به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، رای الیوم در گزارشی نوشت اعضای جنبش انصارالله با تشدید حمله به عمق خاک عربستان معادله جنگ را تغییر دادهاند از این رو احتمال میرود مقامات سعودی با شروط آنها برای مذاکره موافقت کنند.
روزنامه اینترنتی رای الیوم در سرمقاله خود آورده است: جنبش انصارالله روز سه شنبه برای سومین بار ظرف سه هفته فرودگاه ابها را بمباران کرد. این بمباران، سبب مجروح شدن هشت سعودی، یک هندی و تعطیلی پروازهای فرودگاه به مدت چند ساعت شد. استفاده از یک هواپیمای بدون سرنشین برای بمباران فرودگاه به جای موشکهای بالستیک بالدار مانند حمله قبلی، نشان میدهد که این جنبش انواع پیشرفته این هواپیماها را در اختیار دارد که شناسایی و سرنگونی آن بسیار دشوار است؛ موضوعی که باید مقامات عالی نظامی و سیاسی عربستان را نگران کند.
سرتیپ یحیی السریع، سخنگوی ارتش و نیروهای مقاومت مردمی یمن فاش کرد نیروهای وابسته به انصارالله ظرف دو ماه گذشته ۳۶ عملیات با هواپیماهای بدون سرنشین و پنج عملیات با موشکهای بالستیک بالدار انجام دادهاند که از بین آنها ده عملیات، فرودگاه ابها، هفت عملیات فرودگاه جازان و سه عملیات فرودگاه نجران را هدف قرار داده است.
خطرناکترین مسئله در این عملیات، موفقیت جنبش انصارالله در انتقال جنگ به عمق خاک سعودی و فلج کردن فعالیت نهادهای مهم و حیاتی مانند فرودگاه و ایستگاه پمپاژ نفت است به این معنی که این جنگ دیگر مانند چهار سال گذشته جاده یک طرفه نیست.
عمق خاک عربستان از زمان حمله نیروهای ابراهیم پاشا فرزند محمدعلی پاشا والی مصر به شهر الدرعیه که سال ۱۸۱۸ پایتخت عربستان بود شاهد هیچ عملیات نظامی واقعی نبوده است. حتی جنگ عربستان علیه مصر که در دهه ۶۰ قرن گذشته در خاک یمن رخ داد و ۴۰ هزار سرباز مصری در آن کشته شدند، بعد از کودتای سال ۱۹۶۲ علیه حکومت یمن، داخل خاک این کشور و اطراف آن محصور ماند یعنی عمق خاک عربستان مانند امروز تحت تاثیر جنگ قرار نگرفته بود.
عبارت جالب توجهی که از زبان یحیی السریع شنیده شد این بود که فرماندهی نظامی جنبش انصارالله قصد دارد اجرای مرحله دوم عملیات بازدارندگی مشروع را بررسی کند و با آن که توضیحاتی درباره این اقدام ارائه نکرد کارشناسان جنگی معتقدند در مرحله دوم احتمالا فرودگاههای شمال و غرب مانند فرودگاه جده و ریاض و شاید سایر موسسات حیاتی هدف قرار گیرند.
هدف از این اقدامات از سوی جنبش انصارالله، بهره برداری از ضعفی است که عربستان سعودی بعد از کشته شدن جمال خاشقجی در آن به سر میبرد زیرا چندین کشور اروپایی در اعتراض به این جنایت و نیز استفاده از سلاح علیه اهداف غیرنظامی، قراردادهای فروش اسلحه به عربستان را متوقف کردند.
اقدام جنبش انصارالله در استفاده از هواپیمای بدون سرنشین و موشکهای کروز بالدار که قادر به نفوذ در رادارها و رسیدن به اهداف مدنظرش در عمق خاک عربستان است تغییر معادلات نظامی را در عرصه جنگ نشان میدهد و سوالی که همچنان مطرح میشود این است که جدیدترین و کشندهترین سلاحی که انصارالله به استفاده از آن در هفتهها و ماههای آینده تهدید کرده چیست؟
سومین بمباران فرودگاههای عربستان که بعد از ریاض و جده به ابها رسید و سه بار تکرار شد موضع جنبش انصارالله در مذاکره را تقویت میکند البته در صورت پاسخ مثبت مقامات عالی سعودی با مهمترین شروط آنها یعنی نشستن بر سر میز مذاکره برای دستیابی به راه حل سیاسی به منظور پایان دادن به جنگ.
بعید نیست مقامات سعودی به این راه حل روی بیاورند زیرا راه حلی واقعگرایانه و عملگرایانه است. آنها وقتی درک کردند که راه حل نظامی در بحران سوریه غیرممکن است و طرحشان برای تغییر نظام از طریق مسلح کردن مخالفان (گروههای تروریستی تکفیری) تقریبا محال است چند قدم به عقب بازگشتند و از حمایت هیئت عالی مذاکرات مخالفان سوری دست برداشتند و اگر وتوی آمریکا نبود در چند قدمی گشودن کانالهای ارتباطی با دولت سوریه قرار داشتند.
حالا این سوال جدی مطرح است که آیا ممکن است همان سناریو سوریه در یمن تکرار شود؟
انتهای پیام/