به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، مشاور عالی ستاد توسعه علوم و فن آوریهای شناختی در امور آموزش در اولین گردهمایی طراحان و سازندگان مراکز علم در ایران در محل باغ کتاب تهران اظهار کرد: احداث "پردیس مغز من " تلاشی علمی به منظور افزایش آشنایی اقشار مردم بهویژه دانش آموزان و دانشجویان با ساختار و عملکرد مغز است.
وی افزود: مطالعات در ارتباط با دانش و تحرکات سطحی و عمقی مغز فرصتی است که اجازه میدهد جامعه درباره پیشرفتهای انجام شده درباره تحقیقات مغزی همانند پیشرفت در تشخیص بیماریها، درمان و پیشگیری از اختلالات مغزی، اطلاعات و آگاهی بیشتری کسب کند.
جغتایی با بیان اینکه سالانه هزاران دانش آموز با حمایت ستاد توسعه علوم شناختی با برگزاری نشستهای علمی و آموزشی با ساختار، عملکرد و تواناییهای مغز آشنا میشوند، یادآور شد: تلاش میشود در طول هفتهِ آگاهی از مغز که هر ساله در سطح کشور برگزار میشود، برنامههایی متنوع برای آشنایی قشرهای مختلف دانش آموزی، دانشجویی و مردم در ارتباط با ساختار، عملکرد و تواناییهای مغز در نقاط مختلف به اجرای در میآید تا میزان آگاهی و شناخت نسبت به دانش در حوزه مغز و توانایی آن افزایش یابد و گامهایی موثر برای توسعه و ترویج دانش علوم شناختی در سطح کشور برداشته شود.
وی با بیان اینکه با حمایتهای ستاد توسعه علوم شناختی، سرمایه گذاری و حمایتها در حوزه دانش مغز و علوم شناختی با توجه به کارکردهای آن در کشورمان در حال افزایش است، افزود: امروزه دامنه علوم شناختی و تاثیر گذاری آن ابعادی وسیع تر پیدا کرده است و تلاش میشود عامه مردم بتوانند از تواناییهای مغزشان آگاهی پیدا کنند و به بهداشت و سلامت آن توجه بیشتری داشته باشند و با افزایش تواناییهای مغز، با راههای پیشگیری از کاهش توان جسمی و ذهنی مغز نیز آشنا شوند.
نخستین "پردیس مغز من " به عنوان بزرگترین پردیس در خاورمیانه و مرکز علم تخصصی مغز همزمان با برگزاری هفته آگاهی از مغز در کشور اسفند ماه سال گذشته با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری در محل باغ کتاب تهران افتتاح شد.
در مراسم راه اندازی و افتتاح "پردیس مغز من "، سورنا ستاری معاون علمی و فن آوری رئیس جمهوری، منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فن آوری، سید کمال خرازی مشاوری عالی معاون علمی رئیس جمهوری در امور توسعه علوم شناختی، مجید نیلی احمد آبادی دبیر ستاد توسعه علوم شناختی، حریرچی قائم مقام وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی و جمعی دیگر از مقامها و شخصیتهای علمی، دانشگاهی و آموزشی کشورمان نیز شرکت داشتند.
" پردیس مغز من " از پنج بخش ساختار مغز، مغزهای متفاوت، مغز سلولی، مغزهای آینده و بخش شناختی تشکیل شده و نوزده ابزار و تجهیزات مشتمل بر سنجش اعصاب، شبیه سازی ام آر آی، بازیهای شناختی، مغز شفاف، سیستم بینایی، تاریخچه شناخت مغز و دیگر حوزههای علوم اعصاب شناختی و دانش شناختی برای افزایش آگاهی اقشار مختلف مردم بهویژه کودکان، نوجوانان و جوانان نسبت به ذهن و مغزدراین مرکز نصب شده است.
"پردیس مغز من " با حمایت و مشارکت معاونت علمی و فن آوری رئیس جمهور، ستاد توسعه علوم و فن آوریهای شناختی و سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در محل باغ کتاب تهران احداث شده است.
در این گردهمایی علمی و تخصصی طراحان و سازندگان مراکز علم در ایران تجریبات، توانمندیها و دانش خود در ایجاد و ساخت این مراکز از جمله بومی سازی دستگاهها، مشارکتهای بین المللی، راه اندازی آزمایشگاه آموزشی سیار، امکان سنجی، طراحی و اجرای پارکهای علمی را به اشتراک گذاشتند.
انتهای پیام/