به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: براساس شیوه نامه مصوب ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور که در اواخر بهمن پارسال به تصویب رسید همه دامداران موظفند نسبت به پلاک کوبی و هویت گذاری دامهای خود اقدام و آمار اطلاعات دامهای خود را به طور مستمر در سامانه هویت گذاری ثبت و تغییرات آن به روز کنند.
محمدصادق یزدان شناس افزود: براساس این شیوه نامه، هرگونه خرید، فروش، نگهداری و جابهجایی دام زنده فاقد پلاک ممنوع و در صورت مشاهده به عنوان قاچاق محسوب میشود، همچنین خریدار و فروشنده موظفند خرید و فروش دامهای خود را در سامانه هویت گذاری دام ثبت کنند.
وی بیان کرد: مهلت پلاک گذاری و هویت دار کردن برای دامهای سنگین شش ماه و برای دامهای سبک یک سال از زمان تصویب است که بر این اساس برای دامهای سنگین تا پایان مرداد و برای دامهای سبک تا پایان بهمن ماه امسال است.
مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر ادامه داد: با توجه به اینکه استان بوشهر در گروه الف استانهای کشور (استانهای مرزی) قرار دارد، جابهجایی دام در داخل استان و همچنین بین استانهای همجوار منوط به اخذ سند حمل بار (بارنامه بر خط) از سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای کشور و گواهی حمل بهداشتی دام از سازمان دامپزشکی است.
یزدان شناس ادامه داد: ۳۳ شرکت تخصصی هویت گذاری و کارگزار بیمه، پلاک کوبی و هویت گذاری دام را در استان انجام میدهند و دامداران میتوانند با مراجعه به یکی از این شرکتها نسبت به پلاک کوبی و هویت گذاری دامهای خود اقدام کنند.
وی افزود: در طرح هویت گذاری دام از پلاک گوش با شمارههای ثبت بین المللی ۱۵ رقمی که از سوی کمیته بین المللی ثبت حیوانات موسوم به icar تعیین شده، استفاده میشود.
مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر از مهمترین مزایای هویت گذاری دام را ثبت کد گله و احراز مالکیت دامدار، ثبت مشخصات تکمیلی و اطلاعات تولیدی و تولید مثلی، فعالیتهای اصلاح نژادی، کنترل همخونی در گله، مدیریت خدمات بهداشتی و دامپزشکی نظیر واکسیناسیون، خدمات بیمهای دام، قرنطینه، کشتار و مبارزه با قاچاق دام، اعلام کرد.
انتهای پیام/ک