آیت الله حیدری تنها شهید و بزرگ مرد همدان در واقعه هفت تیربود.

شهید آیت الله حیدری تنها شهید دیار الوند در واقعه هفت تیربه گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان،شهید حیدری بزرگ مردی از دیار پر ماجرا و حادثه خیز نهاوند است که عمر پربار و پربرکت خود را صرف مبارزه با رژیم ستم شاهی کرد و در دشوارترین شرایط، رهبری و هدایت مردم این شهرستان را برعهد گرفت، اما پس از عمری مجاهده در شامگاه هفتم تیرماه ۱۳۶۰ شمسی به همراه شهید آیت الله دکتر بهشتی و ۷۲ یار صدیق امام در انفجار ساختمان مرکزی حزب جمهوری اسلامی به شهادت رسید.

در طول تاریخ نهاوند همواره شاهد حضور بزرگان و عالمانی بوده ایم که علاوه بر برجستگی و شاخص بودن در عرصه علمی و حوزه مذهبی و اندیشه اسلامی، درصحنه‌های مختلف اجتماعی و فرهنگی و سیاسی نیز جایگاهی ویژه و تأثیر گذار داشته و اسطوره فرهنگی و تاریخی نهاوند محسوب می‌شوند.

قطعا یکی از بزرگان و چهره‌های ماندگار دیار کهن و تاریخی نهاوند که همچون ستاره درخشان آسمان نهاوند از وجود انوار و برکات آن بهره‌مند است، شهید آیت الله محمد علی حیدری تنها شهید حادثه هفت تیر استان همدان و اولین نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی و اولین امام جمعه شهر نهاوند پس از پیروزی انقلاب اسلامی است.

شهید حیدری مجتهد و عارف و بزرگ مردی از دیار پر افتخار و سراسر پر ماجرا و حادثه نهاوند است که عمر پربار و پر برکت خود را صرف مبارزه با رژیم ستم شاهی نمود و در دشوارترین شرایط رهبری و هدایت مردم شهرستان نهاوند را برعهد گرفت و در این هدف مهم و مقدس لحظه‌های از پای ننشست.

آیت الله محمدعلی حیدری در سال یک ۱۳۱۵ شمسی در شهر خون و قیام قم بدنیا آمد و در دوران نوجوانی قرآن کریم را نزد پدر آموخت و پس ازگذراندن مقطع ابتدایی در سن ۱۲ سالگی وارد حوزه علمیه قم شد.

حیدری بخش عظیمی از کتاب "شفا" را در محضر استاد علامه طباطبائی تلَمذ کرد

شهید آیت الله حیدری تنها شهید دیار الوند در واقعه هفت تیر

شهید حیدری بخشی از فلسفه، اسفار و قسمت عظیمی از کتاب "شفا" را در محضر استاد علامه طباطبائی تلَمذ نمود و مدتی را هم در نجف اشرف به تحصیل اشتغال داشت.

او همزمان دیپلم کامل متوسطه را دریافت و درس خارج را از محضر آیت الله حاج شیخ محمد علی اراکی و آیت الله حاج سید محمد محقق داماد بهره می‌برد و، چون دارای چنین استعدادی بود در زمره شاگردان ممتاز امام خمینی و آیت الله بروجردی قرار گرفت.

شهید حیدری در سن سی سالگی به درجه اجتهاد رسید و در سال ۱۳۴۹ شمسی اجازه اخذ وجوهات را از سوی حضرت امام خمینی (ره) دریافت و نمایندگی امام به ایشان واگذار شد.

شهید حیدری در سال ۱۳۵۲ شمسی به دنبال در گذشت پدر و با تقاضای مکرر مردم نهاوند به این شهر مهاجرت می‌کند تا به جای پدر پرچمدار مبارزات مردم آن خطه باشد.

شهید حیدری در شهرستان نهاوند با تأسیس صندوق قرض الحسنه، دارالایتام، کتابخانه عمومی و مراکز بهداشتی روستایی تحول زیادی در زندگی مردم ایجاد کرد و ضمن آشنا ساختن مردم به ویژه جوانان با قیام ۱۵ خرداد و افکار حضرت امام، نقش مؤثری در تکوین انقلاب اسلامی در نهاوند ایفا کرد و از لحاظ مالی مبارزان غرب کشور را تغذیه کرد و حتی هزینه اعزام مخفیانه تعدادی از جوانان برای حضور در فلسطین و لبنان را می‌پرداخت و در همه این مسائل ارتباط نزدیکی با شهید آیت الله قدوسی که اصالتاً نهاوندی، اما ساکن قم بود برقرار ساخته بود.

حمایت شهید حیدری از گروه انقلابی ابوذر و دعوت از شخصیت‌های انقلابی و خطبای نامی برای سخنرانی در نهاوند آتش انقلاب را شعله ور می‌ساخت.
شهید آیت الله حیدری تنها شهید دیار الوند در واقعه هفت تیر
کلام آخر؛ شهید آیت الله محمد علی حیدری سرمایه اخروی و معنوی نهاوند است به ویژه اینکه این بزرگوار در سن ۳۰ سالگی توانست به مقام مرجعیت برسد و از محضر درس بزرگانی همچون آیت الله بروجردی، حضرت امام خمینی و آیت الله اراکی بهره‌مند شود.

گزارش از زهرا جعفرپور ایروانی

شهید آیت الله حیدری تنها شهید همدانی در واقعه هفت تیربود

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.