به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ، حیدری رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور دامپزشکی استان کرمانشاه گفت: این بیماری با علائمی مانند تب، بی حالی، اشکال در گوارش، افزایش مصرف آب، کاهش اشتها، مشکلات تنفسی، عدم تعادل، فلجی بالها و پیچش گردن بروز میکند.
وی اظهار داشت: بیماری نیوکاسل از طریق پرندگان وحشی و بومی مقاوم به این ویروس در منطقه منتشر و با ترشحات بینی، چشم و مدفوع پرندگان و وسایل نقلیه آلوده به ویروس و همچنین وزش باد، از مرغداری آلوده به مرغداری سالم منتقل میشود.
رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور استان کرمانشاه رعایت امنیت زیستی توسط مرغداران را در پیشگیری از بروز این بیماری ضروری دانست و گفت:: امنیت زیستی شامل اقداماتی مانند رعایت فواصل مرغداریها از یکدیگر، جنس مصالح ساختمان و چیدمان آن، داشتن سیستمهای تهویه مناسب، آبخوری مناسب و متناسب با تراکم ساختمان، نظافت و بهداشت روزانه مرغداریها، مبارزه با جوندگان و پرهیز از ریخت و پاش مواد خوراکی در محوطه مرغداری است.
حیدری از مرغداران خواست هر گونه تلفات در مرغداری را بصورت شبانه روزی با سامانه تلفنی ۱۵۱۲ و یا سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۵۱۲ به کلینیکهای دامپزشکی اطلاع دهند.
وی در پایان با اشاره به اینکه مصرف مرغ آلوده به بیماری نیوکاسل برای انسان خطرآفرین نیست و فقط ایجاد خون مردگی مختصری در چشم میکند به شهروندان توصیه کرد: از خرید و مصرف گوشت مرغ زنده و یا کشتار کنار خیابانی، پرهیز کنند.
انتهای پیام/ز