به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، ابراهیم شهریاری دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استانداری کرمان در جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان گفت: درماههای اخیر متوجه شدیم یکسری دلالان برای خرید گندم اقدام کرده و قصد داشتند با خروج این محصول از کشور، مانند قضیه سوخت و گوشت به ما ضربه بزنند.
وی افزود: با رصد اطلاعاتی و کارهای صورت گرفته، به جز دو سه مورد که گندم از استان خارج شده، ۸۰ درصد کار مهار شده و فعلا گندم از استان خارج نمیشود.
شهریاری تصریح کرد: دلالان به شدت در حال خریداری گندم هستند و باید محل دپوی گندمهای خریداری شده برای خارج از کشور شناسایی شود که در شهرستانهای گندم خیز جلساتی با فرمانداران و بخشداران در این زمینه گذاشته و هشدارهای لازم را داده ایم.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استانداری کرمان با بیان اینکه مقام معظم رهبری در زمینه گندم دستورات لازم را داده اند و نیاز به دستور قضایی داریم تا با این قضیه برخورد کنیم گفت: در حال حاضر تقریبا به عدد اعلام شده شرکت غله در خرید گندم رسیده ایم.
وی افزود: در حال حاضر خروج گندم از استان کرمان به سمت استانهای هرمزگان، سیستان و بلوچستان و خراسان ممنوع است و در صورتی که در استان هرمزگان که نیاز به گندم ما دارد درخواست بدهد، با تایید سازمان جهاد کشاورزی و غله حمل و انتقال گندم صورت خواهد گرفت.
مدیر شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه کرمان نیز گفت: در راستای جلوگیری از قاچاق گندم جانمایی خوبی در مراکز خرید گندم صورت گرفت و تاکنون ۱۵۵ هزار تن گندم خریداری شده است.
مجید نژادبیگلری امروز در جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان گفت: پیش بینی خرید گندم در سال جاری در کل استان کرمان ۲۰۰ هزار تن بوده که بخش اعظم تولید در جنوب استان صورت میگیرد.
وی با اشاره به فعالیتهای ساماندهی گندم، آرد و نان در راستای سند امنیت غذایی استان افزود: در راستای جلوگیری از قاچاق گندم جانمایی خوبی در مراکز خرید گندم صورت گرفت و تاکنون ۱۵۵ هزار تن گندم خریداری شده است.
نژادبیگلری تصریح کرد: ۱۲۳ هزار تن از این میزان، گندم معمولی و ۳۲ هزار تن گندم دُرُم است که برای مصارف صنعتی و کارخانجات ماکارونی استفاده میشود.
وی بیان کرد: از مجموع گندم خریداری شده، ۵۳ هزار تن در شمال استان و ۱۰۲ هزار تن از جنوب خریداری شده و پیش بینی ۱۱۰ هزار تن در جنوب را داشتیم که ۹۷ درصد خرید جنوب استان انجام شده است.
مدیر شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه کرمان گفت: ۲۵۲ هزار تن فضای ذخیره سازی گندم در بخش دولتی و ۱۵۰ هزار تن فضای ذخیره سازی در بخش خصوصی در استان کرمان داریم و جزو استانهای برتر در این حوزه هستیم.
وی با بیان اینکه دولت گندم مازاد بر نیاز کشاورزان را به صورت تضمینی خرید میکند و همه گندم تولیدی تحویل دولت نمیشود افزود: در سال جاری خرید و حمل گندم را تسهیل کرده و در زمان خرید و تحویل گندم، فعالیت سیلوهای ما ۲۴ ساعته شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کرمان نیز در این جلسه گفت: متاسفانه در استان کرمان ۱۲۰ درصد از آبهای تجدیدپذیر استفاده میکنیم که متوسط کشور ۸۵ درصد بوده که بخش عمدهای از این برداشتهای بی رویه مربوط به چاههای غیرمجاز است.
علیزاده بیان کرد:اگر به طور متوسط ۱۲۹ میلیمتر بارندگی در استان کرمان داشته باشیم ۲۳ میلیارد مترمکعب آب حاصل میشود که نزدیک به ۱۸ میلیارد مترمکعب آن تبخیر میشود و ۵ میلیارد مترمکعب آب تجدیدپذیر خواهیم داشت.
وی افزود: این مسئله در دنیا مطرح است که اگر کشوری کمتر از ۲۰ درصد از آب تجدیدپذیر را استفاده کند، شرایط پایدار آبی دارد و اگر ۴۰ درصد مصرف کند، شرایط قابل قبولی دارد.
وی تصریح کرد: در استان کرمان ۱۲۰ درصد از آبهای تجدیدپذیر استفاده میکنیم که متوسط کشور ۸۵ درصد است و بخش عمدهای از این برداشتهای بی رویه مربوط به چاههای غیرمجاز است.
وی با تاکید بر اینکه اولویت اول استان اقدام برای مسدود کردن چاههای غیرمجاز است، بیان کرد: در این راستا باید چهار اقدام با هم صورت بگیرد که شامل مسدود کردن چاههای غیرمجاز، نصب کنتورهای هوشمند، اصلاح و تعدیل پروانههای بهره برداری میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کرمان با بیان اینکه مسوولان هر سه قوه در زمینه مسدود کردن چاههای غیرمجاز در استان کرمان با وزارت نیرو همکاری دارند، گفت: در سال ۹۶ تعداد یک هزار و ۵۳۹ حلقه چاه غیرمجاز و سال گذشته یک هزار و ۶۵۹ حلقه در استان کرمان مسدود شده که آب مصرفی این چاهها سرجمع ۱۲۵ میلیون مترمکعب بوده است و برای امسال مسود کردن ۷۰۰ حلقه چاه برای ما مشخص شده که تاکنون ۲۰۵ حلقه چاه با ۵ میلیون مترمکعب مصرف آب مسدود شده است.
علیزاده افزود: مکلف هستیم در پایان برنامه ششم توسعه میزان برداشتها را به آب قابل برنامه ریزی برسانیم، یعنی آبی که میشود از سفرههای زیرزمینی برداشت کرد به شرط اینکه تعادل دشت حفظ شود.
وی با بیان اینکه اکنون ۹۰۰ میلیون مترمکعب بیلان منفی در استان کرمان داریم که باید کاهش پیدا کند، تصریح کرد: تا پایان برنامه هفتم توسعه باید ۱.۸ میلیارد مترمکعب برداشت از سفرههای زیرزمینی کاهش پیدا کند.
علیزاده بیان کرد: استان کرمان رتبه دوم تا سوم را در مسدود کردن چاههای غیرمجاز در کشور داریم، اما در نصب کنتورهای هوشمند به شدت مشکل داریم که باید برنامه ریزی جدی ومنظم تری در این راستا در سطح استان صورت گیرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کرمان در ادامه با اشاره به اینکه یکی از نگرانهای ما در شرکت آب منطقهای بحث ساماندهی رودخانههای استان است، اظهار کرد: سیل اخیر در کشور خلاف این مسئله که رودخانههای غیرفعال هیچ زمان فعال نمیشود را ثابت کرد.
وی افزود: در استان کرمان در رودخانهها اقدامات بسیار خوبی انجام شد که از جمله میتوان به مدیریت سیل ۲۶ فروردین ماه سال جاری، مطالعات تعیین بستر و حریم رودخانه ها، تهیه گزارشات موردنیاز، تعیین بستر و حریم تقریبی، شناسایی عارضههای حریم رودخانه، شناسایی نقاط حادثه خیز و آزادسازی تصرفات حریم رودخانهها اشاره کرد.
علیزاده گفت: ۴ هزار و ۹۵۰ ساعت فعالیت ماشین آلات را قبل از سیل ۲۶ فروردین ماه داشتیم که با ۵ شبانه روز کار جهادی همکاران ما و دهیاران و بخشداران، خسارت سیل در استان خیلی کاهش پیدا کرده است.
انتهای پیام/ی