به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، با شروع فصل تابستان، افزایش دمای هوا و افزایش شمار مشترکین هر ساله شاهد رشد ۵ تا ۷ درصدی مصرف برق هستیم که در این میان بخش خانگی با بیشترین میزان مصرف، سهمی در حدود ۳۳ درصدی را از آن خود کرده است.
اهمیت میزان مصرف بخش خانگی به عنوان بیشترین مصرف کننده برق در کشور به غیرمولد بودن آن باز میگردد که در صورت جایگزینی این میزان مصرف در سایر بخشها میتوان خلق ارزش افزوده را به دنبال داشته باشد.
در بخش خانگی نیز حدود ۲۶ درصد از برق مصرفی به وسایل سرمایشی باز میگردد که در صورت رعایت چندین نکته ساده میتوان در مصرف برق صرفه جویی کرد.
از مهمترین نکات موجود در استفاده از وسایل سرمایشی این است که انتخاب کولر با توجه به شرایط آب و هوایی صورت گیرد به گونهای که کولرهای گازی تنها در مناطق شرجی کشور و کولر آبی در مناطق با آب و هوای خشک استفاده شود تا در این صورت کاهش مصرف ۱۵ تا ۲۰ درصدی را به همراه داشته باشد.
پس از آن تنظیم دمای کولر بر روی دمای آسایش که در کشور ما با توجه به اقلیم در دامنه ۲۴ تا ۲۶ درجه مشخص شده، میتواند مصرف مناسب انرژی را به دنبال داشته باشد؛ این نکته از آنجا مهم است که با کاهش یک درجه از دمای سیستمهای سرمایشی کاهش مصرف سه تا پنج درصدی انرژی اتفاق خواهد افتاد.
کارشناسان و فعالان حوزه انرژی راهکارهای دیگری همچون نصب کندانسورهای کولرگازی در سایه یا استفاده از سایه بان برای کولرهای آبی، استفاده از کولر گازی با آرم استاندارد و رتبه انرژی بالا، تعویض هر سال پوشالهای کولرهای آبی، تمیز کردن فیلترهای کولر را برای کاهش ۱۰ درصدی مصرف برق پیشنهاد داده اند.
همچنین در هنگام استفاده از کولر یا وسایل سرمایشی تا حد امکان از لوازم پرمصرف برقی مانند اتو، لباسشوئی، ظرفشوئی و جاروبرقی به طور همزمان به ویژه در ساعات اوج بار استفاده نشود، خاموش کردن لامپهای اضافی و استفاده از روشنایی طبیعی در روز، سادهترین راه صرفه جویی در مصرف برق است.
علاوه بر رعایت برخی نکات در ساختمانهای مسکونی، وزارت نیرو مصرف برق سازمانها و ادارات را نیز مورد سنجش قرار داده به گونهای که اکیپهای ارزیابی و پایش مصرف انرژی ادارات سطح پایتخت به منظور ممیزی و مدیریت مصرف برق در تهران فعالیت خود را از هجدهمین روز از تیر ماه آغاز کرده اند.
بنا بر اعلام وزارت نیرو در صورت صرفه جویی ۱۰ درصدی برق در ادارات با کاهش افت برق در شبکه مواجه نخواهیم بود.
این پایش به صورت مدیریت مصرف برق و قطع سیستمهای سرمایشی از ساعت ۱۳ در قالب تنظیم حداقل ۲۵ درجه سانتیگراد دمای محیط کار ادارات در مدت زمان کار اداری، اطمینان از به مدار آمدن دیزل ژنراتورهای تمامی ادارات، صنایع، کشاورزی و ... از ساعت ۱۲ تا ۱۶ و اصلاح سیستمهای روشنایی محیط کار صورت خواهد گرفت.
منبع:میزان
انتهای پیام/