مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت از کاهش قیمت و افزایش کیفیت مکالمات بین‌الملل در آینده نزدیک خبر داد.

کاهش قیمت و افزایش کیفیت مکالمات بین‌الملل در راه است + جزئیاتبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  بتازگی کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، مقررات آزادسازی خدمات مکالمه صوتی بین‌الملل، صادره و وارده به کشور را که پیش از این تنها در انحصار شرکت ارتباطات زیرساخت بود، تصویب کرد. در پی این آزادسازی، روزنامه ایران به سراغ «حمید فتاحی» مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت رفت و درباره واگذاری مکالمات بین‌الملل به اپراتور‌های بخش خصوصی به گفتگو نشست که می‌خوانید.

چرا شرکت ارتباطات زیرساخت تصمیم به پایان انحصار دولت در زمینه مکالمات بین الملل گرفت؟

یکی از اهدافی که شرکت ارتباطات زیرساخت با تأکید وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دنبال می‌کند اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی مبنی برخصوصی‌سازی برخی از بخش‌های حاکمیتی این شرکت است از این‌رو مکالمات بین‌الملل جزو مواردی است که خللی به بخش حاکمیتی وارد نمی‌کند و می‌توان برای تجاری‌سازی به بخش خصوصی واگذار کرد.

همانطور که اشاره کردید قاچاق ترافیک را در بخش مکالمات بین‌الملل شاهد هستیم. آماری درباره میزان قاچاق مکالمات بین‌الملل وجود دارد و اینکه این اقدام چقدر می‌تواند جلوی قاچاق مکالمات بین الملل را بگیرد؟

آمار دقیقی از میزان قاچاق ترافیک بین‌الملل نداریم، ولی با بازخورد‌هایی که از بازار می‌گیریم یا شکایت‌هایی که مشترکان در زمینه کیفیت دارند، نشان می‌دهد که قاچاق ترافیک اتفاق می‌افتد، ولی با واگذاری مکالمات بین‌الملل به بخش خصوصی، اپراتور‌ها بهتر می‌توانند با این قاچاق مبارزه کنند.

گفته می‌شود با آزادسازی مکالمات بین‌الملل، شرکت زیرساخت بخشی از درآمد خود را از دست می‌دهد. درآمدزایی در این بخش چقدر است و با این اتفاق این شرکت چه میزان از درآمد خود را از دست خواهد داد؟‌

نمی‌توانم به عدد و رقم درباره درآمد حوزه اقتصادی شرکت ارتباطات زیرساخت اشاره کنم، ولی قطعاً این شرکت از بخشی از درآمد خود چشم پوشی کرده و به بخش خصوصی انتقال خواهد داد، چرا که معتقدم سپردن آن به بخش خصوصی موجب می‌شود تا مکالمات بین‌الملل رونق پیدا کند.

با این واگذاری شرکت ارتباطات زیرساخت چه نقشی را ایفا خواهد کرد؟

شرکت زیرساخت کماکان سوئیچ بین المللی را عهده دار خواهد بود.

به گفته کارشناسان نرخ انتقال از یک مرز به مرز دیگر بالا بوده و حتی چند برابر قیمت اینترنت بین‌الملل است و به نظر می‌رسد این خود مانعی برای تبدیل ایران به هاب منطقه و ترانزیت باشد. آیا زیرساخت برنامه‌ای برای منطقی کردن قیمت انتقال مکالمات دارد؟

این بحث به ترانزیت مکالمات مربوط می‌شود و اکنون نمی‌توانیم در این باره اظهارنظر کنیم به همین دلیل ابتدا باید اجازه دهیم این مصوبه شکل اجرایی به خود بگیرد بعد در این باره تصمیم‌گیری کنیم، ولی باید بگویم آنگونه که کارشناسان می‌گویند قیمت خیلی بالا نیست و با واگذاری و رقابتی شدن بازار قیمت‌ها کاهش خواهد یافت.

کارشناسان معتقد هستند که نفس کار، پایان انحصار و واگذاری مکالمات بین‌الملل به بخش خصوصی خوب است، اما در این میان مدل واگذاری مهم است. چه مدلی را برای واگذاری این بخش به اپراتور‌ها در نظر گرفته اید؟

صفر و تا صد کار شامل مدل تجاری، ارتباط با شرکت‌های خارجی، انتقال پول، مسیر‌های مرز تا داخل و بالعکس و... همه برعهده اپراتور سرویس دهنده خواهد بود. تنها گیت وی و سوئیچینگ را شرکت ارتباطات زیرساخت کماکان عهده دارخواهد بود.

فکر می‌کنید کاربران از این واگذاری استقبال خواهند کرد؟

اگر واگذاری درست اجرایی شود، کاربران نهایی از این طرح استقبال خواهند کرد. کاربران نهایی از وضعیت کنونی گله‌مند هستند با اینکه بخش فنی زیر ساخت پیگیر گلایه‌ها و شکایت‌های مشترکین است، اما با این واگذاری، پیگیری وضعیت مکالمات بین‌الملل بین اپراتور‌های داخلی تقسیم می‌شود و آن‌ها بهتر می‌توانند پاسخگوی کاربران نهایی باشند از سوی دیگر، چون با این اقدام رقابت بیشتر و کیفیت کار نیز بهتر خواهد شد. پیش‌بینی می‌کنیم که کاربران نهایی نیز از این موضوع استقبال و ابراز رضایت کنند.

چه اپراتور‌هایی می‌توانند مجوز مکالمات بین الملل را بگیرند؟

طبق مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات، اپراتور‌هایی که دارای مجوز شبکه از سازمان رگولاتوری هستند، می‌توانند برای دریافت پروانه درخواست کنند. فعلاً اپراتور‌های دارای شبکه درخواست‌هایی را به‌صورت مقدماتی به سازمان رگولاتوری ارائه داده‌اند و در حال پیش بردن این مصوبه هستیم.

فکر می‌کنید این اقدام مهم چه زمانی شکل عملیاتی به خود بگیرد؟

دو هفته است که کار واگذاری مکالمات بین‌الملل را به اپراتور‌های بخش خصوصی آغاز کرده‌ایم، اما ۴ ماه زمان برای واگذاری مکالمات بین الملل به اپراتور‌های بخش خصوصی تعیین شده است که امیدواریم زودتراز موعد تعیین شده این واگذاری انجام بگیرد.

کارشناسان معتقد هستند، چون OTT‌ها (ارائه خدمات از طریق اینترنت) زیاد شده است، به نظر نمی‌رسد تجارت خوبی را در این حوزه شاهد باشیم. نظرتان در این باره چیست؟

نه این‌طور نیست، چرا که هر کدام از این‌ها جایگاه خود را دارند و نمی‌توان جلوی تکنولوژی‌های جدید را گرفت. مهم‌تر اینکه نمی‌توان گفت، چون هم‌اکنون OTT‌ها در پیام رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی فعال هستند نباید در بخش مکالمات بین‌الملل فعال بود یا آن را به دست بخش خصوصی سپرد. با وجود همین تکنولوژی، اپراتور‌های دارای شبکه درخواست‌های خود را به شرکت ارتباطات زیرساخت و رگولاتوری ارائه داده‌اند. از سوی دیگر وقتی اپراتور‌ها در این حوزه فعال شوند می‌توانند از فواید آن مانند دیتا استفاده کنند و تجارت خوبی را رقم بزنند.


بیشتر بخوانید:۱۵درصد مکالمات بین‌الملل قاچاق می‌شود/ضرر ۲۴میلیون دلاری سرقت صوت


برخی دیگر از کارشناسان نیز معتقد هستند برای اینکه اپراتور‌ها با فراغ بال وارد این تجارت شوند نیاز است که شرکت زیرساخت آماری از دقایق مکالمات انجام شده بین‌المللی و حدود میزان درآمدزایی را ارائه دهند. می‌توانید در این باره آماری را اعلام کنید؟

این آمار را در اختیار اپراتور‌هایی که برای دریافت مجوز و پروانه اعلام آمادگی می‌کنند، قرار می‌دهیم و می‌توانند با بررسی آن برای دریافت پروانه تصمیم‌گیری کنند.

آزادسازی مکالمات بین الملل چه مزایایی دارد؟

آزادسازی مکالمات بین‌الملل و واگذاری آن به بخش خصوصی موجب می‌شود تا بازار و مارکت این حوزه بزرگتر شود از آنجایی که بخش خصوصی عملکرد بهتری دارد و می‌تواند آورده‌ها را بخوبی استفاده کند بنابراین موجب می‌شود در بازار مکالمات بین الملل رقابت افزایش یابد و در نتیجه شاهد افزایش کیفیت و کاهش قیمت برای کاربران و مشترکان نهایی باشیم. مهمتر اینکه با این اقدام تقلب و قاچاق ترافیکی که در این حوزه اتفاق می‌افتد نیز کاهش خواهد یافت. به نظرم اگر مکالمات بین‌الملل به اپراتور‌های بخش خصوصی واگذار شود وضعیت بهتر و با کیفیت تری را در تماس‌های بین‌المللی شاهد خواهیم بود.

منبع:ایران

انتهای پیام/

گفتگو با مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.