رئیس مجمع مشورتی رؤسای کمیسیون‌های شهرسازی گفت: اعتقاد دارم با تبدیل مأموریت‌های شهرسازی به دغدغه عمومی می‌توان آن را به مطالبه مردمی تبدیل کرد.

پاینده/انحرافات معاونت معماری و شهرسازی استانها موجب کاهش سرانه خدمات و افزایش جمعیت پذیری در کلان شهرها می‌شودبه گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد سالاری رئیس مجمع مشورتی رؤسای کمیسیون‌های شهرسازی و معماری شوراهای اسلامی کلان‌شهرها و مراکز استان‌ها در جمع خبرنگاران گفت: امروز کمیسیون معماری شهرسازی شورای شهر تهران میزبان نخستین اجلاس مجمع مشورتی رؤسای کمیسیون‌های شهرداری و معماری شوراهای اسلامی کلان‌شهرها و مراکز استان‌ها بود که با استقبال همه کمیسیون‌ها مواجه شد.

رئیس مجمع مشورتی رؤسای کمیسیون‌های شهرسازی گفت: این مجمع با سخنرانی معاونین وزیر کشور و راه و شهرسازی، رئیس شورای شهر تهران و رئیس شورای عالی استانها آغاز شد و بعد از ظهر هم میزبان وزیر راه و شهرسازی و شهردار تهران است.

سالاری ادامه داد: از جمله اهداف تشکیل این نهاد ارائه ساز و کارهای مشورتی است که طی سالهای گذشته توجه به مأموریت یکپارچه معماری شهرسازی در کشور نبودیم که همین امر موجب شده کیفیت محیطی شهرها تحت تأثیر تصمیمات سوء کاهش پیدا کند.

وی ادامه داد: مجموعه انحرافاتی که از سوی معاونت معماری و شهرسازی استانها و کلانشهرها اتفاق می‌افتد این است که مطالعه‌ای در طرح‌ها و پیوست‌های جامعه صورت نمی‌گیرد و همین امر موجب می‌شود سرانه خدمات به شدت کاهش پیدا کند و شهرها در مقابل بلاهای طبیعی بسیار آسیب پذیر باشد و نمونه بارز صحبت سیل اخیر است که میزان خسارات وارد به استانها معطوف به عدم توجه شهرها و سکونتگاه‌ها به مسائل عمرانی و شهرسازی است.

رئیس مجمع مشورتی رؤسای کمیسیون‌های شهرسازی با اشاره به معضل شهر فروشی گفت: ما شاهد هستیم کلان شهری مانند تهران از محل فروش شهر اداره می‌شود و میزان درآمد شهرها بر اساس فروش املاک، اراضی و یا هوای شهرها است که همین امر موجب جمعیت‌پذیری کلان شهرها و در نهایت کاهش سرانه خدمات می‌شود.

سالاری با اشاره به رویکرد مجمع مشورتی گفت: رویکرد مجمع مشورتی این است که ما بتوانیم مأموریت‌ها را به دغدغه تبدیل کنیم و پس از آن دغدغه‌ها تبدیل به مطالبه مردم و پرسشگری شود.

وی ادامه داد: طی رایزنی‌های صورت گرفته و سخنرانی مدیران بلند پایه معماری و شهرسازی کشور و در نهایت تصویب نظام نامه آن کارگروه‌های تخصصی را تشکیل می‌دهیم و در نهایت با صدور بیانیه‌ای به سمت یکپارچگی معماری و شهرسازی پیش می‌رویم.

سالاری در پاسخ به این سوال که کمیسیون مشورتی تا چه اندازه می‌تواند به در فضای جدید معماری و شهرسازی مفید باشد، گفت: اشکال قضیه این است که در گذشته و حال تصمیم‌گیری‌های فرا دستی بدون مشارکت دهی آحاد مردم و نماینده‌های آنها انجام می‌شد.

رئیس مجمع مشورتی رؤسای کمیسیون‌های شهرسازی افزود: برگزاری چنین اجلاسی که از نماینده‌های مردم در استانها تشکیل شده است، می‌تواند به مطالبه‌گری مردم کمک کند تا مدیران بالادست را مجبور به تصمیم‌گیری بر اساس مطالبه‌های مردم کند.

وی گفت: ما با انقلاب اسلامی خواستیم تصمیم‌گیری‌های مدیریتی بر اساس نظر نهادها، دیده‌بان‌ها، نخبه‌ها و شورا یاری‌ها باشد و تشکیل این مجامع کمک می‌کند مأموریت‌ها بر اساس درک مشترک به انجام برسد.

سالاری در توضیح اهداف تشکیل این مجمع گفت: احیای بافت فرسوده، بازآفرینی شهری، صیانت و حفاظت از حریم، صیانت از باغها و فضای سبز، توجه به سرانه افراد پیاده و هویت بخشی به سیما و منظر شهری جزء اولویت‌های جدی این مجمع است.

رئیس مجمع مشورتی رؤسای کمیسیون‌های شهرسازی تاکید کرد: این مجمع می‌خواهد بستر لازم را برای مشارکت و مطالبه‌گری شهرها و کشور را از حوزه شهرسازی جدا کند و این رویکرد که شهرداری‌ها با زیر پا گذاشتن معماری و شهرسازی کسب درآمد می‌کنند را اصلاح کنند.

وی افزود: در این مجمع سه کارگروه شهرسازی، معماری و طراحی شهری و کارآفرینی شهری تشکیل می‌شود که در نهایت با تصویب آن و ارائه بیانیه‌ای به طور رسمی کار خود را آغاز می‌کند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار