به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از وزارت نیرو (پاون)، مصطفی رجبیمشهدی سخنگوی صنعت برق با اشاره به اینکه امسال سه هزار مگاوات نیروگاه جدید به ظرفیت نیروگاه های موجود برای پیک تابستان اضافه شده است، اظهار کرد: در پی بارندگیهای مناسب سال آبی جاری حدود چهار هزار و ۵۰۰ مگاوات توان تولید نیروگاههای برقابی نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش پیدا کرده است.
وی افزود: هم اکنون شرایط به گونهای است که شبکه برق کشور در وضعیت نرمال و پایداری کاملی قرار گرفته، صادرات برق به صورت نرمال در حال انجام است و قطعی برق ناشی از کمبود تولید نداریم.
سخنگوی صنعت برق با اشاره به اینکه مصرف برق مراکز تولید بیتکوین در کشور حدود ۵۰۰ مگاوات تخمین زده میشود، گفت: برای احداث هر نیروگاه هزار مگاواتی حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری مورد نیاز است، بنابراین برای تامین ۵۰۰ مگاوات برق این مراکز بایستی حدود پنج هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری صورت بگیرد.
رجبیمشهدی با تاکید بر اینکه تولید هر بیتکوین معادل مصرف برق ۲۴ سال یک مشترک خانگی در تهران است،بیان کرد: بخش عمدهای از دستگاههای مورد استفاده این حوزه در ایران بازدهی کمی دارند و هر چه زمان سپری میشود مصرف برق آنها افزایش پیدا میکند.
بیشتر بخوانید: سوءاستفاده سرمایهگذاران ارز دیجیتال از برق یارانهای/ تولید بیت کوین در کشور تهدید است یا فرصت؟
وی با اشاره به اینکه موضوع بیتکوینها بهزودی در هیئت دولت مطرح و مقررات آن تعیین تکلیف خواهد شد، گفت: وزارت نیرو مسئولیت تامین پایدار برق کشور را بر عهده دارد و اگر مراجع ذیصلاح، استخراج ارز دیجیتال را به صورت رسمی تایید کنند بایستی چند اقدام در این زمینه در دستور کار قرار گیرد.
سخنگوی صنعت برق افزود: در ابتدا شرایط شبکه را برای میزان مصرف این واحدها باید مهیا کنیم تا اگر مزرعهای قصد تولید بین کوین دارد باید شبکههای بالادستی و زیرساختهای آن را به طور کامل فراهم کنیم تا برق پایداری داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه تجهیزات مورد استفاده در این بخش بایستی استانداردهای لازم را داشته باشند، گفت: تمامی صنعت برق در تلاش است تا پیک تابستان را خوبی سپری کنیم و مردم از رفاه نسبی برخوردار باشند، بنابراین این دسته از مصرف کنندگان اگر جزو مشترکان رسمی صنعت برق شدند باید مانند سایر صنایع مصرف برق خود را در ساعت اوج پیک کنترل و مدیریت کنند.
رجبیمشهدی در پایان تصریح کرد: همانگونه که صنایع با امضای تفاهمنامههای مدیریت مصرف میزان استفاده برق خود را در ساعت پیک کاهش داده و یا مشترکان بخش کشاورزی در چهار ساعت اوج مصرف چاههای کشاورزی خود را خاموش میکنند، این واحدها بایستی در زمان اوج مصرف میزان برق مصرفی خود را کاهش دهند.
انتهای پیام/