به گزارش
حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، مجید تخت روانچی عصر دوشنبه در حاشیه نشست غیرعلنی شورای امنیت سازمان ملل متحد که به درخواست آمریکا درباره سرنگونی پهپاد آمریکایی در حریم هوایی ایران برگزار شد، در جمع خبرنگاران این مطلب را مطرح کرد.
وی افزود: به عنوان کشوری که حریم هوایی آن از سوی دو پهپاد آمریکایی نقض شده است، ایران حق داشت تا در نشست شورای امنیت شرکت کند. این حق ما تحت منشور ملل متحد است. ما آمادگی خود را اعلام کردیم و درخواست دادیم تا در این نشست حضور یابیم، اما متأسفانه از استفاده از این حق خود محروم شدیم.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد ادامه داد: امروز، شورای امنیت به طور یکجانبه از سوی آمریکا توجیه شد که از موقعیت دائمی خود در شورای امنیت برای گمراه کردن اعضای آن در پیشبرد سیاست دیرینه ضد ایرانی خود سو استفاده میکند.
تخت روانچی اضافه کرد: ما اطلاعات انکار ناپذیری درباره این حادثه برای شورای امنیت فراهم کردیم. طبق جزئیات معتبر ما و اطلاعات دقیق فنی درباره مسیر، موقعیت و نقطه ورود و اثر این پهپاد آمریکایی، هیچ تردیدی وجود ندارد که در زمان هدف قرار گرفتن، برفراز آبهای سرزمینی ایران در حال پرواز بوده است.
وی با بیان اینکه این پهپاد پس از چندین بار هشدارهای رادیویی و عدم توجه به هیچیک از آنها، ساقط شد، اظهار کرد: اقدام ایران کاملاً بر اساس قوانین بین المللی بود. ایران مطابق بند ۵۱ منشور ملل متحد در دفاع از خود عمل کرد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد یادآور شد: همچنین، در همان روز، یک هواپیمای جاسوسی دیگر آمریکا با ۳۵ سرنشین، فضای هوایی ایران را نقض کرد که نیروی نظامی ایران حداکثری خویشتنداری را به خرج داد و هیچ اقدامی را علیه این هواپیمای مهاجم انجام نداد.
تخت روانچی تصریح کرد: نمونه دیگر در کمتر از یک ماه گذشته، پهپاد دیگر آمریکایی بود که در ۲۶ ماه مه ۲۰۱۹ به حریم ایران وارد شد. ایران همواره تمام اعتراضات خود را به چنین موارد نقض و اقدامات تحریک آمیز از طریق سفارت سوئیس در تهران به عنوان حافظ منافع آمریکا، اعلام کرده است.
وی خاطرنشان کرد: اینها تنها نمونههایی از اقدامات تحریک آمیز و ماجراجویانه آمریکا در نقض مرزها و حریم هوایی ایران است.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد تاکید کرد: برعکس، حرکات ایران نشان میدهد در حالی که حق ذاتی دفاع از تمامیت ارضی و استفاده از تمام تواناییهای مورد نیاز برای تصمیم گیری قاطع در اجرای این حق را دارد، نه خواستار جنگ هستیم و نه میخواهیم تنش در منطقه خلیج فارس افزایش یابد.
تخت روانچی افزود:، اما حلقه خاصی در داخل و خارج منطقه، از طریق اقدامات خطرناک، میکوشند تنش را افزایش دهند تا اینگونه، نظامی گری در منطقه و فروش بیشتر سلاحهای آمریکایی و غربی را به برخی کشورهای خاص توجیه کنند که شامل ارتکاب عمیقترین جنایات در یمن هم میشود.
وی ادامه داد: در تعقیب این سیاست، آنها به فریب، جعل و اطلاع رسانی نادرست متوسل میشوند. یک نمونه روشن آن، ادعای بی اساس آمریکا علیه ایران درباره حادثه اخیر نفتکشها بود که حتی از سوی برخی متحدان نزدیک آمریکا هم حمایت نشد.
نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد اضافه کرد: ما به طور قطع، این ادعا را رد میکنیم. چگونه ایران میتوانست از حمله به نفتکش به مقصد ژاپن منتفع شود در حالی که همزمان، نخست وزیر آن کشور در دیدار تاریخی از ایران، با عالیترین مقام ایرانی در حال دیدار بود؟ ادعایی مضحکتر از این نیست.
تخت روانچی تصریح کرد: تصمیم امروز آمریکا برای اعمال تحریمهای بیشتر علیه ایران نشانه دیگری است که آمریکا برای قوانین بین المللی و دیدگاه اکثریت جامعه بین المللی احترامی قائل نیست.
وی تاکید کرد: برای کاهش تنشها در پهنه منطقه خلیج فارس، آمریکا باید به ماجراجوییهای نظامی خود و به جنگ و تروریسم اقتصادی علیه مردم ایران پایان دهد.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد با اشاره به پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران برای گفتگوهای منطقهای، خاطرنشان کرد: یک نیاز برای گفت وگوی واقعی منطقهای در موضوع امنیت منطقه وجود دارد. ما پیش از این آمادگی خود را برای چنین گفت وگویی اعلام کردیم و از دبیرکل سازمان ملل متحد هم خواسته ایم در این زمینه ایفای نقش کند.
انتهای پیام/