به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،اصغر کاراندیش معاون حقوقی امور مجلس و استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دیروز در آئین تجلیل از فرهیختگان و هنرمندان شهرستانهای شهرضا و دهاقان با بیان اینکه رشد و توسعه یک جامعه منوط به ارتقای فرهنگ آن جامعه است، اظهار داشت: اگر فرهنگ یک جامعه ارتقا پیدا کند وجدان کاری، مسؤولیت اجتماعی و اخلاق و امانتداری در آن جامعه افزایش پیدا میکند.
معاون حقوقی امور مجلس و استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به وجود ۸۰۰ مجتمع فرهنگی و هنری در کشور گفت: حدود ۳۰۰ مجتمع فرهنگی و هنری در کشور در حال احداث است که ۲۳۰ مجتمع در شهرستانها و ۷۰ مجتمع ملی است.
وی با اشاره به واگذاری ۱۰۰ مجتمع فرهنگی و هنری به بخش خصوصی گفت: به دنبال آن هستیم تا مصوبهای در مجلس تصویب شود تا بر اساس آن، مجتمعها به صورت هیأت امنایی اداره شوند و اگر تشکلهای فرهنگی، هنری بخواهند در مجتمعها فعالیت کنند در اولویت واگذاری هستند.
کاراندیش با اشاره به اضافه شدن ۱۰۰ سینما به ظرفیت سینمایی کشور از سوی بخش خصوصی بیان کرد: سرمایهگذار برای ایجاد سینما در شهرهای کوچک ورود پیدا نمیکند در این راستا سینمای دیجیتال و امید را در شهرستانها برای نمایش فیلم فراهم کردهایم.
معاون حقوقی امور مجلس و استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به حوزه مطبوعات گفت: در گذشته وزارت ارشاد برای حمایت از مطبوعات و ناشران اقدام به توزیع کاغذ میکرد که این سیاست حذف شد و یارانه نقدی را جایگزین آن کردند.
وی با اشاره به اینکه در سال نیاز کشور به کاغذ ۴۰۰ هزار تن است که ۹۰ تن آن برای مطبوعات و ناشران است، خاطرنشان کرد: تاکنون کمتر از ۳۰ هزار تن کاغذ وارد کشور شده است.
کاراندیش با اشاره به وجود ۲ هزار تشکل قرآنی در سطح کشور گفت: برای بیمه قاریان قرآن حدود سه سال است که اعتبار قرار داده شده و تاکنون ۳ هزار و ۵۰۰ نفر در این بخش، بیمه تأمین اجتماعی شدهاند.
معاون حقوقی امور مجلس و استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به بیمه هنرمندان بیان کرد: در سال ۹۶، ۱۸ هزار و ۷۰۰ نفر بیمه شده تأمین اجتماعی داشتیم که این عدد در سال گذشته به ۳۳ هزار نفر افزایش پیدا کرد.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اینکه تنها ۱۵ درصد از اعتبارات حوزه فرهنگ را به این وزارتخانه اختصاص میدهند، عنوان کرد: کل بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بودجه سالیانه دولت ۳ درصد است که ۱۵ درصد از این ۳ درصد محقق میشود و ۳۸ صدم درصد از بودجه عمومی دولت سهم وزارت ارشاد است که آن هم به طور کامل تخصیص پیدا نمیکند.
کاراندیش با تأکید بر اینکه پیوست رسانهای برای پروژههای عمرانی نیاز است، تصریح کرد: در برنامه پنجم مصوب شد که هر پروژه عمرانی و اقتصادی باید دارای یک پیوست فرهنگی باشد که تاکنون این قانون اجرایی نشده است.
معاون حقوقی امور مجلس و استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر اینکه لایحه جامع رسانه یکی از نیازهای جامعه است، گفت: لایحه مالکیت فکری یک بحث مهم در حمایت از اهالی فرهنگ و هنر است که یکسال است که به مجلس رفته و امیدوار هستیم به تصویب نهایی برسد.
در این آئین از ۴۰ هنرمند در بخشهای فرهنگی و هنری از دو شهرستان شهرضا و دهاقان تجلیل به عمل آمد.
انتهای پیام/م