رئیس کل دادگستری گیلان از کاهش اطاله دادرسی پرونده‌های قضایی در این استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار  گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، احمد سیاوش پور، رئیس کل دادگستری گیلان امروز در نشست خبری که به مناسبت هفته قوه قضائیه برگزار شد، گفت: زمان دادرسی به پرونده‌های در دادگاه‌ها و دادسرا‌های کاهش یافته است.

وی افزود: با وجود فراوانی پرونده‌ها، میانگین زمان رسیدگی به پرونده‌ها در دادسرا‌ها و دادگاه‌های کیفری گیلان ۴۰ روز است.

رئیس کل دادگستری گیلان با بیان اینکه میانگین این زمان در دادگاه‌های حقوقی به دلیل تشریفات و کار‌های کارشناسی لازم ۹۰ روز است، اظهار داشت: زمان دادرسی پرونده‌ها در دادگاه‌های تجدیدنظر به روز است.

سیاوش پور با بیان اینکه اجرای احکام به علت وضع اقتصادی مردم گا‌ها با مشکل مواجه می‌شود، گفت: در برخی مواقع حکم برای اجرا صادر می‌شود، اما چون محکوم، مالی برای ارائه ندارد اجرا نمی‌شود و این ربطی به اطاله دادرسی ندارد.

وی یادآور شد: پارسال حدود ۵۰۰ هزار پرونده در چرخه رسیدگی در محاکم قضایی قرار گرفت که ۲۸۰ هزار مورد آن‌ها جدید بود.

رئیس کل دادگستری گیلان با اشاره به کاهش ۱۵ درصدی آمار ضرب و جرح در این استان گفت: ضرب و جرح، سرقت، توهین، تهدید، جرائم غیرعمد، تخریب، نگهداری مواد مخدر، کلاهبرداری، مزاحمت ملکی و خیانت در امانت به ترتیب بیشترین فراوانی وقوع جرم در گیلان است.

سیاوش پور از افزایش آمار سرقت در ۳ ماه نخست امسال خبر داد و افزود: ریشه سرقت‌ها بیکاری، مشکلات اقتصادی و رهاکردن اموال در اماکن باز است که به دنبال کاهش آن با کمک دستگاه‌های مربوطه هستیم.

وی با اعلام اینکه امسال آمار قتل عمد هم نسبت به سال گذشته افزایش یافته است، اما در مقایسه با استان‌های دیگر آمار پایینی داریم، بیان داشت: در زمینه جرائم خشن در استان نگرانی وجود ندارد.

رئیس کل دادگستری گیلان قتل‌های لحظه ای، اختلافات خانوادگی و اخلاقی را از علت‌های وقوع این جرم در این استان اعلام کرد و با اشاره به امنیت مناسب حاکم در استان اضافه کرد: امنیت و آرامش موجود در استان حاصل برنامه ریزی‌ها و اقدامات اجرا شده دستگاه‌های ذی ربط است.

سیاووش پور با اشاره به لزوم حفظ کرامت انسانی در دادگاه‌ها تصریح کرد: در زمینه برخورد بد با مراجعه کنندگان گله مندی وجود دارد، این گله مندی اگر در زمینه آرای دادگاه باشد، طبیعی است، اما اگر از نوع رفتار و کردار کارکنان ناراضی باشند، توجیهی ندارد.

حجت الاسلام والمسلمین میرمحمدی، رئیس شورا‌های حل اختلاف گیلان نیز گفت: پارسال بیش از ۱۳۵ هزار پرونده وارد شورای حل اختلاف شد که یک چهارم آن به صلح و سازش انجامید.

وی با اشاره به تشکیل کمیته‌ای برای آزادی زندانیان مالی در شورای حل اختلاف افزود: در ۳ ماه نخست امسال ۱۵۰ زندانی با تلاش‌های این شورا آزاد شدند.

رئیس شورا‌های حل اختلاف گیلان اظهار داشت: همچنین ۴ نفر در این مدت با تلاش‌های شورای حل اختلاف گیلان از قصاص نجات یافتند.

حجت الاسلام والمسلمین علی مصطفوی نیا، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان گیلان نیز یکی از دغدغه‌های قوه قضائیه را پاسداشت ارزش‌های انقلاب اسلامی اعلام کرد و گفت: با هنجارشکن‌ها با روش‌های مختلف برخورد می‌شود.

وی به اجرای طرح ناظر و ارسال پیامک برای اصلاح بدحجابان اشاره کرد و افزود: ۹۰ درصد افرادی که کم حجابند، معاند نظام نیستند و با تذکر رفتارشان اصلاح می‌شود، ولی با هنجارشکنان برخورد قانونی می‌شود.

دادستان گیلان با بیان اینکه هنجارشکنی جزء جرائم مشهود است، تصریح کرد: تحقیقات در زمینه رقصیدن یک زن در یکی از خیابان‌های گلسار رشت که احتمالا عمدی بود، ادامه دارد و نتایج اعلام می‌شود.

سید محمد حسینی، مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی گیلان نیز از وجود ۱۳ سالن در زندان لاکان خبر داد و گفت: محکومان در این زندان بر اساس نوع جرم و شخصیت جدا گانه نگهداری می‌شوند.

وی با اشاره به رایگان بودن خدمات دارویی و بهداشتی در زندان‌ها افزود: پارسال بیش از ۴۵ هزار مورد ویزیت عمومی، بیش از ۴ هزار ویزیت پزشک متخصص، بیش از ۶ هزار مورد خدمات دندانپزشکی و بیش از هزار و ۴۰۰ مورد خدمات روانپزشکی به زندانی‌ها ارائه شد.

مجید الهیان، قانم مقام رئیس کل دادگستری گیلان نیز با اشاره به رویکرد جدید قوه قضائیه در کاهش زندانیان مهریه گفت: اکنون پرداخت مهریه برای افرادی که توانایی مالی کافی ندارند قسط بندی می‌شود، اما افرادی که توانایی مالی دارند، اما عمدی پرداخت نمی‌کنند مجازات زندان در نظر گرفته شده است.

انتهای پیام/ع

برگزاری نشست خبری به مناسبت هفته قوه قضائیه در رشت

برچسب ها: قوه قضائیه ، دادگاه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.