به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، خارش پوست یک بیماری شایع است که موجب میشود پوست شما خود خراشیده شود؛ اکثرا خارش پوست ناشی از یک نوع تحریک پوستی است؛ با این حال، در بعضی موارد خارش پوست ممکن است بدون نشانهها هم قابل مشاهده باشد.
خارش پوست ممکن است نشانه ای از یک مشکل در ارگان اساسی، عصبی یا سلامت روانی باشد و در اینصورت نیاز به درمان بوجود میآید؛ اگر شما نگران خارش پوست بدن خود هستید باید سریعا به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید و دلیل خارش پوست تان را از او بپرسید؛ و در اولین قدم پزشک متخصص از شما می خواهد تا آزمایش خون و تصویر برداری رادیولوژی را انجام دهید تا از این طریق بتواند دلیل اصلی خارش پوست را متوجه شود.
اگر پزشک شما متوجه اختلال درمانی شود یک طرح درمانی را به شما توصیه کرده یا شما را نزد یک متخصص میفرستند البته گاهی اوقات به کمک برخی از درمان های خانگی مانند دوش آب سرد گرفتن، استفاده از کرم های مرطوب کننده و استفاده از ماسکهای طبیعی و خانگی میتواند خارش پوست شما را درمان کند اما اگر به کمک روش های خانگی خارش پوست تان درمان نشد یا پزشک متخصص تشخیص داد که علت اصلی خارش یکی از انواع بیماریها است باید سریعاً خود را به پزشک متخصص نشان دهید
در اینجا به معرفی برخی از علل و عوامل خارش پوست میپردازیم.
پوست خشک شایعترین علت خارش پوست است؛ پوست خشک علل متفاوتی دارد گاهی اوقات شرایط محیطی مانند رطوبت کم یا آب و هوای گرم و سرد سبب کاهش رطوبت پوست میشوند.
در این مورد خارش پوست را میتوان با استفاده منظم از مرطوب کنندهها درمان کرد؛ همچنین باید توجه داشت که از صابون های قوی یا پاک کننده هایی که می توانند پوست شما را خشک تر کنند، دوری کنید.
بسیاری از انواع داروها میتوانند باعث خارش در بعضی یا تمام قسمتهای بدن شوند؛ برای درمان این نوع از خارشها باید مصرف دارو را متوقف یا آنرا با دارویی جایگزینی آن کرد.
داروهایی که برای کاهش میزان کلسترول خون، رقیق کنندهها و کاهش دهندههای فشار خون، داروهای ضد مالاریا، داروهای دیابت وآنتی بیوتیکها سبب ایجاد خارش پوستی میشوند.
غده تیروئید یک بخش مهم بدن به شمار میرود در گردن قرار دارد؛ این هورمون وظیفه دارد تا رشد بدن را تنظیم کند.
اختلال تیروئید ممکن است سبب ایجاد خارش پوستی شود و هنگامی که سلول های بدن که پوست را تشکیل می دهند، کار خود را به طور کامل متوقف کنند خشکی پوست اتفاق میافتد.
اختلالات روحی و افسردگی هم میتواند علت اصلی خارش پوستی باشد؛ محققان و پزشکان متخصص تشخیص داده اند که اثرات روانی و مشکلات روحی می تواند روی مغز تاثیر بگذارد و سبب ایجاد خارش روی پوست شوند.
ابتلا به سرطان و غده های سرطانی هم سبب ایجاد خارش روی پوست می شود و اکثر پزشکان و محققان یکی از علل مبتلا شدن به سرطان را خارشهای پوستی میدانند.
کمبود ویتامین آهن در بدن و ابتلا به بیماری کم خونی سبب خارش در پوست میشود و به همین دلیل است که اکثر پزشکان توصیه می کنند تا افراد آهن بدن خود را تامین کنند و به مشکلات پوستی دچار نشوند.
انتهای پیام/