چند روز پیش خبر ابلاغ آئین نامه پیوند عضو از محکومان اعدامی منتشر شد که واکنش‌های بسیاری را به دنبال داشت.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، «پیوند عضو از محکومین اعدامی» موضوعی که به بحث داغ رسانه‌ها تبدیل شده است، چند روز پیش بود که بحث یک آیین نامه قوه قضائیه در زمینه پیوند عضو از محکومین اعدامی مطرح شد، آیین نامه‌ای که واکنش‌های بسیاری را به دنبال داشت.

ماده ۴۷ «آیین نامه نحوه اجرای احکام حدود، سلب حیات، قطع عضو، قصاص نفس و عضو و جرح، دیات، شلاق، تبعید، نفی بلد، اقامت اجباری و منع از اقامت در محل یا محل‌های معین» می‌گوید: «چنانچه محکوم داوطلب اهدای عضو پیش یا پس از اجرای مجازات اعدام باشد و مانع پزشکی برای اهدای عضو موجود نباشد، قاضی اجرای احکام کیفری طبق دستورالعملی اقدام می‌نماید که ظرف ۳ ماه از تاریخ تصویب این آیین نامه توسط معاونت حقوقی قوه قضاییه با همکاری وزارت دادگستری و سازمان پزشکی قانونی کشور تهیه شده و به تصویب رئیس قوه قضاییه می‌رسد».

ماجرای پیوند اهدای عضو و محکومان به اعدام/ آئین نامه‌ای که در جامعه پزشکی جنجال به پا کرد

مخلفت پدر پیوند عضو ایران با  اهدای عضو اعدامی‌ها

این آئین نامه در ابتدا با مخالفت فاضل پدر پیوند عضو ایران و رئیس جامعه جراحان روبه رو شد و او در نامه‌ای از قوه قضائیه خواست تا ماده ۴۷ آیین نامه اجرای احکام کیفری حذف شود.

فاضل در نامه خود نوشت: «استفاده از اعضای بدن محکومین به اعدام سابقه بسیار ناخوشایند، مذموم و به شدت نقدپذیر دارد و نه تنها کمک چندانی به نیازمندان نخواهد کرد بلکه آبروی احترام برانگیز پدیده پیوند اعضاء را که با صرف عمر، مجاهدت و فداکاری گروه پزشکی از پزشکان این مملکت کسب شده است به شدت تهدید و زیر سوال خواهد برد.

اینجانب به عنوان یکی از پایه گذاران پیوند اعضاء در ایران پس از انقلاب، ضمن اعتراض شدید اعلام می‌کنم که شخصا هرگز حاضر به استفاده از این شیوه مذموم نخواهم بود و مطمئنم بسیاری از همکاران شریف و بلند آوازه‌ام نیز در چنین احساسی شریک می‌باشند. خواهشمند است دستور فرمایید در مورد حذف این ماده اقدام سریع و شایسته به عمل آید».

مسیر اعدام متفاوت با مسیر اهدای عضو است

باقری لنکرانی وزیر اسبق بهداشت ضمن انتقاد از پیوند عضو از محکومین اعدامی گفت: حُرمت رشته پیوند فراتر از این است که بخواهیم با چنین دستاویزی برایش متمسک شویم و گمان نمی‌کنم این اقدام و این بند از آیین‌نامه ادامه داشته باشد و طبق اطلاعی که دارم قوه قضاییه این بند از آیین‌نامه را اصلاح خواهد کرد.

لنکرانی با تاکید بر اینکه این اقدام اصلا کار درستی نیست، ادامه داد: برخی از کشور‌ها این اقدام را انجام داده‌اند و از نظر اخلاق پزشکی محکوم شده‌اند، کسانیکه این بند را پیشنهاد داده‌اند، شاید گمان کرده‌اند که اقدام خوبی است و شاید اطلاع نداشته‌اند که این اقدام اشتباه است. حتی شاید ارگان‌ها قابل استفاده هم باشد، اما از نظر اخلاق پزشکی کسی این کار را انجام نمی‌دهد، فردی که محکوم به اعدام است، نباید در شرایطی قرار گیرد که از عضوش استفاده شود. زیرا بحث و مسیر اعدام متفاوت با مسیر اهدای عضو است.

وی با بیان اینکه اهدای عضو اساس پیوند است، نباید با موضوع اعدام گره بخورد، تاکید کرد: پیوند عضو بر اساس اهدای عضو انجام می‌شود، اما ربط دادن اعدام به آن از نظر اخلاق پزشکی کار درستی نیست و نمی‌توانیم از ارگان‌های محکومان به اعدام استفاده کنیم. حتی اگر خودشان هم بگویند که رضایت داریم، اما، چون در شرایط خاصی قرار دارند، پیوند عضوشان مورد قبول نیست و اهدای عضو باید کاملا داوطلبانه انجام شود.

ماجرای پیوند اهدای عضو و محکومان به اعدام/ آئین نامه‌ای که در جامعه پزشکی جنجال به پا کرد

گروه‌های پزشکی زیر بار نمی‌روند

علی جعفریان رئیس بخش پیوند کبد بیمارستان امام خمینی (ره) ضمن مخالفت با اهدای عضو از محکومان به اعدام، گفت: سابقه این موضوع محدود به چین است؛ چراکه هم تعداد اعدام‌ها زیاد است و هم مشکلاتی از نظر فرهنگ اهدای عضو از فرد مرگ مغزی دارند.

وی با بیان اینکه در دنیا به شدت با این موضوع مخالفت شده است، گفت:، زیرا عنوان می‌شود که وقتی موضوع اهدا مطرح است، فرد حتی برای بعد از مرگش موافقت می‌کند که اعضایش را اهدا کند، کارت اهدای عضو دریافت می‌کند و خودش مایل به اهدای عضو است، اما فرد اعدامی اصلا چنین شرایطی ندارد و معنای تمایل برای او معلوم نیست و در واقع وقتی این موضوع مطرح می‌شود، فشار زیادی بر روی فرد وجود دارد.

رییس بخش پیوند کبد بیمارستان امام خمینی (ره) همچنین گفت: به نظر من طرح این موضوع نوعی نپختگی بوده است و از هیچ یک از کسانی که باید در این حوزه مشورت گرفته می‌شد، مشاوره نگرفتند و تصور کردند که با این اقدام مشکلی حل می‌شود، اما این اقدام اصلا مسئله‌ای را حل نمی‌کند و از نظر اخلاقی زیر سوال است و گروه‌های پزشکی هم چنین اقدامی را انجام نمی‌دهند.

پیوند عضو اعدامی‌ها منوط به امضای رئیس قوه قضائیه

قربانی نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی درباره موضوع پیوند عضو از اعدامی‌ها  در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: این موضوع پیشنهادی است که قوه قضاییه و پزشکی قانونی مطرح کرده‌اند، اما بر اساس این مصوبه پیشنهادی این قانون اجرایی نخواهد شد تا زمانی که رئیس قوه قضاییه آن را امضا کند.

وی ادامه داد: اهدای عضو فرهنگ خوبی است که در بین مردم به تدریج نهادینه شده است و موضوع پیوند عضو از محکومین اعدامی نیازمند کار کارشناسی، شرعی، قانونی و اجتماعی است.

نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی بیان کرد: کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی آماده است تا در این موضوع ورود کند تا منجر به تصمیم درستی شود که بار اجتماعی برای جامعه و زندانیان نداشته باشد.

ماجرای پیوند اهدای عضو و محکومان به اعدام/ آئین نامه‌ای که در جامعه پزشکی جنجال به پا کرد

پیوند عضو اعدامی‌ها با موازین پزشکی و حقوق بشری مطابقت ندارد

محمد نعیم امینی فرد عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره موضوع پیوند عضو از محکومین به اعدام اظهار کرد: با توجه به پیشرفت‌هایی که در پیوند اعضا در کشور داشتیم و جزء برترین‌های آسیا و منطقه قرار گرفته‌ایم به نظر می‌رسد که مطرح کردن این موضوع با موازین پزشکی مطابقت ندارد.

وی ادامه داد: محکومین به اعدام در شرایط روحی نا مناسبی قرار دارند و گرفتن امضای پیوند عضو از این محکومین با موازین حقوق بشری مطابقت نمی‌کند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: به نظر من طرح این موضوع موجب نگرانی و خدشه دار شدن اعتماد عمومی می‌شود.

امینی فرد ادامه داد: در مورد پیوند عضو از محکومین اعدامی با موضع گیری‌های مجامع پزشکی روبرو شدیم و این مسئله در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی مطرح خواهد شد تا مورد بازنگری قرار گیرد.

آئین نامه که ایران را از نظر حقوق بشر بدنام می‌کند

نوبخت رئیس کمیسیون بهداشت و درمان گفت: تنها یک کشور در دنیا اقدام به چنین کاری کرد که به شدت برای آن بدنامی به بار آورد و آن کشور هم این قانون را متوقف کرد.

نوبخت افزود: این نوع قوانین که با هدف خیرخواهانه صورت می‌گیرد موجبات بدنامی در حوزه‌ی حقوق بشر را فراهم می‌آورد و چه بسا این شبهه مطرح شود که فلان مسئول زندان و یا قاضی که خودش یا بستگانش نیاز به عضو داشته باشند، کسی را که جرمش محکومیت به اعدام نباشد به طرف محکومیت به اعدام سوق دهند.

پس از واکنش‌های مختف از مسئولان وزارت بهداشت موضوع را پیگیری کردیم تا در این باره اظهار نظر کنند، اما در نهایت اذعان داشتند که در این باره اظهارنظر‌های بسیاری شده است و در این مورد اظهار نظر نمی‌کنند.

ماجرای پیوند اهدای عضو و محکومان به اعدام/ آئین نامه‌ای که در جامعه پزشکی جنجال به پا کرد

هنوز تصمیمی در قوه قضائیه گرفته نشده است

پس از واکنش‌های بسیار جامعه پزشکی سخنگوی قوه قضائیه تصویب و ابلاغ آئین نامه را تکذیب کرد و در مورد آئین نامه توضیحاتی داد.

غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه، در رابطه با اهدای عضو از ناحیه محکومان به بیان توضیحاتی پرداخت و اظهار کرد: تاکنون از ناحیه قوه قضاییه هیچ ابلاغیه، آیین نامه و دستورالعملی در مورد اهدای عضو توسط محکومان به قصاص، اعدام و سایر محکومیت‌های کیفری تصویب و ابلاغ نشده است.

وی گفت: قطعا موضوع اهدای عضو به صورت داوطلبانه از ناحیه محکومان، نیازمند بررسی‌های فقهی، حقوقی، بهداشتی و پزشکی، اجتماعی و اجرایی است و اگر قرار باشد در این زمینه نفیاً یا اثباتا تصمیم گرفته شود، همه ابعاد آن بررسی خواهد شد.

اسماعیلی تاکید کرد: بر همین اساس، در آیین نامه نحوه اجرای احکام حدود، سلب حیات، قطع عضو، قصاص نفس و عضو که اخیرا تصویب و ابلاغ شده است، این نکته مورد اشاره قرار گرفته است که اگر فردی از محکومان شخصا، داوطلب اهدای عضو، قبل و بعد از اجرای مجازات باشد، کمیسیونی مرکب از معاونت حقوقی قوه قضاییه، وزیر دادگستری و رئیس سازمان پزشکی قانونی، با بررسی جهات مختلف دستورالعملی را تهیه و ارائه کنند.

اسماعیلی توضیح داد: به طور طبیعی در آن دستورالعمل اینکه این درخواست قابل اجابت است یا خیر، و اگر قابل اجابت بود ضوابط فقهی، حقوقی، پزشکی و اجتماعی و اجرایی آن چگونه خواهد بود، تبیین خواهد شد و نهایتا اینکه در حال حاضر در این موضوع هیچ تصمیمی اتخاذ نشده است.

ماجرای پیوند اهدای عضو و محکومان به اعدام/ آئین نامه‌ای که در جامعه پزشکی جنجال به پا کرد

آئین نامه پیوند عضو اعدامی‌ها شایعه‌ای بیش از نبوده است

حجت‌الاسلام محمد مصدق معاون حقوقی قوه قضائیه ضمن اینکه آئین نامه پیوند عضو محکومان اعدامی را شایعه خواند، گفت: به‌تازگی شایعه‌ای در فضای مجازی منتشر شده بود که طبق آیین‌نامه تصویبی قوه قضائیه، اعضای بدن محکومان به اعدام انجام می‌شود و عده‌ای از پزشکان و مسئولان به صورت گسترده در برابر آن جبهه‌گیری کردند درحالی که این مسئله اساس درستی نداشت.

وی بیان کرد:برخی بدون اطلاع از اصل موضوع، آن را در فضای مجازی منتشر می‌کنند در صورتی که آیین‌نامه‌ای مبنی بر اینکه محکومان سلب حیات را وادار به اهدای عضو کند توسط رئیس قوه قضاییه مصوب نشده است.

معاون حقوقی قوه قضائیه عنوان کرد: موضوع این است که در آیین دادرسی کیفری قانون مجازات سال ۹۲، قوه قضاییه مکلف شده آیین‌نامه اجرای حدود و قضایی را بنویسد، این آیین‌نامه ۱۴۷ ماده دارد که در ماده ۴۷ مطرح شده، چنانچه محکوم سلب حیات محکوم به اعدام شود با رضایت خود و در فاصله کوتاه می‌تواند اهدای عضو داشته باشد.

مصدق بیان کرد: در این ماده آمده که اهدای اعضای بدن با رضایت متهم و چنانچه مشکل پزشکی نداشته باشد امکان‌پذیر است، این ماده اجرایی نمی‌شود، زیرا در آن قید شده که اجرای مفاد نیاز به تصویب شیوه‌نامه‌ای دارد که توسط رضایت دادگستری، سازمان پزشک قانونی و معاونت حقوقی نوشته شده باشد.

حال باید منتظر ماند و دید که قوه قضاییه در عمل چه می‌کند؟ آیا ماده ۴۷ آئین نامه حذف می‌شود؟ چرا که واکنش‌های بسیاری به دنبال داشت و تبعات آن گریبانگیر موضوع پیوندعضو و مسائل حقوق بشری را خواهد شد و از طرفی پزشکان نیز اعلام کرده اند که تمایلی به انجام این پیوند ندارند و این آئین نامه جز تنش در جامعه چیزی به دنبال نخواهد داشت.

انتهای پیام/

گزارش از هانیه جلیل نژاد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۷ ۱۹ تير ۱۳۹۸
حتی اگر خود اعدامی هم راضی باشد, انجام این پیوند غلط است. مثل اینکه از مالی که به حرام کسب شده است , خمسش را بدهیم. کل این مال نامشروع است. اصلا مسیر اعدام و اهدا کاملا متفاوت است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۶ ۱۹ تير ۱۳۹۸
خب خود شخص اعدامی راضی باشه خونواده اش هم راضی باشند چه مشکلی داره؟ شاید شخص اعدامی کاری کرده که مستحق اعدام هستش، اما خب خدارو چه دیدید، شاید توبه کرده باشه، شما از کجا میدونید؛ بعدش هم توبه کرده باشه یا نه چه فرقی به حال اون نیازمند پیوند داره؟ اون نیاز به اهدا عضو دیگران داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۳ ۱۹ تير ۱۳۹۸
اخلاقى نيست . آدم ياد بعضى از فيلمهاى آمريكايي علمى تخيلى مى افته!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۱ ۱۹ تير ۱۳۹۸
نیاز هست اهدایی کم مریض بدحال زیاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۱ ۱۹ تير ۱۳۹۸
برام قابل درک نیست مگه میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۴ ۱۹ تير ۱۳۹۸
اگر در حال زجرومرگ باشی برات قابل درکه
Iran (Islamic Republic of)
محمدامین
۱۵:۳۴ ۱۹ تير ۱۳۹۸
تصویب این بندیک حرکت کاملان غیراخلاقی وتوهین به تیم پزشکی عزیزمان است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۳ ۱۹ تير ۱۳۹۸
دریافت کننده واهداکننده هردو راضی باشند بد نیست
Iran (Islamic Republic of)
عمار
۱۵:۲۴ ۱۹ تير ۱۳۹۸
امکان داره گیرند عضو هم خلافکار بشه مثلا اگر بچه مثبت بوده اهل علم و دانش و معنویات بوده تا حالا از این به بعد که عضوهای اون خلافکار اعدامی رو بگیرد یهو می شه بچه منفی اراذل و اوباش تو محلشون و باعث تعجب مردم محلشون میشه . والسلام و صلوات التماس دعا .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۰ ۱۹ تير ۱۳۹۸
واقعا برات متاسفم با این طرز فکر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۱ ۱۹ تير ۱۳۹۸
اگر طالب عضو یکی از اعضای خانواده خودشان باشد که در حال جان دادن است، ولی در همین زمان محکوم به اعدام با اعضای سالم به زیر خاک میرود! در حالیکه میتواند با اهدای عضو، پولی هم برای خانواده اش که با اعدام او بی سرپرست میشوند فراهم کند و جان انسانی را هم نجات دهد و به این ترتیب بحشی از دینش به جامعه را هم ادا کند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۴ ۱۹ تير ۱۳۹۸
به نظرم اگه با مشورت اعدامی باشه بهتره
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۳:۴۰ ۱۹ تير ۱۳۹۸
اگر انسان بمیرد بهتر است تا اعضای کسی را برایش پیوند بزند که تمام سلولهایش از الودگی به خطا و گناه درست شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۸ ۱۹ تير ۱۳۹۸
نمی شود هر کس به جای دهنده وگیرنده نظر بدهد
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۱۳:۰۴ ۱۹ تير ۱۳۹۸
شما اگه یه مریض اورژانسی نیازمند اهدای عضو داشته باشی، آیا منتظر بحث های اخلاقی میمونی یا سلامتی مریضت برات مهمتره.این بحث های اخلاقی در درجه دوم اهمیته.مهم حفظ جان مریضه. این موسسه ها و دکترها ظاهرا به فکر آبرو و اعتبار خودشون بیشترن تا جون مریض.
Iran (Islamic Republic of)
محمدامین
۱۵:۴۲ ۱۹ تير ۱۳۹۸
کسی که پسرش جلوچشماش جون داده فکرنکنم اجازه بده قاتل پسرش خیلی راحت رمانتیک جان بده بهتره خودتوبزاری جای خانواده مقتول
Iran (Islamic Republic of)
شهاب
۱۸:۲۷ ۱۹ تير ۱۳۹۸
خب نمیشه طوری طرفو اعدام کنن ک دچار مرگ مغزی بشه قبلشم کارت اهدا عضو ازش بصورت داوطلبانه بگیرن البته اگه خواست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۹ ۱۹ تير ۱۳۹۸
تا کسی در آن موقعیت نباشد نمی توانددرست نظر دهد
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۱۲:۵۷ ۱۹ تير ۱۳۹۸
به نظر من کار بدی نیست. یکی می خواد بمیره و خودش هم راضی باشه چه بهتر که اعضاش اهدا بشه.در ضمن مرگ راحت تری هم داره تا اعدام بشه.تو اتاق عمل طرف بیهوش می شه و درد و استرسی رو احساس نمی کنه و خیلی راحت تر میمیره.
Iran (Islamic Republic of)
صمد جباروند بهروز
۱۲:۳۰ ۱۹ تير ۱۳۹۸
اینجانب فقط نظر شخصی خود را می گویم ،با توجه به اینکه فرد اعدامی دیگر حق زندگی ندارد ووجود حضور فیزیکی وی برای جامعه مشکل ساز ومخاطره انگیز است وطبق قانون هر کشور انجام می گردد،دیگر دلیلی بر پیوند اعضای او نیست،بعبارت ساده ترکل وجود محکومان اعدامی باید زیر خاک شود.وگیرنده عضو اعدامی،احساس بدی درآینده خود خواهد داشت وآن دینی را که به اهداء کننده عضو در ذهن اش پرورش بیابد با مشکل اساسی روبرو خواهد کرد مخصوصا فرداعدامی قاتل ویامزدوراجانب باشد که فرد رابامشکلی چون اعصاب و روان درگیرمی کند(تاکید میشود نظر فردی اینجانب است) بزرگان بهتر می دانند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۱ ۱۹ تير ۱۳۹۸
مجرم ودریافت کننده راضی باشند موردی نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۹ ۱۹ تير ۱۳۹۸
اگر محکوم به دلخواه رضایت نداده باشد به نظر میرسد اشکال دارد
Iran (Islamic Republic of)
بالاترازفرهاد
۱۲:۱۳ ۱۹ تير ۱۳۹۸
اگر اهدای عضو صرفا بعد از اعدام موکول شود می توان انجام داد . چرا باید یک اعدامی داوطلب را از ثواب یک کار خیر و نیکو محروم کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۰ ۱۹ تير ۱۳۹۸
راضی باشد غفران الهی شاید شاملش شود
Iran (Islamic Republic of)
سیدحسین
۱۱:۴۶ ۱۹ تير ۱۳۹۸
سوال :چرا نمی خواهید جان یک فردی که زجر میکشه نجات پیدا کنه ؟
جواب: چون چندشمون میشه ببینیم مثلا کلیه یه اعدامی در بدن کسی باشه . اینم استدلال . خودش که زجر نمیکشه...اینجوری هم باید جواب بده .
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۱:۲۹ ۱۹ تير ۱۳۹۸
مولایمان علی به قاتل خودش آن گونه با مرام و مردانگی برخود کرد. این طرح پیوند از اعدامی کاملا بر ضد مرام شیعیان است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۹ ۱۹ تير ۱۳۹۸
موجب بخشایش الهی شاید گردد اگر راضی باشد
Sweden
ناشناس
۱۱:۲۶ ۱۹ تير ۱۳۹۸
اگه این کار صورت بگیره . کسیکه پیوند شده تا عمر داره ناراحت این خواهد شد که الان کبد . کلیه ... من مال فلان قاتل یا فلان قاچاقچی مواد مخدر که باعث مرگ عده ای زیادی شده .در ثانی دنیا اینکار رو محکوم میکنه . جایی که در هیچ جای دنیا اینکار هر نمیگیره و اگه بگیره هم محکوم است .چرا این پیشنهاد رو دادن .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۳ ۱۹ تير ۱۳۹۸
باهاش هماهنگ می کنند هرکس نظر خودشو می دهد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۸ ۱۹ تير ۱۳۹۸
بنده خدا این قدر درد دارد که مثل شما فکر نمی کند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۳ ۱۹ تير ۱۳۹۸
کی این طرح کاملا غیر اخلاقی رو داده؟
سریعا پیوند عضو از اعدامی را کنسل کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۸ ۱۹ تير ۱۳۹۸
چشم امرتان اطاعت شدفرمایش دیگر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۱ ۱۹ تير ۱۳۹۸
امیدورایم که رئیس قوه قصائیه با این موضوع موافقت نکنند.چون خود من بالشخصه اگر در حال موت باشم و به من بگویند پیوند عضو از بدن یک محکوم به اعدام و خلافکار و... بر روی شما انجام شود قطعاً موافقت نمی کنم.
فکرش هم آزار دهنده است که بخواهند از کلیه یا اعضای بدن یک خلافکار به شخصی پیوند بزنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۴ ۱۹ تير ۱۳۹۸
فعلا که نیستی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۶ ۱۹ تير ۱۳۹۸
وکیل بیماران نباشید اگر واما با موقعیت واقعی تفاوت دارد
Germany
ناشناس
۱۰:۵۸ ۱۹ تير ۱۳۹۸
شاید از نظر حقوقی بدون اشکال به نظر برسد اما از نظر انسانی و اخلاقی قابل تأمل است. یک سؤال اساسی این است که آیا اگر یک عضو که با هدف بهبود سلامتی انسان پیوند میشود از بدن یک انسان بدون دلیل جسمانی خارج شود، اساسأ امری انسانی و اخلاقی هست ؟! تکلیف رسالت پزشکی که هدف آن کمک به حفظ سلامتی انسان (فارغ از عمل او) است چه میشود؟ با این نگاه حتی تلاش و توصیه در جهت اصلاح قوانین محتمل تر به نظر میرسد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۵ ۱۹ تير ۱۳۹۸
وقتی راضیند نیاز مبرم هم هست اهدایی هم کم چه کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۳ ۱۹ تير ۱۳۹۸
درود بر پدر پیوند عضو ایران
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۸ ۱۹ تير ۱۳۹۸
محکومان باید اعدام شوند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۴ ۱۹ تير ۱۳۹۸
کی گفت
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۰:۳۷ ۱۹ تير ۱۳۹۸
این نظر من هست به عنوان یک نخبه:من کاملا موافق هستم.اعدام کردن یک نفر هیچ فایده ای نداره نه برای خودش نه برای جامعه.حتی اون ها رو میشه به کار اجباری بی حقوق هم محکوم کرد.چرا کشته بشه؟چرا بی فایده؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۷ ۱۹ تير ۱۳۹۸
جناب نخبه،اعدام کردن این آدم ها هم برای جامعه مفیده و هم برای فرد یا افرادی که به اون ها اسیب جسمی و روحی وارد شده.ما انسانیم و روح لطیف و ارزشمندی داریم که دوست داریم قالب جسمانی اون هم پاک و خوب باشه.نه قالب و اعضای یک فردی که خوب نبوده.اگه خدایی نکرده نیازمند پیوند باشی و بهت بگن فلانی اهل تجاوز به عنف و زناکار بوده و حالا میخوان از اعضای بدن اون فرد بهت پیوند بزنن چه حسی پیدا می کنی.واقعاً فکر کن و بعد حرف بزن.
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۳:۴۷ ۱۹ تير ۱۳۹۸
نخبه گرامی بر اساس آیه ۱۷۸ سوره بقره قصاص از جانب خدا مجاز اعلام شده.
الان یعنی تو از خدا بیشتر میفهمی نخبه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۳ ۱۹ تير ۱۳۹۸
افرادی شاید بعضی احکام قرآن را تلویحا نپذیرند که البته مذموم است
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۱۰:۰۲ ۱۹ تير ۱۳۹۸
اینجانب دارای کارت اهدای عضو می‌باشم و افتخار میکنم، ولی اگر این قانون اجرا شود قطعا انصراف می‌دم و این کار فلسفه و نیت عمل خداپسندانه اهدا عضو را زیر سوال می برد و عمل خیلی زشتی می‌باشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۸ ۱۹ تير ۱۳۹۸
متا سفانه اهدا کمه شاید مجبورند
Iran (Islamic Republic of)
پیمان
۰۹:۴۹ ۱۹ تير ۱۳۹۸
واقعا که
Iran (Islamic Republic of)
آریایی
۰۹:۱۳ ۱۹ تير ۱۳۹۸
اگر محکوم خدش داوطلبانه راضی باشد چه اشکالی دارزد جان هزاران کودک و جوان نیازمند در انتظار پیوند نجات خواهد یافت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۸ ۱۹ تير ۱۳۹۸
راضی باشه شاید عذاب اخرویش کم بشود
-
ناشناس
۰۹:۰۴ ۱۹ تير ۱۳۹۸
با این مصوبه و ائین نامه اگر اعضای بدن اعدامی قبل از اعدام جدا و اهداء شود و اعدامی مذکور در لحظه آخر ( زمان اعدام ) از طرف اولیای دم مورد بخشش قرار گیرد آن وقت تکلیف چیست . این آئین نامه اصلاً درست نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۹ ۱۹ تير ۱۳۹۸
اگر زنده ماند که هیچ نماند اعضا پیوند میشوند
-
ناشناس
۰۹:۰۴ ۱۹ تير ۱۳۹۸
یعنی چی واقعا
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۰۸:۴۲ ۱۹ تير ۱۳۹۸
موضوع پیوند عضو محکومین به اعدام نمی تواند یک موضوع عقلانی و اخلاقی باشد، به این دلیل محکومین به اعدام حتی تا لحظه ای که طناب به گردنش آویخته اند انتظار بخشش دارد، چه بسیار اولیای دمی بوده اند که در لحظه اخر از اعدام گذشته اند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۱ ۱۹ تير ۱۳۹۸
ریطی ندارد بخشیدند زنده می ماند نه خانی اومده نه رفته
آخرین اخبار