آقاحسینی گفت: اگر از تولید داخل حمایت و با یک برنامه دقیق کارپول تولید می‌کردیم، امروز در این حوزه خودکفا بودیم.

توزیع کارپول متولی مشخصی ندارد / / نبود برنامه ریزی دقیق در زمینه تولید کارپول در کشورفرزانه آقاحسینی رئیس انجمن علمی دهان و فک و صورت در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: وضعیت سلامت دهان مردم ایران نسبت به استانداردهای دنیا مناسب نیست و باید برنامه ریزی بیشتری در این زمینه انجام شود.

وی ادامه داد: برای ارتقاء سلامت دهان باید بهداشت دندان و دهان را رعایت کرد، یکی از این موارد، مسواک زدن بعد از صرف غذا است که متأسفانه در ایران به خوبی جا نیفتاده  است.

آقاحسینی ادامه داد: متأسفانه موضوع مسواک زدن و رعایت سلامت دهان، ارتباطی به تحصیلات ندارد و بسیاری از افراد جامعه به خوبی مراقب سلامت دهان و رعایت مسائل بهداشتی نیستند.

رئیس انجمن علمی دهان و فک و صورت تأکید کرد: متأُسفانه پوسیدگی دندان به دلیل رعایت نکردن مسائل بهداشتی در ایران بسیار شایع است ودر این مورد غفلت شده است.

پوسیدگی دندان در مراحل اولیه بدون علامت است

وی با اشاره به اینکه به طور معمول بروز پوسیدگی دندان در مراحل اولیه بدون علامت است، افزود: امروزه در مرحله سطح ۱ یعنی پیشگیری از بروز بیماری‌های دهان و دندان افراد به دندان پزشک مراجعه نمی‌کنند و معمولا در مراحل سطح ۲ و ۳ توسط متخصص حوزه دهان برای درمان ویزیت می‌شوند و همین مسئله باعث تحمیل هزینه‌های زیاد بر خانواده‌ها و حوزه سلامت کشور می‌شود.

آقاحسینی ادامه داد: میزان شاخص پوسیدگی دندان در بین مردم ایران فاصله زیادی با استاندارد دنیا دارد که علت اصلی آن مسواک نزدن افراد و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان است.

وضعیت نامناسب صندوق های بیمه گر در کشور

رئیس انجمن علمی دهان و فک و صورت ادامه داد: متأُسفانه صندوق بیمه‌گر در ایران وضعیت مناسبی ندارد به همین دلیل هزینه‌های دندان پزشکی به دلیل مراجعه دیرهنگام افراد به متخصصان این حوزه افزایش پیدا می‌کند.

وی گفت: در حال حاضر کارپول به میزان کافی در دسترس نیست و افرادی که این ماده بی‌حسی را در اختیار دارند از گذشته کارپول را ذخیره کرده‌اند، همچنین متولی تهیه و توزیع کارپول به درستی مشخص نشده است.

آقاحسینی اظهار کرد: در برهه‌ای از زمان قادر به تولید کارپول بودیم، اما  به دلیل برنامه ریزی نادرست و تصور غلط متولیان از اینکه واردات این ماده ارزان‌تر از تولید آن تمام می‌شود، دست از تولید کشیدیم و حالا که واردات کارپول دچار مشکلاتی شده است با کمبود این ماده بی‌حسی دست و پنجه نرم می‌کنیم.

رئیس انجمن علمی دهان و فک و صورت افزود: اگر از همان اول از تولید داخل حمایت می‌کردیم  با یک برنامه ریزی دقیق کارپول تولید می‌کردیم، امروزه کاملا در زمینه تولید کارپول خودکفا بودیم و نیازی به واردات این ماده بی‌حسی از خارج کشور نداشتیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار