مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: علت مرگ تعدادی از آبزیان در ضلع شرقی خلیج چابهار با بررسی‌های به عمل آمده از منطقه احتمالا به دلیل شکوفایی پلانکتون (کشند قرمز) بوده که کارشناسان محیط زیست در حال بررسی تراکم و نوع گونه‌های پلانکتونی منطقه هستند.

شکوفایی پلانکتون‌ها سبب مرگ تعدادی از آبزیان در بندر چابهار شدبه گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، وحید پورمردان مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان اظهار داشت: پیرو مشاهده لاشه تعداد زیادی از آبزیان از قبیل ماهی، میگو، سفره ماهی و سایر آبزیان در ساحل ضلع شرقی خلیج چابهار کارشناسان این اداره کل اقدام به پایش و بررسی علل احتمالی مرگ و میر آبزیان این منطقه کردند.

وی بیان کرد: شایان ذکر است که آغاز فصل مانسون و جابجایی مواد مغذی در دریا، جابجایی این مواد از کف و حرکت مواد غذایی از مناطق عمیق توسط جریان‌های آبی به محدوده ساحل سبب افزایش مواد مغذی در آب‌های ساحلی می‌شود و در اثر افزایش این مواد، فسفات و نیتروژن جلبک‌ها یا فیتوپلانکتون‌ها افزایش می‌یابد که در رقابت با هم سم توکسین را تولید می‌کنند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: توکسین تولید شده در سطح آب جمع و معمولاً آب در این منطقه رنگی شده و همین امر باعث نبود نور و اکسیژن به آبزیان منطقه و تلف شدن آن‌ها می‌شود.

وی ادامه داد: آبزیان این منطقه با مصرف فیتوپلانکتون‌ها یا جلبک‌های حاوی سم، مسموم شده و همین مساله باعث مرگشان شده است.

پورمردان تصریح کرد: البته گاهی ورود فاضلاب‌ها نیز باعث مرگ و میر آبزیان می‌شود، اما با توجه به اینکه این اتفاق در یک محدوده نیمه بسته روی داده، احتمال مسمومیت با توکسین قوی‌تر است.

وی با بیان اینکه احتمال سوء استفاده عده‌ای که پس از این رخداد طبیعی دریایی، بلافاصله اقدام به جمع آوری آبزیان تلف شده در ساحل و احتمالاً مصرف یا فروش ماهی‌ها و میگو‌های مسموم در بازار کرده اند، از مردم منطقه خواست، تا در مصرف آبزیان دقت کنند و از خرید میگو‌های آلوده که رنگ آن‌ها نسبت به رنگ طبیعی تغییر کرده همچنین ماهیان دارای آبشش‌های قرمز تیره مایل به قهوه‌ای، که به دلیل وجود سم باعث بروز مشکلاتی در سلامت شهروندان (به ویژه کودکان) می‌شود به طور جد خودداری کنند.

انتهای پیام/گ

شکوفایی پلانکتون‌ها سبب مرگ آبزیان چابهار شد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار