به گزارش
حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در مصاحبه با غسان بن جدو رئیس شبکه المیادین تاکید کرد: دیپلماسی ایران توانسته آمریکا را در دنیا منزوی بکند و ادامه خواهد داشت. انزوای آمریکا و انزوای سیاسی آمریکا به انزوای اقتصادی آمریکا ادامه پیدا خواهد کرد.
متن کامل این مصاحبه به شرح زیر است:
جناب دکتر ظریف شما اصطلاح (تیم B) به وجود آوردید که معنی آن (بولتون، بنیامین نتانیاهو، بن سلمان و بن زائد) آیا این تیم هنوز خطری برای شما و منطقه ایجاد میکند؟ چون شما قبلاً انها را به تحریک متهم کردهاید، یا اینکه این تیم شروع به از هم پاشیدن کرده، چون که بن زائد تصمیم گرفت از این تیم خارج بشود؟اصطلاح چهارگانه که من مطرح کردم کسانی بودند که در چند سال گذشته کار کردهاند، در ابتدا فقط نتانیاهو و بولتون بودند، بعد دیگران بهش اضافه شدند. خوب دیگران میتوانند از آن خارج بشوند، ما اتفاقاً دلمان میخواهد که همسایگان ما در منطقه بیایند و به یک مجموعه جدید نروند، به آغوش منطقه برگردند. انها چه دلیلی دارند علیه قطر این اقدامات را میکنند. فقط علیه ایران نیست، ببینید الان امارات و عربستان علیه مردم یمن اقدام میکنند، آیا قطر متحد ما بود علیه آن اقدام کردند؟ آیا سودان متحد ما بود آیا عمر البشیر متحد ما بود یا متحدشان بود؟ آیا لیبی متحد ما است؟ این جاهای که دارند تخریب میکنند جاهای که دارند به آشوب دامن میزنند، مردم همسایهشان قطریها را میخواستند در واقع محاصره بکنند که خفه بشوند. اگر ایران وارد نشده بود؛ این چه کاری است دارند میکنند، ما حتماً دلمان میخواهد نه تنها امارات بلکه عربستان سعودی هم به گفتگو برگردند به همراهی وهمکاری منطقه برگردند حتماً استقبال میکنیم از اینکه این کشورها از این حرکت ضد صلح که در آمریکا شکل گرفته توسط بولتون و نتانیاهو جدا بشوند.
من به همسایگان مان اطمینان میدهم که تندروهای آمریکایی و رژیم صهیونیستی هیچ گاه یک سربازشان فدای شما نخواهند کرد، هیچ گاه یک قدم برای شما نخواهند برداشت، دیدید در چند ماه گذشته با شما چه کردند دیدید چگونه رفتار کردند، حتماً میتوانند خارج بشوند و حتماً ما این آمادگی را داریم که با انها به عنوان دوستان خودمون، به عنوان هم کیشان خودمان، به عنوان همسایگان خودمان و به عنوان متحدین خودمان رفاقت کنیم دفاع کنیم از آنها.
ما بودیم که بعداز هشت سال جنگ وقتی کویت مورد حمله قرار گرفت به حمایت از کویت رفتیم، ما بودیم بعد از اینکه عراق سالها علیه ما جنگید وقتی که داعش علیه عراق هجوم اورد ما رفتیم جوانهای مان برای مردم عراق فدا کردیم، حتماً مردم عراق نقش اول را داشتند، حتماً مردم سوریه نقش اول را داشتند، اما این ایرانیها که رفتند کنار مردم عراق و سوریه خون دادند، شما همچنین توقعی از آمریکا دارید؟ همچنین توقعی از رژیم صیونیستی دارید؟
آیا علائم ثابت و واضح در دست دارید نشان میدهد که امکان بیرون رفتن امارات از آن گزینه که شما آن را به عنوان خطر علیه شما و منطقه میدانید؟ آیا به شما پیشنهاد علنی یا محرمانه داده برای کاهش تنش بین دو کشور؟علائمی هست از اینکه سیاستی جدید مخصوصاً در مسائل منطقهای ممکن است توسط دولت امارات دنبال بشود.
آیا سفرهای غیر علنی اماراتی به تهران وجود دارد؟سفر غیر علنی. غیر علنی اعلام نمیشود و اگر قرار است اعلام بشود غیر علنی محسوب نمیشود.
ایران تا چه حد برای مقابله با هر تهدید آمریکا یی اماده است؟ما کشور مقتدری هستیم. ما کشوری هستیم که هشت سال نه فقط در برابر رژیم صدام بلکه در برابر دنیا ایستادیم؛ همه به صدام کمک کردند. از میگ روسی تا سلاح شیمیایی آلمانی تا آواکس آمریکا یی تا هفتاد و چند میلیارد دلار پول سعودی و حتی پول کویتی و پول اماراتی و حتی پول دیگران رفت در جیب صدام برای خرید سلاح؛ همه گونه حمایت از او شد. همه گونه فشار روی ما آوردند. تازه ما اول انقلاب سلاح نداشتیم. امکانات نداشتیم. امروز به لطف خدا یکی از قویترین کشورهای منطقه هستیم. هزینه نظامی ما کسری از هزینههای نظامی عربستان و امارات است، اما ما یکی از قویترین کشورهای منطقه هستیم. دنبال جنگ نیستیم؛ دنبال تنش نیستیم؛ دنبال برخورد نیستیم، اما اگر با ما برخورد بکنند حتماً پاسخی جدی خواهیم داد.
مشاور رئیس جمهور فرانسه در تهران بودند برای شما چه آورد و شما به ایشان چه گفتید؟فرانسویها تلاش میکنند که راهکاری پیدا کنند که تنش کاهش پیدا بکند. این جنگ جنگ اقتصادی است، تنش تنها از طریق تمام شدن تروریسم اقتصادی آمریکا علیه مردم ایران خاتمه پیدا میکند. این را فرانسویها کامل میدانند؛ هم در سفر قبلی ایشان و هم در مذاکرات تلفنی که دکتر روحانی و مکرون داشتند. ما صریحاً به فرانسویها گفتیم.
فرانسویها تلاش میکنند آمریکا تحریمها را کنار بگذارد و امکان پایین آوردن تنش وجود داشته باشد. تا چه میزان موفق باشند بستگی دارد به اینکه آمریکا ییها چقدر همراهی بکنند. فرانسویها رسماً اعلام کردند که میانجی نیستند بلکه دارند تلاش میکنند. ما هم از هر تلاشی برای کاهش تنش استقبال میکنیم. از هر تلاشی برای بازگرداندن برجام به عنوان یکی از دستاوردهای مهم بین المللی به شرایط اجرایی استقبال میکنیم.
همیشه گفتیم اقداماتی که ما داریم انجام میدهیم اقداماتی در چارچوب پاراگراف ۳۶ برجام است و هر زمان که طرف مقابل به تعهدات خودش عمل بکند حالا این طرف مقابل میتوانند اروپاییها باشند میتواند آمریکا باشد. اروپاییها هم میتواند با اجرای تعهداتشان مشکلات را حل بکنند. ما یقین داریم که اگر همه کشورهای باقی مانده در برجام به صورت یک جا نه به صورت جدا گانه تحریمهای آمریکا ییها را اجرا نکنند آمریکا به هیچ وجه علیه همه کشورها نمیتواند تحریم کند. این از نظر سیاسی اقتصادی اصلاً غیر ممکن است چنین اتفاقی بیفتاد. اقتصاد جهان چنین اجازهای را نمیدهد لذا هم آمریکا میتواند تحریمهایش متوقف بکند و هم هر کدام از این اتفاقات که بیفتد ما اقداماتی که کردیم همه قابل بازگشت است؛ لذا پیام به صورت واضح به نماینده و رئیس جمهور فرانسه از سوی بنده و هم از سوی جناب رئیس جمهور هم از سوی دکتر عراقچی که میزبان ایشان بودند به ایشان منتقل شد جناب شمخانی هم همچنین و ایشان حتماً گزارش به مکرون خواهند داد.
اتحادیه اروپا از شما به خاطر تصمیم شما بر غنی سازی اورانیوم ناراحت شده است و در عین حال گویا انگلستان هم با توقیف نفتکش ایرانی پیامی به شما فرستاد . آیا پیشنهاد اروپایی جدی وجود دارد یا اینکه فقط در حد سخن گفتن مطرح شده است؟اروپاییها آمادگی نداشتند که سرمایه گذاری بکنند لذا به خاطر همین من دارم میگویم اگر اروپاییها آمادگی سرمایه گذاری داشته باشند به نفع خودشان هست که آمریکا احساس نکند همیشه میتواند سیاستهایش را بر همه دنیا تحمیل بکند.
اقدام انگلیس علیه کشتی یک دزدی دریایی است و این دزدی دریایی واضح است که از سوی آمریکا ییها صورت گرفته، تحریم نفت سوریه یک ادعای بی معنا است، چون این تحریم که کشورهای اروپایی نفت از سوریه نخرند، چون اولاً کشورهای اروپایی نفت به کسی صادر نمیکنند. تحریمهای اتحادیه اروپا فرامرزی نیست. اتحادیه اروپا مخالف تحریمهای فرامرزی است و میگویند آمریکا تحریم فرامرزی میکند. اشتباه میکند؛ لذا تحریم برای این است که اروپا نفت از سوریه نخرد؛ نه اینکه یک کشور دیگر به سوریه نفت بفروشد؛ لذا یک توجیه بچگانه و مضحک انگلیسیها مطرح کردند. خوب رسماً اعلام بکنند که ما نوکر آمریکا یی هستیم و از طرف آمریکا اقدام میکنیم و آمریکا هم با توهینهای که به سفیرشان کرده و با توهینهایی که به نخست وزیرشان کرده به خوبی این محبت را به ایشان پاسخ داده است. بولتون گفت بزرگترین هدیه چهار جولای روز استقلال آمریکا را دولت انگلیس با ضبط این کشتی به ما داد و ترامپ نگذاشت حتی جوهر این هدیه خشک بشود و به سفیر انگلیس توهین کرد؛ هم به نخست وزیر انگلیس توهین کرد هم به دولت انگلیس توهین کرد. به قول ما ایرانیها نوش جانشان با این اقدام که با انگلیس کردند.
اما در مورد همراهی اتحادیه اروپا بهترین دلیل انزوای آمریکا جلسه دیروز آژانس بین المللی انرژی اتمی است. آمریکا ییها در یک اقدام مضحک آمدند و اجلاس حکام را تشکیل دادند؛ مثل جلسات شورای امنیت که علیه ما تشکیل داده بودند. یک بار دیگر ثابت کردند که منزوی هستند. دیپلماسی ایران توانسته انها را در دنیا منزوی بکند و به لطف خدا انشالله ادامه خواهد داشت. انزوای آمریکا و انشالله انزوای سیاسی آمریکا به انزوای اقتصادی آمریکا هم ادامه پیدا خواهد کرد. به خاطر اینکه من شعار نمیدهم. آمریکا ییها دارند زیاد از حد از قدرت دلار استفاده میکنند از هر چیز که شما به صورت افراطی استفاده کنید آن امتیاز را به تدریج از دست خواهید داد آمریکا ییها رفتند به سمت فشار اوردن، به توانمندی جهانی اقتصادی خودشان و این را دارند تضعیف میکنند، چون دارند زیاد از حد استفاده میکنند.
انتهای پیام/