به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، محققان در مطالعه اخیر خود به بررسی رشد کودکان ساکن در نزدیکی مزارع کشاورزی در کشور اکوادور از سال ۲۰۰۸ پرداختند. اکوادور سومین کشور صادرکننده گل رز در جهان است و اکثر مزارع تولید گل در نزدیکی منزل شرکت کنندگان قرار داشت. گلها در این مزارع به طور مرتب با حشره کشهای اُرگانوفسفات اسپری میشوند. این حشره کش بر سیستم کولینرژیک، سیستم اصلی در عملکرد مغز و سیستم عصبی، تاثیر میگذارد.
بیشتربخوانید: آفتکشهای گیاهی و دوستدار محیط زیست را بشناسید
محققان این مطالعه، ۵۲۹ نوجوان در رده سنی ۱۱ تا ۱۷ سال را مورد بررسی قرار دادند و میزان آنزیم AChE (استیل کولینستراز) را در خون آنان اندازه گیری کردند. آفت کشهای نظیر اُرگانوفسفاتها و کارباماتها با ممانعت از فعالیت AChE موجب مسمومیت میشوند.
مطالعات قبلی، ارتباط ممانعت کولینستراز را با رفتار اضطرابی و افسردگی در موشها نشان داده بود و در مطالعات کمی به وجود این رابطه در انسانها پرداخته بود.
نتایج این مطالعه، این فرضیه را تایید کرد: نوجوانان دارای میزان فعالیت کمتر AChE به دلیل قرارگیری در معرض مسدودکنندههای کولینستراز، دارای علائم بیشتر افسردگی بودند. جالب اینکه، این ارتباط در دختران و نوجوانان کمتر از ۱۴ سال قویتر بود.
منبع: مهر
انتهای پیام/