به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مهندس مسعود عتیقی، دبیر انجمن نجوم آماتوری ایران، گفت: در ساعت ۱۹ و ۳۶ دقیقه امروز یکشنبه، ۹ تیر ستاره مشهور "دبران" در ۲.۳ درجه جنوب ماه قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: از آنجا که تا ساعت ۴ و ۳۰ دقیقه بامداد امروز این اجرام در آسمان حضور دارند، فرصتی مناسب برای مشاهده همراهی این اجرام خواهد بود.
دبران (آلفا گاو، Alpha Tauri) درخشانترین ستاره صورت فلکی گاو است. این ستاره یک غول سرخ است و به دنبال خوشه پروین میگردد و مانند ستارههای خوشه پروین در حال دور شدن از زمین است. این ستاره سیزدهمین ستاره درخشان آسمان است. این ستاره ۲۵ مرتبه بزرگتر از خورشید و ۱۵۰ برابر درخشندهتر از آن است. ستارگان تشکیلدهنده صورت فلکی گاو یک خوشه ستارهای باز به نام خوشه "قلائص" هستند، ولی "دبران" جزو این مجموعه نیست.
این ستاره از کلمه عربی "الدبران" به معنی «دنبالهرو» است، زیرا خوشههای ستارهای پروین و قلائص را در آسمان دنبال میکند. دبران در طول تاریخ مدال درخشانترین ستاره را داشته، اما به دلیل دور شدن از ما، دچار افت قدر (درخشندگی) شده است و در حال حاضر قدر ظاهری آن ۰.۸۴ است، بنابراین برای یافت این جرم آسمانی با ستارههای کمربند شکارچی مشکلی نخواهیم داشت. اگر یک خط فرضی از چپ به راست از کمربند صورت فلکی جبار امتداد دهیم، دبران را پیدا میکنیم و در فاصله حدود ۶۷ سال نوری از ما قرار دارد.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/