به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، زمانی که خورشید را میبینید درحقیقت دارید به خورشید ۸ دقیقه قبل نگاه میکنید چراکه حدود ۸ دقیقه در راه بودهاست تا به زمین برسد. تا اینجا شرایط قابل فهم است و به نظر میرسد همه چیز در کنترل ماست. حالا برویم سراغ نزدیکترین ستاره به زمین، غیر از خورشید. «آلفا قنطورس»، چهار سال نوری با ما فاصله دارد. یعنی نور این ستاره با سرعت ۳۰۰ هزار کیلومتر بر ثانیه در فضا حرکت کرده و چهار سال در سفر بوده تا به ما رسیده است. خوشه پروین را حتی اگر ندیده باشید، نامش را زیاد شنیدهاید. این مجموعه ستارهای، ۴۰۰ سال نوری با ما فاصله دارد. یعنی ۴۰۰ سال پیش که ما و جدمان هنوز وجود خارجی نداشتیم، نور آن به سمت زمین حرکت کردهاست.
بیشتربخوانید: استخر تمرین کار در فضا را ببینید + تصاویر
اگر هنوز تعجب نکردهاید پس این یکی را داشتهباشید؛ کهکشان «آندرومدا» نزدیکترین همسایه کهکشان ماست. نوری که الان از آندرومدا دریافت میکنیم مربوط به ۲.۵ میلیون سال قبل است. یعنی شکل این کهکشان در زمانی که ما زندگی میکنیم ممکن است خیلی تغییر کردهباشد و دیگر وضعیتی را که حالا از آن میبینیم، نداشتهباشد. وقتی به آسمان نگاه میکنید ستارههای مختلفی را میبینید که فاصله هر کدامشان از زمین با هم فرق دارند.
نور هر کدام فاصلههای متفاوتی را طی کرده تا به ما رسیدهاست و ما داریم به سالها قبل، به زمانی که نور سفرش را از آن ستاره آغاز کردهاست، نگاه میکنیم. الان که ما اینجاییم آن ستاره چه شکلی است؟ تغییر کرده، منفجر شده یا کم نور شدهاست؟ نمیدانیم! ما فقط داریم به گذشته نگاه میکنیم. سفرِ نور، یک سفر باستانی است که گذشته فضا را به ما نشان میدهد.
سال نوری: مسافتی که نور با سرعت ۳۰۰ هزار کیلومتر بر ثانیه در طول یک سال طی میکند.
منبع: روزنامه خراسان
انتهای پیام/