به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، عیسی کلانتری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشور در بازدید از کارخانه سیمان نهاوند اظهار داشت: در بحث پسماند کشور ما به جز استان خراسان جنوبی شرایط خوبی نداریم و باید در این مورد کار کنیم.
وی گفت: با انتقال آب تنها با هدف تأمین آب شرب و بهداشت موافقت میکنیم و با انتقال آب به منظور تأمین آب برای مصارف کشاورزی مخالف هستیم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: طرح انتقال آب دریای خزر به سمنان حتماً باید گزارش ارزیابی زیست محیطی داشته باشدو برای اجرای این طرح، حتماً باید ضوابط زیست محیطی رعایت شود، البته تاکنون برای انتقال آب دریای خزر به سمنان، وزارت نیرو آبی تخصیص نداده است.
آقای کلانتری این توضیحات را در پاسخ امام جمعه نهاوند حجت الاسلام والمسلمین عباسعلی مغیثی که خواهان توضیح در مورد انتقال آب از شمال به سمنان شد ودر جواب گفت: این طرح ایرادی نداشت وفقط با سیاسی کاری جلوی پروژه را گرفتند و منابع آبی مال همه مردم کشور است و با حفظ شرایط محیط زیست می توانستند از آن استفاده کنند.
رئیس محیط زیست کشور با بیان اینکه هدف و سیاست محیط زیست توسعه پایدار و حفظ محیط فعلی و انتقال آن به آیندگان است افزود: هدف اصلی محیط زیست توسعه پایدار به دور از مسایل سیاسی و خطی است و لذا ما در این سازمان اصول توسعه پایدار را رعایت کرده و به شایعات گروههای سیاسی توجهی نداریم.
وی با بیان اینکه سازمان محیط زیست به تنهایی نمیتواند اهداف زیست محیطی را اجرا کند اضافه کرد: محیط زیست مربوط به همه مردم است و حفظ آن وظیفه شرعی و قانونی آنان است، زیرا ما حتی با وجود ۴ هزار محیطبان به تنهایی قادر به حفظ کامل آن نیستیم.
کلانتری با مهم خواندن نقش مردم در حفظ محیط زیست افزود: مردم نقش مهمی در حفظ محیط زیست دارند و لذا باید از مناطق حفاظت شده استفاده درست کنند، حفظ محیط زیست را جزء حقوق شهروندی خود بدانند و از حاکمیت حفظ آن را مطالبه کنند.
وی با تجلیل از کارخانه سیمان نهاوند به عنوان زیرمجموعه بنیاد مستضعفان که پنج سال متوالی به عنوان صنعت سبز معرفی شده است افزود: یکی از اهداف بنیاد مستضعفان بهبود محیط زیست است که بر مبنای این سیاست توانسته مجموعه تحت مدیریت خود را به این سمت سوق دهد.
کلانتری با بیان اینکه در مساله محیط زیست نباید منافع کوتاهمدت بر منافع درازمدت ترجیح داده شود افزود: اگر سختگیریهایی در حوزه محیط زیست وجود دارد به خاطر حفظ منابع زیستمحیطی این سرزمین است.
وی با اشاره به اثر توسعه ناپایدار در وقوع سیل اخیر در کشور گفت: اگر چه در سیل اخیر میزان خسارت ما به لحاظ انسانی در مقایسه با سایر کشورها کمتر بود، اما چنانچه در برنامههایمان توسعه پایدار را لحاظ میکردیم حتما با خسارت کمتری مواجه میشدیم.
این مسوول در این رابطه گفت: در سال ۲۰۰۷ سیلی مشابه سیل امسال کشورمان در آمریکا جاری شد که ظرف مدت یک هفته بیش از ۱۵۰۰ نفر کشته شدند، اما در ایران تعداد کشتهها کمتر از ۸۰ نفر بود که تعدادی از آنها هم به خاطر عدم رعایت نکات ایمنی بود.
وی همچنین در خصوص انتقال آب دریای خزر به استان سمنان گفت: با توجه به بارش سالانه ۹۰۰ میلیمتر در شمال کشور و ورودی آب از چندین استان به این منطقه فقط ۱۷ درصد از آب تجدیدپذیر استفاده و مقداری از آن نیز تبخیر میشود.
کلانتری افزود: در شرایطی که استانهایی مانند کردستان، زنجان و قزوین به شدت نیازمند آب هستند برخی میگویند که کسی حق ندارد از آب منجیل استفاده کند و این برخلاف مصالح ملی کشور است.