پیشتر در روز ۲۲ ماه میسال میلادی جاری، مهندسان نسخه آزمایشی کپسول فضایی کرو اوریون را درجریان آزمایش Ascent Abort-۲ از مرکز فضایی کندی ناسا در فلوریدای آمریکا به مرکز فضایی کیپ کاناورال منتقل کرده اند.
قراراست پرتاب کپسول فضایی کرو اوریون از پایگاه فضایی کیپ کاناورال انجام شود. این آزمایش یک آزمایش پرواز با ارتفاع کوتاه است که دران دانشمندان سیستم launch-abort system را مورد بررسی قرار میدهند.
این سیستم در زمان پرتاب کپسول فضایی در صورتی که هرگونه اختلال در زمان پرتاب روی دهد فعال میشود تا فضانوردان به طور ایمن به زمین بازگردند.
انجام این آزمایش چندی پیش سبب آتش گرفتن کپسول فضایی کرو دراگون شرکت اسپیس ایکس شد و به گفته کارشناسان کپسول فضایی دیگر قابل تعمیر و استفاده دوباره نیست.
آتش گرفتن کپسول اسپیس ایکس در حین پرتاب سبب از بین رفتن اعتماد کارشناسان ناسا به اسپیس ایکس و به تاخیر افتادن پرتاب کپسول فضایی سرنشین دار به ایستگاه فضایی بین المللی شد.
کپسول آزمایش کرواوریون ناسا وزنی برابر با ۱۰ هزار کیلو دارد و به وسیله شرکت aerospace company Northrop Grumman Corp تولید شده است.
کل بازه زمانی انجام آزمایش حدود چهار ساعت به طول میانجامد و آزمایش پرتاب و بررسی روشن شدن سیستم موتورهای کمکی کپسول فضایی تنها حدود ۳ دقیقه در ارتفاع ۱۰ کیلومتری با سرعت ۱۶۰۰ کیلومتر برساعت انجام خواهد شد.
کارشناسان امیدوار هستند درصورت موفقیت آمیز بودن نتیجه آزمایش کپسول فضایی کرواوریون یک مرحله دیگر به ساخت نهایی نزدیک شود. مهندسان ناسا در نظر دارند در آینده از این کپسول فضایی برای سفر به کره ماه، مریخ و دیگر سفرهای فضایی استفاده کنند.
ماموریتهای عملیاتی کپسول فضایی کرو اوریون با استفاده از موشک فضایی SLS انجام میشود و کارشناسان، ماموریت آرتمیس ۱ را اولین ماموریت فضایی مهم برای کپسول فضایی کرواوریون و موشک SLS اعلام کرده اند. در این ماموریت کپسول فضایی به مدار کره ماه ارسال خواهد شد.
اولین پرواز سرنشین دار کپسول فضایی کرو اوریون به همراه موشک SLS درسال ۲۰۲۲ و درجریان ماموریت آرتمیس ۲ انجام خواهد شد.
اولین بار در دسامبرسال ۲۰۱۴ کپسول فضایی کرو اوریون دوبار مدار کره زمین را با موفقیت دور زد.
منبع: spaceflightnow
انتهای پیام/
ناسا در رقابت با اسپیس ایکس کپسول فضایی خدمه اوریون