محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی در گفتوگو با خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه در هفته گذشته با حضور در مجلس شورای اسلامی به یک همزبانی و هماهنگی در حوزه تولید مسکن دست یافتهایم، گفت: در سال گذشته با حضور رئیس جمهور برنامههایی برای بهبود وضعیت بازار مسکن رونمایی کردیم و امسال با توجه به افزایش نرخ رشد تقاضا در حوزه تولید مسکن دچار عقب ماندگی شدهایم.
وی اظهار کرد: هم اکنون برنامههای ارائه شده در حوزه تولید مسکن از جمله برطرف کردن دغدغه زمین، مورد تأیید و پشتیبانی مجلس قرار گرفته است و در بخشهایی از حوزه مسکن اگر نیاز باشد میتوانیم از ظرفیت سرمایهگذاران و مشارکت آنها در آن بخش استفاده کنیم.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه شورای پول و اعتبار تسهیلات حوزه مسکن را در ماههای گذشته تصویب کرده است، گفت: تسهیلات مورد نیاز به سازندگان پرداخت میشود و آنها میتوانند این تسهیلات را به خریداران مسکن منتقل کنند به طوری که اگر یک زوج هر دو شاغل باشند میتوانند تسهیلات بیشتری دریافت کنند و سهم آنها از قیمت تمام شده یک واحد مسکونی افزایش مییابد.
اسلامی تصریح کرد: اجرای این طرح میتواند نقش موثری در خانهدار شدن سریع متقاضیان مسکن داشته باشد و خوشبختانه این طرح مورد تأیید مجلس و نمایندگان قرار گرفته است.
بیشتر بخوانید: بررسی بازار خرید و فروش واحدهای تجاری/ آیا مالسازی در مناطق مختلف تهران قانونمند است؟
وی با بیان اینکه اجرای طرح تولید مسکن در شهرهای مختلف آغاز شده است، گفت: چندی پیش با حضور خبرنگاران کلنگ ساخت ۸ هزار واحد مسکونی در شهر پردیس زده شد و این یک نمونه بارز از اجرای طرح تولید مسکن و ساخت آن است.
وزیر راه و شهرسازی به شناورسازی تسهیلات خرید مسکن هم اشاره کرد و گفت: شناورسازی تسهیلات خرید مسکن در اسفند ماه به تصویب رسید و از ابتدای امسال به تمام بانکهای عامل ابلاغ شده و در حال اجرا است.
وی با اشاره به اینکه بانک مرکزی به بانکهای دولتی و به ویژه بانکهای خصوصی ابلاغ کرده است که در بحث تأمین مالی پروژهها همکاری لازم را داشته باشند، گفت: در مصوبه شورای پول و اعتبار اعلام شده است که ۸۰ درصد منابع مورد نیاز سرمایهگذاران برای ساخت مسکن از سوی بانکها تأمین شود و این تسهیلات منهای قیمت زمین قابل انتقال به خریداران است.
اسلامی توضیح داد: اگر خریدار مسکن و یا زوجی قادر به پرداخت اقساط بیشتری باشند، سازنده میتواند سهم بیشتری از تسهیلات را به آنها پرداخت کند که خوشبختانه این ساز و کار بسیار روان و شفاف است.
وزیر راه و شهرسازی تأکید کرد: با ایجاد اعتماد بین دولت، انبوهسازان و سازندگان، اقداماتی که برای تخصیص زمین صورت گرفته و همچنین تصویب بسته مالی از سوی شورای پول و اعتبار وضعیت بازار مسکن بهبود مییابد.
وی افزود: با کارکرد خوب این بخش شاهد یک جریانسازی تولید مسکن در سال ۹۸ و ۹۹ خواهیم بود و مردم افزایش تولید مسکن را به صورت کامل مشاهده خواهند کرد.
وی تصریح کرد: طبق قانون ساماندهی مسکن و همچنین آییننامه اجرایی که برای مستأجران وجود دارد وظیفه دولت آن است که موسسات اجارهداری حرفهای را ایجاد و برای آنها امتیازات قائل شویم که مالک و مستأجر در آن بتوانند راحتتر معامله خود را انجام دهند و هر دو از قواعد موجود در این حوزه تبعیت کنند که این آییننامه تدوین شده و براساس اختیارات قانونی آن را به اجرا در میآوریم.
وزیر راه و شهرسازی گفت: قیمت اجاره هر ساله طبق میزان تورم افزایش مییابد و امسال هم براساس اقتضای بازار نرخ اجاره تعیین میشود.
گفتوگو از محبوبه کباری
انتهای پیام/
ما که میریم بانک میگن ماهم متل شما شنیدیم فقط حرفش هس هیچ بخشنامه ای در خصوص افزایش تسهیلات نیومده.
نمیدانه من دارم چه استرسی را تحمل میکنم از تو خیابون که رد میشم هر بنگاهی که میبینم اعصابم خورد میشه که باید بدم دنبال خانه برای اجاره
حالا دیگه کجای شهر خونه گیرم بیاد خدا میدانه.
اینم از وضع حقوق که اول۴۰۰ زیاد کردن بعد ۳۰۰ کم کردن در کل با این وضع تورم و گرونی که فقط و فقط به اقشار ضعیف جامعه ضرر میرسانه و کمر مستاجر را میکشنه هیچ مسئولی هم پاسخ گو نیست انگار جوری حرف میزنن انگار تو ایران زندگی نمیکنن.انگار همه چیز گل و بلبله.
ما هم فقط باید آه بکشیم و حسرت چیزی رو بخوریم که حقمونه که داشته باشیم.مسکن خوراک پوشاک از ابتدایی ترین نیازهای هر انسانی است اون از وضع گرونی و خورد و خوراک که همه چیز از سفرمون کم شد بعدش قطع شد اینم از وضع مسکن .بخدا لباسامونم پوسیدن جرات نداریم بریم بخریم.
ما چه گناهی داریم با حقوق کم و ناچیز بازنشستگی همسرم که یه کارمند ساده بوده الان بریم چادر بزنیم.... ؟!!!!
املاکیهابایدکلاجمع بشن
سودبانکی برگرده مثل قدیم
وام خریدمسکن افزایش پیداکنه
مصالح واهن ارزون بشه
وگرنه ایناهمه شعارهای هیچی تغییرنمیکنه
لاجرم میره اطراف و جاهای زیر دویست هرار نفر که بانک محترم می فرماید اینجا بیش تر از ۴۰ وام نمیدیم
بابا قیمت سوبله شده و استفاده پولمو بردی چرا نمیدی ؟
آقای وزیر محدودیت هایی رو که برای دریافت تسهیلات مشارکتی برای مسکن اولی ها گذاشته شده رو بردارید تا بشه با استرس کمتری یک جوان خانه دار بشه