به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، ناصر حویزاوی رئیس ستاد سازمان حج و زیارت در مدینه منوره گفت: همه امکانات و خدمات به طور کامل در مدینه منوره برای زائران ایرانی آماده شده است و هیچگونه کاستی و کمبودی در زمینه ارایه خدمات به آنان وجود ندارد.
وی افزود: گروههای نخست حجاج ایرانی به تعداد دو هزار نفر تا بامداد امروز و با استقبال گرم مسؤولان ایرانی و سعودی وارد مدینه منوره شده اند.
رئیس ستاد حج و زیارت در مدینه منوره تصریح کرد: مجموعه خدماتی که به زائران ایرانی ارایه میشود حتی به اذعان مسؤولان کشور میزبان، متمایز و بهتر از سایر کشورهای حاضر در مراسم حج تمتع سال جاری است.
حویزاوی گفت: سازمان حج و زیارت با همکاری بعثه مقام معظم رهبری ظرف یکسال گذشته با توجه به بررسیهای میدانی، آسیب شناسی حین عملیات و بررسی فرایند ارایه خدمات بعد از عملیات و با توجه به نیاز سال ۱۳۹۸ نقشه و طرح عملیاتی خود را در حوزههای مختلف اعم از مسکن، تغذیه، تدارکات، خدمات بهداشتی و درمانی و حمل و نقل درون و برون شهری حجاج ایرانی آماده کرد و مطابق روال هر سال، با انعقاد یادداشت تفاهمی با کشور میزبان در باره راههای اجرای برنامه یادشده به توافق رسید.
وی افزود: ستاد حج و زیارت در مدینه منوره که مسؤولیت نظارت بر فرایند ارایه خدمات و عملیاتی کردن برنامههای این سازمان را در حوزههای مختلف برعهده دارد، با بهره گیری از کارشناسان مجرب و خبره، امور را به گونهای پیش برده که هم اکنون، همه چیز برای استقبال و اقامت زائران ایرانی در شهر پبامبر (ص) آماده است.
رئیس ستاد مدینه خاطرنشان کرد: نیمی از ۸۶ هزار و ۵۰۰ حاجی ایرانی در سال جاری، قبل از اعمال مناسک حج و نیمی دیگر بعد از اعمال مناسک در مدینه منوره مستقر میشوند که به ترتیب، به زائران «مدینه قبل» و «مدینه بعد» معروف هستند.
وی گفت: کاروانهای حجاج ایرانی امسال در مدت اقامت در مدینه منوره در مجموع در ۱۹ هتل به طور همزمان مستقر میشوند و طول دوره حضور آنان در مدینه منوره برای حاجیان مدینه قبل، پنج شب و شش روز و مدینه بعد، چهار شب و پنج روز خواهد بود.
حویزاوی در باره علت مدت اندک حضور حاجیان ایرانی در مدینه منوره با توجه به میانگین اقامت ۳۷ روزه آنان در ایام حج، اظهار کرد: علت مدت اسکان کم زائران، نبود هتل کافی در منطقه مرکزی مدینه است؛ زیرا دولت میزبان، هتلهای اطراف مسجد النبی (ص) را برای توسعه آن تخریب کرده است.
وی افزود: با توجه به این شرایط، برای آنکه همه زائران بتوانند در مدینه نیز حضور یابند، همانند سایر کشورهای اسلامی ناچار هستیم مدت اقامت آنان را در مدینه کوتاه کنیم
رئیس ستاد مدینه منوره گفت: مدیریت عملیاتی هتلهای محل اقامت زائران ایرانی (که ستاد حج نام «مجموعه» به آنان اطلاق میکند) در اختیار ایران است تا بتوان با سلیقه ایرانی– اسلامی خدمات لازم را در اختیار زائران قرار داد.
وی با بیان اینکه در هر هتل، به تناسب ظرفیت، چندین کاروان مستقر میشوند، گفت: سه درمانگاه مرکزی برای ارایه خدمات پزشکی به زائران ایرانی در مدینه منوره مستقر شده است.
وی افزود: دو آشپزخانه مرکزی «زین» و «دخیل» نیز مأموریت طبخ غذای گرم متناسب با ذائقه ایرانی و رویکرد بومی و ملی را بر عهده دارند.
رئیس ستاد مدینه گفت: در آشپزخانههای یادشده طبق یک برنامه مشخص، انواع غذاهای ایرانی که نیاز بدن، ذائقه حجاج و شرایط اقلیمی عربستان در آن لحاظ شده و به تأیید هیأت پزشکی ایران رسیده است، تهیه و در رستوران هتلهای محل اقامت حجاج سرو میشود.
حویزاوی تصریح کرد: تمام فرایند عملیات ارایه خدمات به زائران بر اساس تفاهم نامه منعقده میان وزارت حج عربستان و سازمان حج و زیارت ایران انجام میشود و از آنجا که فرایند امور کاملاً شفاف و عوامل اجرایی نیز به اجرای تفاهم نامه پایبند هستند، شرایط مطلوبی در زمینه سرویس دهی و خدمات رسانی به زائران وجود دارد.
وی گفت: همین امر موجب شده است که امور زائران تحت تأثیر مناسبات سیاسی میان دو کشور ایران و عربستان قرار نگیرد.
رئیس ستاد مدینه حج و زیارت خاطرنشان کرد: برخورد مأموران عربستان با زائران ایرانی هنگام ورود به مدینه در چارچوب قوانین و مناسب بوده است و تاکنون هیچگونه گزارشی از بی احترامی و یا برخورد خلاف شئون با حجاج کشورمان دریافت نشده است.
حویزاوی از شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) نیز به دلیل انجام پروازها طبق برنامه قدردانی و ابراز امیدواری کرد، افزود: امید است تا پایان عملیات حج، انتقال حجاج از سوی هما بدون تأخیر صورت بگیرد.
عملیات اعزام ۸۶ هزار و ۵۰۰ زائر ایرانی در سال جاری از روز دوشنبه ۱۷ تیر آغاز شده و آخرین گروه زائران ایرانی نیز ۱۷ شهریور خاک عربستان را ترک خواهند کرد.انتقال تمامی حجاج ایرانی در سال جاری توسط شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) از ۱۹ فرودگاه کشور انجام میشود.
انتهای پیام/