یک کارشناس ژاپنی از حوزه آبخیرداری کارون بازدید کرد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، شوئیچی یاماشیتا کارشناس آژانس همکاری‌های بین المللی ژاپن در حوزه آبخیز کارون و مسئول آموزش پروژه بین المللی جایکا در ایران در کارگاه آموزشی طرح مدیریت جامع حوزه‌های آبخیز در شیراز گفت: حفظ و توسعه پایدار منابع طبیعی با مشارکت مردم و همکاری کارشناسان بین‌المللی ژاپن از اهداف مهم طرح بزرگ جایکا در ایران است.

وی با اشاره به مقایسه وضعیت موجود کشور باعرصه‌های منابع طبیعی کشور ژاپن و تصمیم گیری‌های انجام شده با مسائل زیست محیطی این کشور، بیان کرد: توسعه بی رویه فعالیت‌های عمرانی در کنار عوامل انسانی طی دهه‌های طولانی در این کشور موجب تخریب منابع طبیعی و از بین رفتن پوشش‌های گیاهی در برخی شهر‌های کشور ژاپن شد.

شوئیچی یاماشیتا تصریح کرد: انجام فعالیت‌هایی از جمله اجرای عملیات آبخیزداری، ساخت چکدم و فعالیت‌هایی از قبیل جنگل کاری در سطح اراضی طبیعی با مشارکت مردم محلی و دستگاه‌های اجرایی موجب بهبود وضعیت اقتصادی و اراضی طبیعی در این کشور شد.

کارشناس آژانس همکاری‌های بین المللی ژاپن با اشاره به چشم انداز این طرح در حوزه کارون و تحقق اهداف بلند مدت ادامه داد: حوزه آبخیز اکوسیستمی پیچیده و پویا است و برای رسیدن به نتیجه نهایی باید تمام ابعاد فنی، اجتماعی، اقتصادی، فیزیکی، اکولوژیکی و سازمانی را در فرآیند برنامه ریزی و مدیریت این حوزه لحاظ کرد.

وی، بر انسجام سازمانی بین ادارات دولتی با اقدامات مشارکتی در انجام فعالیت‌های این حوزه تاکید و اضافه کرد: رسیدن به وضعیت مطلوب اهداف طرح جایکا نیازمند هماهنگی بین سازمان‌های ذیربط و انجام برنامه ریزی مطلوب در این طرح است.

شوئیچی یاماشیتا پایش و ارزیابی مشارکت عملی با مردم محلی در چهار چوب قوانین و مقررات مرتبط با منابع طبیعی در این طرح را بسیار سازنده و نتیجه بخش دانست و اظهار کرد: طرح جایکا در ایران همواره یکی از موضوعات مهم همکاری‌های آژانس در این راستا است که تلاش‌ها برای تهیه و تدوین طرحی فراگیر برای توسعه و احیای سیستم مدیریت این طرح در ایران ادامه دارد.

کارشناس آژانس همکاری‌های بین المللی ژاپن گفت: انتظار می‌رود تداوم و گسترش این همکاری‌ها بتواند مشکلات موجود در راستای روند اجرای این طرح در عرصه‌های منابع طبیعی را کاهش دهد.

تا کنون الگوی مدیریت جامع حوزه آبخیز با رویکرد توانمندسازی جوامع محلی به صورت پایلوت در سطح ۳۳ هزار هکتار از عرصه‌های استان فارس در شهرستان‌های سپیدان و ممسنی و قسمت کوچکی از آن در شهرستان‌های اقلید و آباده در حال اجرا و مورد ارزیابی قرار گرفته است.

در پایان این کارگاه ارزیابی و بازنگری اهداف مورد نظر طرح جامع حوزه‌های آبخیز برای دستیابی به راه حل‌های مشترک در شهرستان‌های تحت مدیریت این طرح و ارائه راهکار‌های قابل اجرا در مناطق مختلف و مسائل و مشکلات پیش روی این طرح به بحث و تبادل نظر گذاشته شد.

بازدید از طرح‌های مورد هدف طرح جایکا در حوزه آبخیز شهرستان‌های ممسنی و سپیدان از جمله برنامه‌های سفر دو روزه هیات کارشناسی آژانس بین المللی همکاری‌های ژاپن در حوزه آبخیز کارون در فارس بود.

طرح جایکا با همکاری ژاپن در کشور اجرا می‌شود. یکی از رویکرد‌های مهم طرح جایکا در حوزه آبخیزداری افزایش آگاهی و مشارکت جوامع محلی در مدیریت پایدار منابع آب و خاک است.

انتهای پیام/ت

بازدید یک کارشناس ژاپنی از حوزه آبخیرداری کارون

برچسب ها: محیط زیست ، بحران آب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.