به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، عباس نجفیزاده اظهار داشت: ارزش کالاهای ورودی ترانزیتی به این گمرک در سه ماهه نخست سال بالغ بر ۱۸ میلیون دلار بوده که این میزان کالا در قالب تعداد ۵۴ پروانه ترانزیت، با وزنی حدود ۳۴۰۰ تن وارد گمرک این منطقه شده است.
وی بیان کرد: کالاهای ورودی ترانزیتی درمدت مشابه در سال گذشته معادل ۳۵ هزار تن و به ارزش ۱۸۴ میلیون دلار بوده است که علت کاهش ارزش کالای ورودی ترانزیتی در مقایسه با سه ماهه نخست سال گذشته تامین تجهیزات مورد نیاز مراکز صنعتی مستقر در منطقه در سال قبل است.
نجفیزاده عنوان کرد: با بهرهبرداری از فاز نخست آلومینیوم جنوب در سال جاری پیشبینی میشود صادرات محصولات این واحد بزرگ صنعتی از مبدا منطقه ویژه اقتصادی لامرد آغاز و روند کاهشی واردات نیز ادامه یابد.
رئیس گمرک منطقه ویژه اقتصادی لامرد افزود: از بدو استقرار گمرک در منطقه ویژه اقتصادی لامرد تا کنون میلیونها تن کالا از طریق گمرکات شهید رجایی، منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، بازرگان، فرودگاه امام خمینی (ره)، منطقه ویژه اقتصادی شیراز و سایر مبادری رسمی ورودی به این منطقه وارد شده که عمده کالای وارده شامل لوازم و تجهیزات خط تولید، ماشین آلات حفاری و بتن ریزی، سازههای فلزی، جرثقیل سقفی و دیگر تجهیزات مربوط به کارخانه آلومینیوم جنوب، نیروگاه برق و دیگر واحدهای مستقر در منطقه است که نقش تعیینکنندهای در سرعت بخشی به فرایند احداث صنایع بزرگ در حال ساخت در این منطقه راهبردی دارد.
وی با اشاره به اهم اقدامات برای ارتقای سطح خدمات و استقرار رویههای مختلف گمرکی در این مجموعه افزود: ایجاد رویههای گمرکی، راهاندازی واحد حقوقی و قضایی، ایجاد انبار اختصاصی شرکت پالایش پارسیان سپهر، راهاندازی اتوماسیون اداری و حذف اسناد کاغذی، راهاندازی باسکول به صورت سیستمی، سامانه گارد ورود و خروج گمرک، افزایش پرسنل فنی و حصارکشی محوطه ۵۰ هکتاری گمرک طی یکسال اخیر به مرحله اجرا در آمده است.
نجفیزاده از در دست اقدام بودن فعالیتها به منظور پیگیری ساخت انبارهای گمرکی، ایجاد پنجره واحد تجارت فرامرزی در محدوده ۵۰ هکتاری، توسعه سامانه جامع امور گمرکی و تمام زیرسامانههای آن، ایجاد رویه ترانزیت داخلی جهت بهبود کار در انبار اختصاصی خبر داد.
وی بیان کرد: در اواخر سال گذشته رویه حقوقی و قضائی در گمرک منطقه ویژه اقتصادی لامرد عملیاتی شد و با پیگیریهای انجام شده و حمایت مدیر عامل این منطقه و تعامل مسئولان ارشد گمرک کشور و استان فارس امسال نیز رویههای واردات قطعی، ورود موقت، خروج موقت، مرجوعی و ترانزیت مبدا جهت واحدهای تولیدی مستقر در منطقه راهاندازی شد که این امر نقش برجستهای در افزایش فعالیتهای اقتصادی و رونق تولید در این منطقه دارد.
انتهای پیام/م