به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، اسدی، مدیر گروه بیماریهای دانشکده علوم پزشکی شهرستان سیرجان گفت: بیماری مشترک انسان و دام شامل تب مالت، هاری و بیماری CCHF یا تب خونریزی کریمه کنگو را جدی بگیرید.
وی افزود: بیماری هاری یک بیماری با کشندگی و مرگ صدرصد است که تاکنون درجهان هیچ درمانی برای این بیماری کشف نشده است متاسفانه با توجه به زاد و ولد هر ۴ تا ۶ ماه سگها تعداد سگهای بلاصاحب در سطح شهرستان به نسبت سال گذشته دو برابر شده است.
اسدی افزود: آمار موارد گاز گرفتگی شهروندان توسط سگهای بلاصاحب، سگهای خانگی و گربه در سه ماهه اول سال ۹۸ به نسبت مدت مشابه سال قبل دو برابر شده است که کل تعداد موارد گاز گرفتگی که به گروه بیماریها در سه ماهه امسال مراجعه کرده تعداد ۲۷۵نفر بوده که هر ماه ۹۰ مورد نفر گاز گرفتگی داریم که تماما واکسن دریافت کرده اند.
مدیر گروه بیماریهای دانشکده علوم پزشکی سیرجان افزود: هزینه گزافی که دولت برای واردات و خرید واکسن پیشگیری از هاری پرداخت میکند برای هر یک نفر گاز گرفته سه نوبت واکسن تزریق میشود که مبلغ یک میلیون تومان هزینه دارد و اگر مسئولین و متولیان امر فکر اساسی برندارند قطعا این مهم به یک بحران درون شهرستانی تبدیل خواهد شد که وجود سگهای بلاصاحب زیاد در سطح شهر و معابر شهری داد شهروندان را در آورده است.
اسدی گفت:متاسفانه بسیاری از دوستداران محیط زیست فقط دایه دلسوزتر از مادر شده اند و هیچ کس یک راهکار عملی و کم عارضه را پیشنهاد نمیکند و مسئولیت نمیپذیرند.
وی ادامه داد:خواهش دیگر ما در خصوص بیماری هاری این است که هرگز و هرگز سگ و گربه از هر نوع و گونه ولو تمام واکسنها را نیز حیوان دریافت کرده باشد در محیط زندگی نگهداری نکنید، زیرا بذاق، مو، گوارش و مدفوع آنها بشدت آلوده کننده خواهدبود و بیماریهای زیادی را منتقل خواهد کرد و حتی ما مورد مرگ از هاری در فرد توسط سگهای خانگی داشته ایم.
انتهای پیام/س