو الگوی بهره برداری پایدار شود

وی ادامه داد: ایمیدرو می‌تواند الگویی برای فعالیت‌های معدنی و صنایع معدنی با ارائه شیوه‌های حفاظت و بهره برداری پایدار از منابع معدنی کشور باشد.

ظهرابی بیان داشت: سازمان محیط زیست به دلیل فعالیت‌های توسعه‌ای تحت فشار بوده و در عین حال، از منابع و امکانات مناسب برخوردار نیست و هیچ گاه نتوانسته وظایف خود را به طور کامل انجام دهد.

وی افزود: اکنون براساس قوانین و مقررات، حدود ۳۴۰ معدن در مناطق تحت مدیریت محیط زیست فعالیت می‌کنند به جز پارک‌های ملی که فعالیت معدنی ممنوع است، به دلیل حساسیت‌های مناطق حفاظتی و پناهگاه‌های حیات وحش، می‌توان در قالب چارچوب‌ها و مقررات، بهره برداری معدنی در این مناطق انجام داد.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به مفاد تفاهم نامه میان ایمیدرو و سازمان حفاظت محیط زیست گفت: قرار است با همکاری ایمیدرو، بخشی از آثار و تخریب‌های تحمیلی ناشی از فعالیت‌های معدنی جبران کنیم و از گونه‌های جانوری و گیاهی حفاظت کنیم.

وی ادامه داد: خروجی این تفاهم نامه کمک خواهد کرد تا همه فعالیت‌هایی که قرار است ایمیدرو دنبال کند از قبل در یک کارگروه کارشناسی با همراهی محیط زیست مورد ارزیابی و بررسی قرار گیرد و پس از تایید ملاحظات زیست محیطی، وارد مرحله اجرا و صدور مجوز شود.

ظهرابی خاطرنشان کرد: بخشی از معادن تحت مدیریت محیط زیست، متعلق به ایمیدرو است و در تفاهم نامه قرار شده، این معادن به عنوان معادن سبز، ارائه دهنده الگو‌های مناسب بهره برداری پایدار مواد معدنی باشند.

وی افزود: امیدواریم گام‌های بزرگی که به پرچمداری غریب پور برداشته شده به سمت پایدار شدن طبیعت سوق یابد و این روند مداوم باشد.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه خواستار همکاری ایمیدرو برای احیای یوزپلنگ با ایجاد بستر‌های لازم در زیستگاه‌های آن ش و تعهد می‌کنیم در احیای یوزپلنگ، همکاری ویژه‌ای داشته باشیم.

در پایان این برنامه، تفاهم نامه همکاری میان ایمیدرو و سازمان حفاظت محیط زیست بین غریب پور و ظهرابی امضا شد.

 

انتهای پیام/

برچسب ها: محیط زیست ، معدن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار