محسن رشید فرخی، رئیس انجمن ملی خرما در گفتوگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با انتقاد از قیمت بالای خرما در برخی فروشگاه ها اظهار کرد: با وجود کاهش قیمت خرما در مبدا، برخی مغازه داران به سبب خریدهای قبلی تغییری در نرخهای خود نداشتند.
وی حداکثر قیمت هر کیلو خرما در مبدا را ۲۰ هزار تومان اعلام کرد و افزود: این در حالی است که برخی مغازه داران با نرخهای بالای ۳۶ و ۳۷ هزار تومان اقدام به عرضه خرما به مصرف کننده میکنند.
رشید فرخی ادامه داد: با توجه به شرایط مساعد تولید در سال زراعی پیش رو، خرمای پیش رس از یک ماه آینده در بسیاری از مناطق بدست میآید، از این رو پیش بینی میشود ظرف ۱۵ روز تا یک ماه آینده قیمت خرما در بازار به تعادل برسد.
بیشتر بخوانید: پیشبینی افزایش ۳۵ درصدی خرما/ ممنوعیت صادرات راهکار تنظیم بازار خرما نیست
رئیس انجمن ملی خرما از افزایش ۳ برابری قیمت سم، کود، مواد بسته بندی و سایر عوامل تولید در بازار خبر داد و گفت: با توجه به افزایش هزینه دادههای کشاورزی نسبت به سالهای گذشته، بدیهی است که کشاورزان با نرخهای قبلی حاضر به عرضه محصول خود در بازار نباشند، اما به سبب افزایش تولید جای هیچ گونه نگرانی مبنی بر تنش قیمت در بازار نیست.
وی از افزایش ۳۰ تا ۳۵ درصدی تولید نسبت به مدت مشابه سال قبل در بازار خبر داد و افزود: با توجه به شرایط مساعد اقلیمی و برآورد نخلستانها پیش بینی میشود که تولید خرما در سال زراعی جدید به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن برسد.
فرخی درباره تاثیر حذف عوارض صادراتی خرما تصریح کرد: با توجه به آنکه تصمیمات خلق الساعه مسئولان دولتی از لحاظ روانی بر کارنامه صادراتی تاثیر میگذارد، از این رو بارها به مسئولان اعلام کردیم که مخالف وضع عوارض صادراتی گمرک هستیم که خوشبختانه با رایزنیهای متعدد عوارض صادراتی این محصول حذف شد.
وی در پایان با اشاره به اینکه سال گذشته نیم میلیارد دلار از محل صادرات خرما ارز وارد کشور شد، گفت: با توجه به رشد تولید خرما باید ۲۰ تا ۳۰ درصد این محصول به بازارهای هدف صادر شود که در صورت وضع عوارض صادرات، از این محل ارز آوری به کشور نخواهیم داشت.
انتهای پیام/