مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل گفت: در پی اقدامات صورت گرفته چهره گردشگری مشکین شهر متحول شده است.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، نادر فلاحی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل در جشنواره توانمندی‌های عشایر اردبیل گفت: گردشگری مشکین شهر در سال‌های اخیر نه استانی بلکه ملی و منطقه‌ای دیده شده و تمامی اهداف برنامه ریزی شده محقق شده است.

وی اضافه کرد: نتیجه اقدامات صورت گرفته موجب شده تا مشکین شهر به یکی از مقاصد گردشگری تبدیل شود و به عنوان مثال در تعطیلات عید فطر شاهد رکورد حضور گردشگران بودیم.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل با اشاره به اقدامات این اداره کل در شهرستان مشکین شهر اضافه کرد: از جمله مهمترین آن احیا و صیانت از محوطه باستانی شهر یری بود که با اجرای طرح‌های صیانتی از نابودی تمدن ۷ هزارساله مشکین‌شهر در محوطه باستانی «شهریری» ممانعت کردیم.

به گفته فلاحی در سال‌های اخیر این محوطه باستانی رو به نابودی بود، اما با اجرای طرح‌های متعدد صیانتی زیر نظر مشاوران ذیصلاح و با تائید سازمان میراث فرهنگی کشور از این موضوع ممانعت شد.

وی با بیان اینکه در این منطقه شواهدی از تمدن ۷ هزار ساله یافت شده و تحقیقات باستان‌شناسی همچنان ادامه دارد، افزود: در کمتر از یک سال با همکاری مسئولان ارشد استان و پیگیری امام جمعه محترم توانستیم طرح سایت حفاظتی شهریری را آغاز کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل اظهار کرد: در ابتدا پایگاه ملی در وسعت ۴۰۰ هکتار در این منطقه تعریف شده و در ادامه سازه محافظ نیز در حال احداث است که تاکنون ۲ میلیارد تومان هزینه شده و ۳ میلیارد تومان دیگر نیز هزینه خواهیم کرد.

به گفته فلاحی با اتمام سازه محافظ در شهریور ماه امسال یکی از مطالبات کلیدی مردم مشکین‌شهر در صیانت از این میراث باستانی پاسخ مطلوب خواهد گرفت.

وی با اشاره به احداث مجتمع خدماتی- رفاهی شهریری اظهار کرد: همچنین مسیر دسترسی از روستای پیرازمیان به سایت باستانی نیز تعریف شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل همچنین به پیگیری احداث موزه مشکین‌شهر اشاره کرد و گفت: این موزه قرار است در سال ۹۸ به اتمام برسد و اشیا باستانی شهرستان در موزه به نمایش درآید.

فلاحی به ساماندهی بازارچه صنایع دستی در مجاورت بقعه شیخ حیدر نیز اشاره کرد و افزود: ساماندهی کهنه قلعه، تعریف پروژه‌های سرمایه‌گذاری و تبلیغ و معرفی جاذبه‌ها موجب شده تا چهره گردشگری مشکین‌شهر متحول شده و تمامی برنامه‌های تعریف شده محقق شود.

وی برنامه دیگر اداره کل را پیگیری ثبت جهانی کوه سبلان عنوان و اظهار کرد: این مهم بعد از ۱۸ سال وقفه مجددا از سرگرفته شده و به واسطه ثبت جهانی سبلان گردشگری مشکین‌شهر حتی در حوزه گردشگری عشایر با تحول قابل توجه همراه خواهد بود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل با اشاره به برگزاری اولین جشنواره توانمندی عشایر مشکین‌شهر تصریح کرد: بعد از ۹ سال برگزاری پیاپی جشنواره کوچ عشایر بیله سوار با هدف معرفی توانمندی عشایر سایر شهرستان‌ها، جشنوار عشایر در مشکین‌شهر تعریف شد.

فلاحی تصریح کرد: جایگاه و نقش عشایر محدود به صیانت از مرز‌ها نیست و عشایر در حوزه‌های مختلف از جمله اقتصاد، محیط زیست و گردشگری نقش قابل توجهی می‌توانند ایفا کنند.

وی بیان کرد: در جشنواره‌های توانمندی که در ادامه در شهر‌های سرعین و خلخال نیز می‌تواند تعریف شود به دنبال معرفی توانمندی‌ها و حمایت از عشایر هستیم و به واسطه اقدامات صورت گرفته استان اردبیل به عنوان پایلوت طرح‌های گردشگری عشایر انتخاب شده است.

انتهای پیام/ح

ثبت جهانی کوه سبلان

برچسب ها: گردشگری ، ثبت جهانی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.