به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، وقتی از پنجره بیرون را نظاره می کنم کوهی بلند در دور دست به چشم می خورد کوهی سپید پوش و بلند ، مغرور مانند همه ی کوه ها.
در نزدیکی مرکز استان کرمان جایی در یک شهر ،کوهی وجود دارد که به آلپ ایران شهرت یافته است.
در ورودی شهر جوپار که یکی از شهرهای مذهبی استان کرمان نیز به شمار میآید تابلوی زیبایی به چشم میخورد که با این جمله به استقبال میهمانان میرود: به شهر جوپار، آلپ ایران خوش آمدید.
جوپار شهر کوچک و زیبایی است جایی که قناتش ثبت جهانی شده و در کنار آستان مقدس امامزاده شاهزاده حسین (ع) و همه زیبایی های این شهر گردشگری کوهی بلند خودنمایی می کند و هر ساله گردشگران زیادی به خاطر وجود این کوها به این منطقه سفر میکنند.
حجت الله پور رشیدی جوپاری رئیس هیئت کوهنوردی جوپار با بیان اینکه کوه جوپار با ارتفاعی بیش از ۴۱۰۰ متر در ۳۵ کیلومتری جنوب شهر کرمان واقع شده است گفت: این کوه به دلیل صخرهای بودن دیوارههای کوه به آلپ ایران مشهور است.
وی افزود: این کوه یخچالهای دائمی دارد و برای صعود قلل آن باید ابزار فنی داشت و کار هر کوهنوردی فتح این قلل نیست.
رییس هیئت کوهنوردی شهر جوپار بیان کرد: هر ساله این کوه حدود ۱۰۰ مرتبه توسط کوهنوردان داخلی و خارجی مورد صعود قرار میگیرد و حدود ۲۰۰ گروه کوهنوردی سالانه برای صعود از این کوه به شهر جوپار میآید.
پوررشیدی تصریح کرد: بیشترین کوهنوردان داخلی از شهرهای تهران، آذربایجان غربی و شرقی و همدان به این شهر میآیند و هر ساله حدود ۲ هزار نفر گردشگر محلی برای جمعآوری گیاهان دارویی و تفریح به کوه جوپار میروند.
وی یادآور شد: در مسیر صعود این کوه جانپناهی است که دیواره سنگ نوردی به نام راهروی رجب و خندقی به نام خندق خر پران دارد. این جانپناه در ارتفاع ۲۹۰۰ متری است که کاسه سه شاخ نام دارد و تمام ارتفاعات مهم و بالای ۳۷۰۰ متر در اطراف این جانپناه وجود دارند. با وجود یخچالهای دائمی در کاسه سه شاخ، این منطقه بسیار زیبا و سرسبز شده است.
رئیس هیئت کوهنوردی جوپار گفت: شهر جوپار باغ شهری زیبا و سرسبز است و دارای ۱۳ رشته قنات میباشد که بزرگترین قنات از نظر آبدهی آن قنات گوهرریز است که سرچشمه این قنات برف آب شده کوههای جوپار است.
وی بیان کرد: شهر جوپار با مساحتی قریب به ۱۷۰۰ هکتار از لحاظ سیاحتی و زیارتی هر ساله پذیرای ۳۰۰ هزار نفر زائر و گردشگر است. در این میان افرادی که علاقهمند به دیدن کوه جوپار هستند نیز به چشم میخورد.
رشته کوه جوپار با ارتفاع ۴۱۳۵ متر در جنوب شهر واقع شده است که دارای قلههای متعددی است از جمله سه شاخ بزرگ و کوچک، کیل جلال، بلوچی کش و... که از میان آنها قله سه شاخ جوپار یکی از زیباترین قلل ایران است.
کوهنورد هم که نباشید به دامنه این کوه که بروید وجود گیاهان دارویی خودرو و سرسبزی منطقه شما را جذب می کند خنکای قنات های شهر از برف های قله است و بارندگی های مناسب چهره ی دامنه کوه را دلنشین می کند.
گیاهان دارویی متفاوتی در این کوه وجود دارند که مردم منطقه برای مصارف خانگی مورد استفاده و برداشت قرار می دهند.
نعمت الله مددی کارشناس اداره کل منابع طبیعی استان کرمان گفت: بیشتر گیاهان دارویی در دامنه کوه رشد میکنند و هر چه ارتفاع افزایش پیدا میکند از وجود گیاهان دارویی کاسته میشود.
وی افزود: بررسیهای میدانی نشان میدهد که علاوه بر گیاهان مرتعی به عنوان چراگاه، کم و بیش از تعدادی گیاهان دارای ارزشها و موارد استفاده خوراکی، صنعتی و دارویی وجود دارد که مهمترین و فراوانترین آنها عبارتند از:گون زرد (این گیاه مصرف صنعتی دارد و از آن کتیرای زرد به دست میآید)، بارهنگ (مصرف دارویی)، پیاز کوهی (مصرف خوراکی)، موسیر (مصرف خوراکی)، اسفند (دارویی)، کنگر (خوراکی)، کلپوره (دارویی)، خارشتر (دارویی)، بادام کوهی (میوه خوراکی)، انجیر کوهی (میوه خوراکی)، آویشن و آلاله و مهمتر از همه زیره است که به فراوانی در کوه جوپار یافت میشود.
مددی تصریح کرد: با این حال به علت کمی تراکم پایهها و برخی مسائل و مشکلات، بهره برداری از گیاهان اقتصادی نیست و برخی از آنها با توجه به اطلاعات بومیان و محلیان منطقه از گیاهان دارویی و خوراکی در حد مصرف خانوار برداشت میشود.
گزارش از فاطمه جابری نسب
انتهای پیام/ی
پایتخت کوهنوردی ایران
واقع شده است