مسیح کشاورز دبیر انجمن واردکنندگان برنج در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت واردات برنج اظهار کرد: بنابر آمار گمرک، از ابتدای سال تا کنون ۶۰۰ هزار تن برنج وارد کشور شده که بخش عمده آن برای ذخایر احتیاطی توسط دولت صورت گرفته است.
وی با اشاره به اینکه بازار برنج ایرانی و خارجی از یکدیگر کاملا متفاوت است، افزود: با توجه به نیاز کشور و منتفی بودن قاچاق، حداقل یک میلیون تن دیگر برنج تا پایان سال باید وارد شود.
کشاورز در واکنش به مباحث مطرح شده پیرامون افزایش تولید برنج گفت: اگرچه برخی کارشناسان مباحثی راجع به افزایش تولید برنج و کاهش نیاز به واردات را مطرح میکنند، اما مردم آثار این امر را در قیمتها مشاهده نمیکنند.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج ادامه داد: در شرایط فعلی که قیمت برنج ایرانی نسبت به ماههای اخیر رشد چشمگیری داشته است، وارد نشدن برنج میتواند بر افزایش مجدد قیمت برنج ایرانی در بازار دامن بزند. وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید به طور کامل نسبت به موضوع آگاهی دارد و در غیر این صورت واردات برنج در فصل برداشت را لغو نمیکرد.
بیشتر بخوانید: پیش بینی واردات یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن برنج تا پایان سال/قیمت هر کیلو برنج پاکستانی ۸ هزار و ۲۰۰ تومان
وی قیمت هر کیلو برنج هندی در مبادی وارداتی را ۷ هزار و برنج پاکستانی را ۷ هزار و ۲۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: هم اکنون هر کیلو برنج هندی با نرخ ۸ هزار و پاکستانی با نرخ ۸ هزار و ۲۰۰ تومان به مصرف کننده عرضه میشود که به سبب افزایش قیمت جهانی ممکن است از یک ماه آینده نرخ هر کیلو برنج هندی ۲۰۰ تا ۳۰۰ تومان افزایش یابد.
به گفته کشاورز، در حال حاضر در انتقال ارز برای واردات برنج پاکستانی به سبب شرایط تحریم با مشکلات متعددی روبرو هستیم که همین امر ۱۰۰ درصد هزینه انتقال پول به پاکستان را افزایش میدهد.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج با اشاره به اینکه قاچاق برنج به داخل کشور منتفی شده است، بیان کرد: سال گذشته به دلیل افزایش نرخ ارز، قاچاق برنج به داخل کشور متوقف و میزان واردات به طور خالص مشخص شد.
وی با بیان اینکه اختصاص ارز نیما به واردات به معنای حذف شدن برنج از سفره خانوار است، اظهار کرد: براساس فشار بانک مرکزی و مجلس، دولت درصدد حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و اختصاص ارز نیما به واردات برنج است، در حالیکه اختصاص ارز نیما به واردات منجر به افزایش صد درصدی قیمت برنج خارجی و حذف این محصول از سفره خانوار میشود.
کشاورز در پایان تصریح کرد: با توجه به آنکه برنج تنها کالایی است که بر مبنای نرخ ارزی که به واردات آن اختصاص یافته است به دست مردم میرسد، از این رو پیشنهاد داده ایم که به سبب کاهش قدرت خرید خانوار همچنان ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات این محصول اختصاص یابد.
انتهای پیام/