به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از گاردین، تجزیه و تحلیل نتایج یک نظرسنجی جدید حاکی از آن است که برکسیت جو تشویشی بر انگلیس حاکم کرده که سابقه نداشته است و اختلافنظر میان جوانان و بزرگسالان بیش از هر زمان دیگری است.
روزنامه گاردین چاپ انگلیس در گزارشی نوشت: نظرسنجیهای انجام شده در انگلیس از اواخر دهه ۱۹۸۰ هیچگاه چنین نتایج دلسردکنندهای در ارتباط با جو حاکم بر این کشور نداشتهاند. علاوه بر فهرست طولانی نارضایتیها و نگرشهای منفی، حس "شکست"، "اندوه" و " نگرانی" بر کشور سایه افکنده است.
مرکز نظرسنجی "افکار انگلیس" اعلام کرد مردم انگلیس در جدیدترین نظرسنجی آن چنان احساس نگرانی و تشویش داشتند که از دهه ۱۹۹۰ سابقه نداشته است از جمله درباره سازمان خدمات درمانی دولتی ورشکسته، ناامنی شغلی و کمبود معلم. هفت نفر از هر ۱۰ نفر درباره خطر بیخانمانی حس بدبینی داشتند، ۶۸ درصد درباره فقر فزاینده نگران بودند و یک نفر از هر پنج نفر احتمال میداد خودش یا فرد دیگری در سال آینده از جمله قربانیان جرایم خشن باشند. این درصد در لندن تقریبا به یک سوم میرسد.
این نظرسنجی همچنین نشان داد انگلیس عمیقا دچار تشتت است- و حدود سه چهارم انگلیسیها انتظار دارند این وضع در سال پیشرو بدتر شود. ۴۸ درصد پرسش شوندگان خود را در زمره "ندارها" و ۵۲ درصد خود را در زمره "داراها" میدانستند. مردم انگلیس کلا به لحاظ طبقات اجتماعی، جغرافیا و نحوه رای دادن- بویژه در مورد برکسیت- دچار چند دستگی هستند، گرچه فاحشترین اختلاف به لحاظ سنی است. بطوریکه ۵۲ درصد بالای ۶۵ سالهها درباره آینده انگلیس خوش بین هستند در حالیکه این رقم در میان افراد زیر ۳۴ سال فقط ۲۳ درصد است.
افراد جوانتر دچار حس قوی بی عدالتی هستند. مالکیت مسکن حتی برای افراد نسبتا مرفه به منزله یک رویای دست نیافتنی است. آنها همچنین ممکن است فاقد امنیت شغلی باشند، با اینکه بسیاری از جوانان در مقایسه با والدین و نسلهای قبلتر از کفایت و صلاحیت بیشتری برخوردارند.
با این حال این نظرسنجی نشان داد، جوانان نباید امیدی به حس همدردی نسلهای قبل داشته باشند که معمولا نگرش مثبتی نسبت به جوانان امروزی ندارند. بالغ بر ۷۸ درصد افراد بالای ۴۵ سال و ۸۲ درصد افراد بالای ۶۵ سال معتقدند ارزشهای انگلیسی رو به افول است و بسیاری از آنها جوانان را علت این امر میدانند.
مسئلهای که کل مردم انگلیس درباره آن اتفاق نظر دارند، این است که احتمالا نمیتوان انتظار داشت سیاستمداران بتوانند آنها را از این وضع افتضاح نجات دهند. مدتها است که اعتماد از بین رفته است. "شاخص صداقت" شرکت تحقیقاتی ایپسوس موری نشان میدهد فقط ۱۹ درصد انگلیسیها معتقدند سیاستمداران حقیقت را میگویند- که تغییری از سال ۱۹۸۳ نداشته است. اما آنچه اکنون وضعیت را بسیار مخربتر میسازد، این است که رای دهندگان انگلیسی اعتمادشان را به کفایت سیاستمداران برای حاکمیت از دست داده اند. ۷۴ درصد به این نتیجه رسیده اند که نظام سیاسی انگلیس دیگر کفایت لازم را ندارد و ۸۳ درصد انگلیسیها از کل تشکیلات سیاسی دلسرد شده اند و فقط شش درصد معتقدند سیاستمداران آنها را درک میکنند. همچنین ۷۳ درصد فکر میکنند مردم انگلیس که زمانی احساس غرور داشتند اکنون مایه مضحکه بقیه جهان شده اند.
در عین حال تجزیه و تحلیل نتایج این نظرسنجی نشان داد بدبینی درباره انگلیس کاملا محسوس است و این مسئله در مورد تمامی گروههای سنی صدق میکند. ۶۹ درصد معتقدند مردم انگلیس صرف نظر از تاثیر برکست میتوانند مشکلات را پیش سر بگذارند. اما جو سنگین نااطمینانی همچنان بر کشور حاکم است و رای دهندگان آرزوی روی کار آمدن فردی را دارند که بتواند مسیر روشنی برای کشور ترسیم نماید.
انتهای پیام/