دانشگاه تبریز مادر و یاور دانشگاه‌های شمالغرب کشور است و با تأسیس آموزشکده‌ در شهرهای مختلف و حمایت از آنها گام بسیار مهمی در گسترش آموزش عالی در کشور برداشته است.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، در پی ورود هیأتی متشکل از دکتر مصطفی حبیبی و خان‌بابا بیانی از طرف دانشگاه تهران، زمینه تأسیس دانشگاه در تبریز مورد مطالعه قرار گرفت. پس از مطالعات کافی و در نظر گرفتن مقتضیات استان، وی تأسیس دانشگاهی با دو دانشکده پزشکی و ادبیات را ضروری تشخیص دادند و بالاخره با علاقه مفرط مردم و پیگیری و مساعدت استانداری در ۲۲ آبان ۱۳۲۶ دانشکده ادبیات و در سوم آذر ۱۳۲۶ دانشکده پزشکی عملاً کار خود را آغاز کرد.

دانشگاه تبریز مادر و یاور دانشگاه‌های شمالغرب کشور است

دانشگاه تبریز مادر و یاور دانشگاه‌های شمالغرب کشور

دانشگاه تبریز مادر و یاور دانشگاه‌های شمالغرب کشور است و با تأسیس آموزشکده‌ در شهرهای مختلف و حمایت از آنها گام بسیار مهمی در گسترش آموزش عالی در کشور برداشته است به طوری که دانشگاه محقق اردبیلی، دانشگاه مراغه و مجتمع آموزش عالی بناب از این دانشگاه منشعب شده‌اند و هم‌اکنون نیز آموزشکده‌های فنی مرند، کشاورزی اهر و فنی میانه زیر نظر این دانشگاه به فعالیت آموزشی مشغول هستند.

دامنه موفقیت های این دانشگاه همچنان ادامه دار است به طوری که دانشگاه تبریز امسال در رتبه بندی موسسه تایمز موفق شده است در رشته بیولوژی در میان برترین دانشگاه های جهان قرار گیرد و در میان ۹۶۳ دانشگاه جهان بدرخشد. این موسسه نام ۱۷ دانشگاه ایرانی را در رتبه‎بندی خود آورده که دانشگاه های صنعتی اصفهان، تبریز و تهران در رتبه های اول تا سوم قرار دارند.

دانشگاه تبریز مادر و یاور دانشگاه‌های شمالغرب کشور است

رئیس دانشکده علوم طبیعی دانشگاه تبریز در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، گفت: رشته بیولوژی شامل گرایش های مختلف زیست شناسی، اعم از گیاهی و جانوری، ژنتیک، بیوشیمی، میکروبیولوژی و گرایش های مختلف کشاورزی و دامپزشکی را شامل می‎شود.

دهقان افزود: از کسب این موفقیت خیلی خوشحالم و این افتخاری برای دانشگاه تبریز مخصوصا رشته زیست شناسی محسوب می‎شود که در اثر تلاش های دانشجویان و اساتید این رشته بدست آمده است.

دانشگاه تبریز مادر و یاور دانشگاه‌های شمالغرب کشور است

پورفیضی عضو هیئت علمی گروه زیست شناسی دانشگاه تبریز نیز در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، گفت: موسسه تایمز با تعداد دانشجویان، مقالاتی که در سطح بین المللی چاپ می‎شود، مقدار کتابی که در کتابخانه است، دسترسی به اینترنت و کیفیت اساتید، در سطح بین المللی دانشگاه های مختلف را ارزیابی می‎کند.

صفر علی زاده مدیر گروه علوم جانوری دانشگاه تبریز نیز به خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،گفت: یک زمانی آرزو داشتیم در مجلات بین المللی مقاله داشته باشیم.

وی افزود: خدا را شاکرم که اکنون اساتید و دانشجویان دانشگاه تبریز در سطح اول مجلات دنیا مقاله چاپ می‎کنند.

دانشگاه تبریز مادر و یاور دانشگاه‌های شمالغرب کشور است

اصغری یکی از دانشجویان دانشگاه تبریز نیز در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، گفت: اساتیدی که اینجا هستند خیلی به شهر و رشته ای که دارند تعصب دارند و سعی می کنند در این میان جزو بهترین ها باشند.

وی افزود: سال های متمادی است که دانشگاه تبریز در رنکینگ های جهانی جزو ۹۰۰ دانشگاه برتر جهان قرار دارد.

دانشگاه تبریز مادر و یاور دانشگاه‌های شمالغرب کشور است

ارزانلو عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز در گفتگو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،گفت: این موفقیت دانشگاه تبریز در علوم زیستی می‎تواند در حفاظت گیاهی، تامین امنیت غذایی و پیشگیری از بیماری کاربرد فراوانی داشته باشد.

وی افزود: افزایش راندمان تولید،کشت محصولات کشاورزی در شرایط فرانرمال در خاک های شور،در شرایط تنش های محیطی و تنش گرما یا کنترل و مدیریت بیماری ها این دستاوردها می تواند بسیار کمک کننده باشد.

دانشگاه تبریز مادر و یاور دانشگاه‌های شمالغرب کشور است

رتبه جهانی دانشگاه تبریز در نظام رتبه بندی تایمزبین ۶۰۱ تا ۸۰۰ می‎باشد

زوازقی رئیس کارگروه رتبه بندی دانشگاه تبریز نیز به خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، گفت: رتبه جهانی این دانشگاه در نظام رتبه بندی تایمز بین ۶۰۱ تا ۸۰۰ می‎باشد.

زوازقی افزود: این دانشگاه توانسته در بین دانشگاه های آسیا و کشور رتبه ۱۴۸ آسیا و ۸ کشور را به دست بیاورد.

وی گفت: همچنین بر اساس رتبه بندی جدید لایدن در سال ۲۰۱۹، دانشگاه تبریز در میان مؤثرترین دانشگاه‌های دنیا قرار گرفت.

زوازقی گفت: براساس این رتبه‌بندی، ۲۶ دانشگاه ایران در میان ۹۶۳ مؤسسه آموزش عالی برتر جهان قرار دارند و دانشگاه تبریز هم از نظر کیفی، رتبه ی چهارم و از نظر تأثیرگذاری علمی هم جزو ۱۰ دانشگاه ممتاز کشورمان شناخته می شود.

بر اساس ارزیابی و رتبه بندی سال ۹۷ بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، دانشگاه تبریز با کسب رتبه ۸ در جمع پایگاه‌های فعال در جذب ایرانیان متخصص خارج از کشور قرار گرفت.

در همین راستا دانشگاه تهران، دانشگاه صنعتی شریف، ستاد نانو، موسسه بین‌المللی توسعه دانش فردای ایرانیان، دانشگاه الزهرا، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه خوارزمی، دانشگاه تبریز، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل و پژوهشگاه رویان به ترتیب رتبه ۱ تا ۱۰ را در ارزیابی پایگاه‌ها در سال ۱۳۹۷ کسب کرده‌اند.

دانشگاه تبریز مادر و یاور دانشگاه‌های شمالغرب کشور است

ایجاد پل ارتباطی میان متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور با همتایان داخلی به منظور انتقال دانش، تجربه و ایده‌های فناورانه به کشور از اهداف «طرح همکاری با متخصصان و کار آفرینان ایرانی خارج از کشور» اعلام شده که از آذر ماه ۱۳۹۲ با همت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بنیاد ملی نخبگان کلید خورده است.

انتهای پیام/ش

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.