به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه خبری شبکه العالم، رسانه آمریکایی پولیتیکو روز چهارشنبه مدعی شد فرانسه در حال ارزیابی گزینههایی برای کاستن از تنشها میان ایران و آمریکا و نجات توافق هستهای موسوم به برجام است.
این پایگاه خبری با اشاره به سفر اخیر «امانوئل بون»، مشاور دیپلماتیک رئیسجمهور فرانسه به تهران برای حفظ توافق هستهای به نقل از دیپلماتهای اروپایی مینویسد یکی از گزینههایِ در دستِ بررسی، طرحی موسوم به «توقف در برابر توقف» است. در این طرح پیشنهادی قرار است آمریکا در ازای توقف اقدامات بیشتر از سوی ایران برای کاستن از تعهدات برجامی، اعمال تحریمهای بیشتر را به منظور آغاز گفتوگوها متوقف کند.
خبرگزاری فرانسه پیش از این گزارش داده بود «امانوئل مکرون»، رئیسجمهور فرانسه قصد دارد رهبری تلاشهای اروپا برای نجات توافق هستهای برجام را بر عهده بگیرد. یک مقام ریاستجمهوری فرانسه روز دوشنبه به خبرگزاری فرانسه گفت: «در مرحله حساسی قرار داریم چون هر دو طرف (آمریکا و ایران) منافعشان را در افزایش فشار میبینند.»
علیرغم این، یک مقام اروپایی در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه گفته بود کشورهای اروپایی در تلاشند در ازای «ژستهای نمادین» از سوی آمریکا، ایران را به ماندن در توافق هستهای ترغیب کنند. سفر امانوئل بون به تهران، دومین سفر او به ایران در یک ماه گذشته است. امانوئل مکرون چهار گفتوگو با «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا و دو گفتوگو با «حسن روحانی»، رئیسجمهور ایران در خصوص برجام داشته است.
پولیتیکو نوشت هنوز مشخص نیست مکرون و اتحادیه اروپا بتوانند پیشرفتی در رسیدن به هدف خود برای حفظ برجام داشته باشند. تلاش قبلی مکرون برای جلوگیری از خروج آمریکا از این توافق به شکست منجر شد. «
پییر ورمونت»، سفیر سابق فرانسه در واشنگتن و بروکسل که سرویس دیپلماتیک اتحادیه اروپا توسط او راهاندازی شده میگوید دیپلماسی میتواند نتیجهبخش باشد. او گفت تنشزدایی در گام اول و رسیدن به نوعی توافق برای رفع دستکم برخی از تحریمها در گام دوم طرحی است که در بسیاری مسائل دیگر جواب داده است.
ورمونت تصریح کرد امنیت منطقه مسئلهای است که در گام سوم میتوان آن را مطرح کرد. وی گفت مشکلی که در حال حاضر وجود دارد این است که چطور باید به اینجا رسید و میان آمریکاییها و ایرانیها اعتماد ایجاد کرد.
یک مقام بلندپایه اروپایی به این رسانه آمریکایی گفت: «تلاشهای فعلی بر خرید زمان و متقاعد کردن طرفین به انجام ژستهای مجزا برای بازگشت به وضعیت قبلی است.»
به نوشته پولیتیکو، اولین گام میتواند توافق بر سر طرح «توقف در برابر توقف» به منظور ایجاد فرصتی برای گفتوگو باشد. دومین گام میتواند بازگشت ایران از گامهایی باشد که در راستای کاستن از تعهداتش ذیل برجام برداشته است. طبق گزارش این رسانه آمریکایی، یک مشوق احتمالی برای ترغیب ایران به این کار این خواهد بود که آمریکا معافیت از تحریمها را برای برخی از مشتریهای نفت ایران فعال کند.
یک مقام ارشد بلندپایه اروپایی گفت: «در بخش محوری تلاشها برای تنشزدایی، فرض بر این است که امکان انتقال برخی محمولههای نفت ایران به مشتریهای اصلی نفت این کشور وجود خواهد داشت.» پولیتیکو نوشت این کشورها، چین، هند و ژاپن را شامل میشوند. اما این ایده با مخالفتهای جدی در واشنگتن رو به رو است.
یک مقام ارشد دولت آمریکا در این باره گفت: «طبق دستور رئیسجمهور [آمریکا] هیچ معافیتی برای واردات نفت ایران صادر نخواهد شد. خرید نفت ایران طبق قوانین آمریکا فعالیت قابل تحریم است. تحریمهای ثانویه آمریکا کاملاً اجرایی خواهند شد.»
طرح فرانسه موسوم به توقف در برابر توقف درحالی مطرح می شود که اساساً آمریکا تمامی تحریم های ممکن علیه ایران را اعمال کرده است و تحریم هایی که واشنگتن مدعی است علیه تهران در آینده وضع خواهد کرد صرفا جنبه نمادین و جنگ روانی دارد. این در حالی است که ایران پس از بیش از یک سال صبر استراتژیک، همینک با استناد به بندهای برجام در حال کاستن از تعهدات خود و تحت فشار قرار دادن آمریکا است. به نظر می رسد فرانسه در نقش یک پلیس خوب می کوشد با جانبداری از آمریکا، ایران را در موضع منفعل قرار دهد.
انتهای پیام/
ایندفعه دیگه حتما باید بریم بالای ۲۰ درصد
مگه قرار نبود ۶۰ درصد برای پیشران هسته ای درست کنیم مس چی شد
نخير
وقتي دو طرف برگشتن سر جاي اولشون اونوقت بگين دو طرف دست نيگر دارن نه اينكه يه طرف تا تونسه ضرر زده حالا كه اون يكي ميخواد خسارتشو بگيره بگين دس نيگر دارين
به هیچ وجه نباید مذاکره کنیم .مشکل ما دورنی است و درمان هم دورنی است وبس
چیزی به ما نمیماسد .
بااین طرح مسخره اش
اینها به جای اینکه طبق برجام خواستار حذف تحریم ها توسط آمریکا باشند یک طرح بی محتواارائه می کنند
هر آدمی میفهمه طرح توقف در برابر توقف به ضرر ایرانه چون دیگه تحریمی نمونده اعمال کنن نخیر ما چیزی برای از دست دادن نداریم به نظر من مهلت 60 روز برای گام سوم زیاده هر چه زودتر گام سوم مبنی بر افزایش سانتریفیوژ ها رو اجرا کنید و در نهایت گام چهارم رو نسبت به توسعه هسته ای انجام بدید ما مردم شدیدا در این مواضع ایستاده ایم
یا اجرای کامل در مقابل اجرای کامل.والسلام
عوامفریبانه است زیرا فرض را بر این گذاشته که مشکل ما فقط با آمریکاست و انگار اروپا نقشی در این بین ندارد.
مسئولیت گریزانه است چونکه انگار اروپا را در اجرای تعهداتش مسئول نمیداند.
منفعت پرستانه است چونکه در ظاهر امر میخواهند با هزینه آمریکا مشکلی را که خودشان هم در ایجادش شریکند حل کنند. البته در باطن امر همین را هم نمیخواهند. انها فقط طالب ذلت ملت ما هستند و بس.
این اقدامات در مجموع برای وقت کشی است
امام خامنه ای
چرا موقع مذاکره در برجام کسی نگفت که اتجام تعهدات بصورت پله به پله باشد ما همه تعهداتمان را یکباره انجام دادیم ولی آنها چی
فقط ما را سر کار گذاشتند.
به نظر من دقیقا دارن نقشه آمریکا رو سر ما پیاده میکنن
الحمدلله الذی جعل اعدائنا الحمقاء
فقط موندم تو برجام چی نوشتن که اینهمه گستاخ شده اند؟