به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، سید عقیل مرتضوی مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی گفت: اظهار داشت: کشاورزان ما هر سال از یکی دو ماه قبل از بهار، برداشت از منابع آب چاهها را از سر میگرفتند اما ۲ ماه نخست امسال ۹۵ درصد از چاهها خاموش بود و برداشتی از آن انجام نشد .
مرتضوی افزود: در این استان بیش از سه هزار و ۷۵۰ حلقه چاه غیرمجاز و سه هزار و ۵۰۰ حلقه چاه مجاز وجود دارد که از چاههای غیرمجاز سالانه حدود ۴۰ میلیون مترمکعب و از چاههای مجاز سالانه ۴۰۰ میلیون مترمکعب آب برداشت میشود .
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان شمالی گفت: بارندگیهای امسال سبب شد تا وضعیت آبدهی رودخانهها مناسب باشد و در برداشت از منابع زیر زمینی به میزان قابل توجهی، صرفه جویی شود.
مرتضوی در باره تاثیر بارندگیها در منابع آب زیر زمینی خاطرنشان کرد: بارندگیها در صورتی سبب بهبود سفرههای زیر زمینی میشود که به صورت برف باشد و بتدریج در زمین نفوذ کند و بارندگیهای بهار امسال تأثیر محسوسی در منابع زیرزمینی دشتهای استان نداشته است .
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان شمالی افزود: برای کنترل برداشت آب از چاههای مجاز، تمام چاههای برقی کشاورزی استان به شمارشگر هوشمند مجهز شده است.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد و از ۱۱ دشت استان، چهار دشت شامل دشت شیروان-فاروج، دشت اسفراین، دشت جاجرم و دشت صفی آباد ممنوعه بحرانی است؛ چهار دشت استان نیز ممنوعه است که دشتهای بجنورد، سملقان، شوقان و رباط را در بر میگیرد، تنها سه دشت شامل دشتهای غلامان، مانه و قوری میدان دشت آزاد هستند .
دشت ممنوعه بحرانی دشتهایی هستند که اثرات و تبعات کاهش آب زیر زمینی به صورت نشست زمین و یا تغییر کیفیت آب نمود پیدا کرده است و بر این اساس برداشت آب از منابع زیر زمینی این دشتها بشدت محدود شده است .
انتهای پیام / م