سعید نمکی، وزیر بهداشت در حاشیه مراسم رونمایی از فعالیتهای مؤسسه بهداری رزمی دفاع مقدس و مقاومت، در پاسخ به سوال خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره فساد در سازمان غذا و دارو و سرانجام نامعلوم یک میلیارد و ٣٠٠ میلیون دلار ارز تجهیزات پزشکی اظهار کرد: بازار دارو و تجهیزات پزشکی ۵۰ هزار میلیارد تومان است که به دلیل آنکه رقم بزرگی است امکان بروز فساد در آن وجود دارد.
وی ادامه داد: من از زمان سرپرستی وزارت بهداشت متوجه شدم،قسمت عمده ارز دارو و تجهیزات پزشکی قابل ارزیابی و ردیابی نیست و ثبت و ضبط آن به درستی انجام نمیشود و ۴ ماه است که ۵ اکیپ چراغ خاموش روی مسائلی درباره ارزهای گرفته شده و هزینه کرد آنها و اینکه چه آن را مصرف کرده است و چه وارد کرده است، کار میکنند.
وی گفت: متاسفانه برخی ارزهای دارو و تجهیزات پزشکی در مسیر منحرفی هزینه شده بود و کالای دیگری وارد کشور شده بود که در حال برخورد با آن هستیم، برای مثال فردی ۲ میلیون یورو برای ورود استنت قلبی ارز دولتی گرفته و به جای آن کابل برق وارد کرده بود و به محض اینکه از موضوع مطلع شده از کشور فرار کرده بود.
نمکی افزود: در مواردی ارز دولتی گرفتند و در بخش خصوصی با قیمت ارز آزاد، محصول را به فروش رساندند و یا داروی تاریخ گذشته وارد کردند؛ همه اینها به این دلیل است که قابلیت ردیابی ارز تجهیزات پزشکی فراهم نبود.
ایجاد سامانه برای رصد دارو و تجهیزات پزشکی تا ۲ ماه آینده
وزیر بهداشت گفت: ثبت و ضبط داروها به نادرستی انجام میشد، اما اکنون تیمی که گذاشتهایم، دارو و تجهیزات پزشکی و ارزهای دریافتی را رصد میکند و تا ۲ ماه دیگر در سامانه به روزی تمام اطلاعات میزان ارز دریافتی دارو و تجهیزات پزشکی و کالای وارداتی شفاف و مشخص خواهد شد.
نمکی بیان کرد: تعداد قابل توجهی از تولیدکنندگان و واردکنندگان به درستی عمل کرده اند، اما برخی تخلف کردند و عواملی در سازمان غذا و دارو با اینها همکاری کرده بودند و بازجویی و بازداشت شدند و اعترافاتی داشتند، ما مصمم هستیم مجموعه سازمان غذا و دارو را در نهایت پاکیزگی آماده کنیم تا به مردم خدمت رسانی کنند.
آخرین وضعیت شرکتهای هیأت امنای ارزی وزارت بهداشت
وزیر بهداشت در ادامه در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت شرکتهای هیأت امنای ارزی وزارت بهداشت بیان کرد: حسابرسی شرکتهای هیأت امنای ارزی وزارت بهداشت انجام شده و رو به اتمام است و متاسفانه به نتایج نامطلوبی در برخی موارد رسیدهایم و برخی از این شرکتها ادغام و برخی هم منحل شدند از طرفی جمع کردن برخی از این شرکتها تا رسیدگی حقوقی و قضائی، مقدور نیست.
نمکی بیان کرد: رسانهها باید در مسیر مبارزه با فساد به وزارت بهداشت کمک کنند، زیرا یکی از مشکلات ما این است افرادی که سالها سوءاستفاده میکردند، ارتباطات رسانهای قوی داشتند و در زمینه مبارزه با فساد، بزرگترین اهرم ما رسانههای پاکیزهای است که در کشور داریم و برای شکستن فضای مسموم تبلیغاتی این جریان که نمیخواهد اجازه بدهد حقایق آشکار شود، به کمک رسانهها نیاز داریم.
انتهای پیام/