به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه ، دریاچه "مارمیشو" در ۴۵ کیلومتری ارومیه نزدیک به مرز ایران و ترکیه در روستایی به همین نام در منطقه ترگور واقع است، مساحت این دریاچه ۵ هکتار و عمق آن ۶۰ متر است، برای رسیدن به این دریاچه باید از روستاهای پسان، بانی وهلانی گذر کرد.
نام این دریاچه از مارشیمون بنیامین رهبر مسیحیان آشوری ارومیه گرفته شده است، مارمیشو بر اثر زمین لرزه و ریزش کوه در مسیر آبهای مرزی ایران و ترکیه به وجود آمده است، اطراف این دریاچه را درختان صنوبر، بلوط و گردو، عناب گلابی، زالزالک، بادام و گز احاطه کردهاند، که درختچههای بلوط درصد زیادی از این پوشش گیاهی را تشکیل میدهد.
در این دریاچه انواع آبزیان از جمله ماهی قزل آلا زیست میکنند، این دریاچه همه ساله پذیرای گردشگران زیادی از سراسر دنیا بوده و خاطرات دل انگیزی را در ذهنها آرشیو میکند، در سالهای اخیر به دلیل جاری شدن سیل و پر شدن دریاچه با شن و ماسه سیلاب عمق و مساحت این دریاچه به شدت کم شدهاست.
دریاچه مارمیشو چشماندازی بسیار و دلنشین دارد و یکی از بهترین مکانها برای استراحت و آرامش است که هر مسافری را شیفته خود میکند، اهالی روستای مارمیشو که عمدتا کردزبان هستند بسیار خون گرم و مهمان نوازبوده و از مهمانهای خود با غذاهای محلی لذیذ و لبنیات طبیعی حیواناتشان پذیرایی میکنند.
حاصل خیزی خاک مارمیشو به رونق کشاورزی در این روستا منجر شده و هرساله محصولات پربار و مرغوبی از این روستا برداشت میشود، شغل عمده این روستاییان چرای دام و کشاورزی است و از این طریق امرار معاش میکنند.
این منطقه یکی از ظرفیتهای بالقوه گردشگری است که اگر مسئولان زیرساختهایی برای توسعه گردشگری منطقه و ایجاد امکانات رفاهی بپردازند مطمئناً یک فضای بکری برای جذب گردشگران در استان ایجاد میشود و یک فرصت اشتغال پایدار برای جوانان و اهالی این مکان به وجود میآید.
این دریاچه زیستگاه بسیاری از آبزیان از جمله قزل آلا است، وجود گیاهان متنوع در این منطقه شرایط بسیار مناسبی را برای پرورش زنبور عسل به وجود آورده و این امر به تولید عسل مرغوب و باکیفیت و خوش عطری منجر شده است که در ارومیه سرآمد است.
این دریاچه خوش آب و هوا از جمله مناطق مستعد و نمونه گردشگری استان محسوب میشود، در روزهایی که مردم فارغ از کسب و کار و امرار معاشاند، به ویژه روزهای گرم تابستان گردشگران زیادی از گرمای طاقت فرسا به خنکی این منطقه پناه میبرند و برای ساعاتی روزمرگی و یکنواختی و مشکلات زندگی و گرانی دلار از یادشان میرود.
اوضاع نامناسب جادههای منتهی به منطقه گردشگری"مارمیشو"ارومیه و فقدان تابلوهای راهنما در این مسیر در کنار نبود سایر امکانات مورد نیاز برای توسعه گردشگری در این منطقه سبب شده تا شهروندان ارومیه و طبیعت گردان با مخاطرات زیادی روبهرو باشند.
منبع : تسنیم
انتهای پیام/م