به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
اصفهان، فریدون اله یاری مدیرکل میراث فرهنگی،
صنایع دستی و گردشگری اصفهان افزود: این آثار شامل مهارت
قالی بافی یلمه طالخونچه و مهاباد اردستان،
آئین سنتی جوش نائین، دانش پخت کلوچه کاشان و جوز قند برزک و قمصر کاشان، نظام آبیاری جوشقان استرک، ساخت عروسک نوعروسان بادرود، روش پخت غذای سنتی کاچی ابوزیدآباد آران و بیدگل، دانش کاشت، داشت و برداشت خربزه گرگاب و سین برخوار، دانش پخت
سمنو شهرضا و پخت کباب گلپایگان است.
به گفته وی این تعداد آثار ناملموس در آخرین جلسه ثبت
میراث ناملموس ملی که در استان اردبیل برگزار شد، به ثبت رسید.
وی اظهار داشت: از اهداف ثبت میراث ناملموس توجه بخشی به جایگاه معنوی این میراث است که میتواند به عنوان شاخصهای مهم برای معرفی شهرستانها به شمار رود و به ظرفیت سازی در
صنعت گردشگری آنها منجر میشود.
اله یاری ادامه داد: میراث ناملموس هر شهرستان از جمله سرمایههای معنوی به شمار میرود که ثبت آن میتواند به مشارکت بخشی اهالی آن منطقه منجر شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اصفهان تصریح کرد: در سالهای گذشته در حوزه میراث فرهنگی ۲۳۳ اثر ثبت شده در فهرست میراث ملی ایران داشتیم که اکنون به بیش از هزار و ۹۰۰ اثر رسیده است.
استان اصفهان دارای بیش از ۶۰۰ خانه تاریخی است که بیش از نیمی از آنها در شهر اصفهان قرار دارد.
هفت اثر از آثار تاریخی اصفهان به نامهای میدان نقش جهان، کاخ چهلستون، باغ فین کاشان و مسجد جامع و سه قنات به نامهای وزوان، مزدآباد و مون به ثبت جهانی رسیده و کانون توجه گردشگران داخلی و خارجی است.
استان اصفهان به عنوان قطب گردشگری کشور بیش از ۲۲ هزار بنا و اثر تاریخی این استان شناسایی شده و یکهزار و ۸۵۰ مورد آن به ثبت ملی و چهار اثر آن به نامهای میدان امام (نقش جهان)، کاخ چهلستون، باغ فین کاشان و مسجد جامع به ثبت جهانی رسیده است.
انتهای پیام/ی
۶۰۰ خانه تاریخی در اصفهان