به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، قاسم جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت در مراسم آغاز استقرار پرونده الکترونیک سلامت اظهار کرد: در راستای تلاشهای دکتر روحانی در دولت یازدهم و دوازدهم برای توسعه زیرساختهای نظام سلامت کشور، در سال جاری ۶ هزار تخت بیمارستانی جدید به مجموعه تختهای بیمارستانی افزوده میشود؛ این تختها در بیمارستانهای مناطق محروم و کمتر برخوردار کشور به بهره برداری خواهد رسید.
وی افزود: همچنین در سال جاری ۴۰ بیمارستان در سطح کشور افتتاح خواهد شد که بیشتر آنها به منظور تسهیل دسترسی مردم در مناطق کمتر برخوردار و مرزی کشور احداث و به بهره برداری خواهد رسید.
معاون درمان وزارت بهداشت بیان کرد: در کنار این خدمات، توسعه اورژانسهای پیش بیمارستانی، توسعه کلینیکهای سرپایی و توسعه خدمات ناباروری نیز دنبال میشود. در حال حاضر در ۸۳ مرکز در سطح کشور خدمات ناباروری با تعرفههای دولتی ارائه میشود.
جان بابایی درباره توسعه نیروی انسانی در مناطق محروم گفت: یکی اقداماتی که در دولت تدبیر و امید انجام شده، توسعه نیروی انسانی در مناطق محروم کشور است. تاکنون سه هزار نیروی متخصص در شهرهای کم برخوردار مشغول به کار شده اند، همچنین حمایت از ماندگاری پزشکان در مناطق محروم نیز یکی از افتخارات دولت تدبیر و امید است.
وی درباره توسعه اورژانس پیش بیمارستانی گفت: قبل از طرح تحول سلامت هفت مرکز اورژانس هوایی داشتیم و در حال حاضر ۴۲ مرکز اورژانس هوایی داریم، همچنین تعداد آمبولانسهای فعال در سطح کشور از ۲۵۰۰ دستگاه به ۴۵۰۰ دستگاه آمبولانس افزایش پیدا کرده است، با توسعه زیرساختهای اورژانس، میزان مرگ و میر جاده ای کاهش پیدا کرده و شاخصهای ما در این زمینه ارتقا پیدا کرده است.
جان بابایی ادامه داد: پیش از این ۳۴.۵ مرگ به ازای هر ۱۰۰ هزار تصادف جادهای داشتیم و در حال حاضر این رقم به ۲۰ مرگ در ازای هر ۱۰۰ هزار تصادف جادهای رسیده است.
وی گفت: توسعه زیرساختهای اورژانس در سیل اخیر هم کمک کرد تا ۱۰۰۰ بیمار و مصدوم را به صورت هوایی به مراکر درمانی منتقل کرده و سه هزار مادر باردار را نیز جا به جا کنیم.
معاون درمان وزارت بهداشت با تاکید بر مدیریت منابع و مصارف در حوزه درمان تصریح کرد: مدیریت منابع و مصارف، الکترونیکی کردن اسناد بیمارستانی و تدوین راهنماهای بالینی نیز از جمله اقدامات حوزه درمان در سال جاری است؛ در حال حاضر در ۶ استان کشور، اسناد بیمارستانی به صورت الکترونیک برای بیمه ارسال میشود و تا پایان سال تمامی بیمارستانها اسناد را به صورت الکترونیک ارسال خواهند کرد.
وی درباره تدوین راهنماهای بالینی گفت: تدوین راهنماهای بالینی از جمله اقدامات مهمی است که با جدیت دنبال میشود. در حال حاضر ۶۰۰ راهنمای بالینی تدوین شده است.
انتهای پیام/