به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان،خدا رحمی مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در گفتگو با خبرنگاران از رشد ۵/۹ درصدی تولید شیر در استان همدان در مقایسه با پارسال خبر داد و افزود پیش بینی میشود امسال ۳۷۹ هزار تن شیر در استان همدان تولید شود که ۱۷۵هزار تن آن مازاد بر نیاز استان است.
وی با بیان اینکه امسال ۳۲ هزار تن گوشت قرمز در استان همدان تولید خواهد شد گفت این میزان در مقایسه با سال قبل ۳/۴ درصد رشد خواهد داشت.
مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی استان همدان افزود حدود ۱۰ هزار تن از گوشت تولیدی در استان مازاد بر نیاز استان است.
هم اکنون ۳۷۹ هزار راس دام سنگین و یک میلیون و ۲۶۶ هزار راس دام سبک در استان همدان وجود دارد .
خدا رحمی با بیان اینکه امسال تاکنون ۷۴ هزار و ۶۸۳ تن شیر در استان تولید شده است افزود: روزانه ۲۷ مرکز جمع آوری شیر ۱۱۴ تن شیر دامداریهای استان را جمع آوری و بین واحدهای فرآوری شیر و خریداران سایر استانها توزیع میکنند.
وی از بالا بودن سرانه مصرف شیر و گوشت قرمز در استان همدان در مقایسه با کشور اشاره کرد و گفت: سرانه مصرف شیر در سال ۱۱۵ لیتر و سرانه مصرف گوشت قرمز در سال ۱۲ کیلو و ۱۱۰ گرم است.
مصرف سرانه گوشت قرمز در کشور به ازای هر نفر ۶ کیلو گرم در سال، مصرف شیردر کشور ۶۶ کیلو گرم در سال است .
مصرف سرانه شیر در اروپا هم ۳۰۰ کیلو گرم و مصرف سرانه شیر در جهان ۱۵۰ کیلو گرم در سال است.
شیر را به عنوان یک غذای کامل وحاوی ۱۸ ماده از ۲۲ ماده ضروری برای بدن انسان است.
شیر در مقایسه به هر غذای دیگری در رژیم غذایی روزمره ما در هر کالری مقدار بیشتری کلسیم، منیزیوم، فسفر، پتاسیم، زینک و پروتیین دارد.
شیر همچنین حاوی آهن، سلنیوم، ویتامین B۶، ویتامین E، ویتامین K، ریبوفلاوین (ویتامین B۲)، تیامین (ویتامین B۱)، نیاسین و چربی است.
انتهای پیام/ا