مشکلات ناشی از انتشار گازهای گلخانهای، ضرورت توجه به استفاده از انرژیهای نو را بیشتر کرده است.
به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، محدود بودن انرژی فسیلی و مشکلات ناشی از انتشار گازهای گلخانهای، ضرورت توجه بیش از پیش به استفاده از انرژیهای نو و پایدار را متوجه همه کرده است.
از مهمترین عناصر توسعه پایدار منابع انرژی است و داشتن انرژی مناسب عمدهترین عامل اقتصادی جوامع صنعتی پس از نیروی انسانی است، چرا که انرژی یک نیاز برای استمرار توسعه اقتصادی، رفاه اجتماعی، بهبود کیفیت زندگی و امنیت جامعه است و عدم برنامه ریزی صحیح پیشرفتهای لازم روند توسعه کشور را به طور جدی تحت تاثیر قرار میدهد.
بر همین اساس از سال ۱۳۹۵ موضوع مبحث ۱۹ مورد توجه قرار گرفت تا استانداران نسبت به توزیع برق منطقهای و استفاده از نیروگاههای خورشیدی در ادارات و دستگاههای دولتی ترغیب شوند.
لازم به ذکر است؛ از همین سال مقرر بود که شدت انرژی ۷کیلووات ساعت بر متر مربع باشد، اما متاسفانه هم اکنون کمتر از این رقم است. در همین مصوبه آمده اگر ساختمانی قوانین مبحث ۱۹ را رعایت نکند، پایان کار به آن داده نشود که اگر این مبحث رعایت میشد مصرف انرژی ۵تا ۵۰ درصد کاهش مییافت. اگر مصرف انرژی به این گونه ادامه یابد در سالهای بعد مجبور به واردات انرژی خواهیم شد.
انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران در گفتوگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به این سوال که آیا دستگاههای دولتی تاکنون به مبحث ۱۹ در استان تهران توجه کرده اند یا خیر، اظهار کرد: استانداری تهران مساله کاهش و بهینه مصرف سوخت و تفکیک زباله را در شورای اداری به مدیران کل تابع استان گوشزد کرده بود.
وی با بیان اینکه مدیران کل تابع استان تهران باید نسبت به استفاده از انرژی هر چه زودتر اقدام کنند، گفت: برخی از دستگاهها استفاده از انرژی خورشیدی را شروع کرده اند و استانداری نیز در حال رایزنی با پیمانکار خود برای نصب این مولدها است. در حال حاضر قراردادی را با یک پیمان کار تنظیم کرده ایم و هم اکنون در حال تامین منابع این قرار هستیم.
وی افزود: پیشنهاد شده است که وزارت نیرو خود از پیمان کار مولدهای انرژی را پیش خرید کند، چرا که وزارت نیرو خود تامین کننده انرژی برق است.
بندپی با بیان اینکه هم اکنون دو دستگاه کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی نسبت به نصب مولدهای انرژی خورشیدی اقدام کرده است، تصریح کرد: برای صرفه جویی در هزینهها مقرر است که یک تفاهم نامه با شرکت تولید کننده مولد انرژی در دستگاههای اداری منعقد کنیم.
با این حال از مصوبه مبحث ۱۹ سه سال است که میگذرد و تاکنون تنها دو دستگاه برای کاهش مصرف انرژی برق خود دست به کار شده است و دستگاههای دیگر در حد تفاهم نامه و رایزنی پیش رفته اند، اگر دستگاههابه این تکنولوژی اهمیت دهد میتوانیم یکی از کشورهای تولید انرژی پاک در جهان تبدیل شویم و آیندگان نیز از مصرف انرژی برق بهرهمند شوند.
انتهای پیام/