توت فرنگی سرشار از ویتامین C و فیتوکمیکال است که به تجدید نیروی دستگاه عصبی بدن کمک می‌کنند. به علاوه، این میوه منبع خوبی از ماده‌ی ید به شمار می‌رود که برای عملکرد مغز و دستگاه عصبی مفید است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، توت فرنگی‌های خوشمزه یکی دیگر از میوه‌های لذیذ و دوست داشتنی فصل تابستان هستند و به دلیل طعم و ظاهر منحصر به فردی که دارند یکی از پرطرفدارترین میوه‌های دنیا و همینطور پای ثابت مواد تشکیل دهنده‌ی بسیاری از خوراکی‌های خوشمزه‌ی دیگر از جمله شیرینی ها، مرباها، بستنی‌ها و ... هستند. در ادامه به فواید و مضرات مصرف توت فرنگی خواهیم پرداخت.

همه چیز درباره فواید و مضرات توت فرنگی


بیشتربخوانید: کاهش چربی های اضافی شکم با روغن حیوانی!


۱- آبدار و سرشار از مواد مغذی

توت فرنگی‌های تازه آب بسیار زیادی در خود دارند. به علاوه، این میوه‌ی خوش آب و رنگ حاوی ویتامین C، فولات یا همان ویتامین B۹، منگنز و پتاسیم است. توت فرنگی، ویتامین‌ها و مواد معدنی مفید دیگری هم در مقادیر کم دارد.

این میوه سرشار از آنتی اکسیدان است، موادی که می‌توانند جلوی ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها را بگیرند.
مطالب پیشنهادی

از دیگران متفاوت باشید؟! - ویدیوی انگیزشی

با شتر هم که شده به دبی برید، هتل شده شبی ۳۰ هزارتومان!

سفر به استانبول و دیدار با کوکسل با ۸۵% تخفیف هتل!

۲- تقویت عملکرد شناختی

اختلال در حافظه و کنترل فعالیت عضلانی بدن، عوارض طبیعی بالا رفتن سن هستند و مشکلاتی رایج در میان افراد مسن محسوب می‌شوند. با این حال، رادیکال‌های آزاد می‌توانند باعث پیری زودرس مغز و دستگاه عصبی افراد جوان‌تر شوند. رادیکال‌های ازاد که محصول جانبی سوخت و ساز سلولی در بدن به شمار می‌روند، عامل بروز پدیده‌ای به نام تنش اکسیداتیو هستند که باعث تخریب عصب‌ها می‌شوند.

توت فرنگی سرشار از ویتامین C و فیتوکمیکال است که به تجدید نیروی دستگاه عصبی بدن کمک می‌کنند. به علاوه، این میوه منبع خوبی از ماده‌ی ید به شمار می‌رود که برای عملکرد مغز و دستگاه عصبی مفید است.

پتاسیم، دیگر ماده‌ی موجود در این میوه هم با بیشتر کردن جریان خون به سمت مغز به تقویت عملکرد شناختی کمک می‌کند.

تحقیقات جدید نشان داده مصرف پتاسیم و فیستین یعنی همان فلاونولی که عامل رنگ قرمز توت فرنگی است، حافظه را تقویت می‌کند و ممکن است در طولانی مدت به جلوگیری از بیماری آلزایمر کمک کند.

۳- مناسب برای دیابتی‌ها

توت فرنگی گرچه مزه‌ی شیرینی دارد، اما شاخص گلوکز پایین و فیبر بالایی دارد و به همین دلیل میوه‌ی مناسبی برای افراد مبتلا به دیابت به شمار می‌رود.

۴- حفظ سلامت قلب

طبق تحقیقات، مصرف توت فرنگی به اندازه‌ی دست کم سه وعده در هفته می‌تواند عملکرد و سلامت قلب را حفظ کند.

فلاونوئید‌های موجود در این میوه، ریسک حمله‌های قلبی را کاهش می‌دهند و به کم شدن ریسک تصلب شرایین کمک می‌کنند. به علاوه پلی فنول‌های فراوان توت فرنگی با جلوگیری از بالا رفتن میزان پلاکت خون، ریسک بروز بیماری قلبی عروقی را کاهش می‌دهند و با استفاده از مکانیزم‌های ضد التهابی خود، فشار خون را پایین می‌آورند.

۵- کاهش فشار خون

این میوه حاوی مقدار قابل توجهی پتاسیم و منیزیم است که هر دوی این مواد تأثیر زیادی در کاهش فشار خونی دارند که به خاطر مصرف سدیم بالا می‌رود. پتاسیم که نوعی ماده‌ی رگ گشا به شمار می‌رود، هم فشار خون را کاهش می‌دهد و هم از سختی عروق خونی می‌کاهد و به این ترتیب خون پیوسته در سرتاسر بدن توزیع می‌شود.

۶- کمک به جلوگیری از آلرژی و آسم

توت فرنگی حاوی نوعی فلاونوئید به نام کوئرستین است که به این میوه خاصیت ضد التهابی می‌دهد. در نتیجه، مصرف این میوه می‌تواند علائم مرتبط با آلرژی از جمله آبریزش بینی و چشم‌ها و کهیر را تسکین دهد.

به همین ترتیب، مصرف زیاد ویتامین C که مقدار فراوانی از آن در این میوه وجود دارد، می‌تواند بیماری آسم را به میزان زیادی تسکین دهد. بیوفلاونوئید‌های موجود در این میوه تأثیر مثبتی بر کاهش تعداد دفعات وقوع حمله‌های آسمی و شدت آن‌ها دارد.

۷- تقویت بینایی

بیشتر مشکلات چشمی بر اثر رادیکال‌های آزاد به وجود می‌آیند. بالا رفتن سن و کمبود مواد مغذی باعث می‌شود رادیکال‌های آزاد بتوانند صدمات جدی‌ای به چشم‌ها وارد کنند، از جمله تخریب عصب بینایی، افزایش آسیب پذیری به عفونت‌های چشمی، تباهی لکه زرد و غیره.

توت فرنگی حاوی الاژیک اسید، فلاونوئید و فنولیک فیتوکمیکال است که به میزان زیادی به جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی کمک می‌کنند. به علاوه، این میوه حاوی پتاسیم هم هست که به تنظیم فشار چشم کمک می‌کند.

۸- تقویت سیستم ایمنی

سیستم ایمنی بدن، در خط اول مبارزه با حملات بیماری زایی است که به بدن می‌شود. ویتامین C موجود در این میوه در حقیقت نوعی آنتی اکسیدان قدرتمند است که رادیکال‌های آزاد را خنثی می‌کند و به سیستم ایمنی کمک می‌کند واکنش قدرتمندانه تری در برابر عفونت‌هایی مثل سرما خوردگی داشته باشد.

۹- جلوگیری از سرطان

رادیکال‌های آزاد که محصول جانبی سوخت و ساز سلولی هستند، به طور پیوسته در بدن تولید می‌شوند. همین مواد مضر هستند که باعث می‌شوند سلول‌های سالم بدن به سلول‌های سرطانی تبدیل شوند.

توت فرنگی حاوی ویتامین C، آنتوسیانین، کامفرول، فولات و کوئرسین است که به این میوه خواص ضد اکسایش و ضد سرطان می‌دهند. مصرف روزانه‌ی این میوه می‌تواند به بدن کمک کند واکنش قدرتمندانه تری در برابر مشکل اکسیداسیون داشته باشد و جلوی رشد تومور در بدن را بگیرد.

۱۰- کمک به جلوگیری از ایجاد نقص‌های مادرزادی

مصرف فولیک اسید در دوران بارداری ضروری است، نوعی فولات طبیعی که به جلوگیری از بروز نقص در لوله‌های عصبی جنین کمک می‌کند و البته مقادیر زیادی از آن در توت فرنگی وجود دارد.

فولات همچنین جلوی ابتلا به افسردگی پس از زایمان در مادر‌ها را می‌گیرد. این ماده از تشکیل بیش از اندازه‌ی هوموسیستئین در بدن جلوگیری می‌کند، ماده‌ای که تولید هورمون‌های شادی در بدن یعنی سروتونین، دوپامین و نورپینفرین را مختل می‌کند.

۱۱- درمان آرتریت و نقرس

رادیکال‌های آزاد باعث تخریب عضلات و بافت ها، کاهش تحرک پذیری مفاصل و تجمع مواد سمی از جمله اوریک اسید در بدن می‌شوند. این موارد اصلی‌ترین دلایل بروز بیماری‌های آرتریت (ورم مفاصل) و نقرس هستند.

توت فرنگی سرشار از آنتی اکسیدان است که به درمان این بیماری‌ها کمک می‌کند. به علاوه، خواص ضد التهابی این میوه به تسکین درد ناشی از آرتریت کمک می‌کند.

۱۲- کمک به حفظ سلامت پوست

رادیکال‌های آزاد ممکن است منجر به پیری زودرس پوست و مشکلات ناشی از آن، از جمله چروک شدن، کدر شدن و افتادگی پوست شوند. اما ویتامین C موجود در توت فرنگی با رادیکال‌های آزاد مقابله می‌کند. به علاوه، این میوه حاوی الاژیک اسید است، نوعی آنتی اکسیدان که تولید کلاژن در پوست را افزایش می‌دهد، از پوست در برابر پرتو‌های فرابنفش محافظت می‌کند و بنابراین پوست را نرم و انعطاف پذیر نگه می‌دارد.

۱۳- جلوگیری از یبوست

مصرف این میوه به دلیل داشتن فیبر فراوان، به تقویت گوارش کمک و از یبوست جلوگیری می‌کند. توت فرنگی همچنین به جلوگیری از دیورتیکولیت یا همان التهاب جداره‌ی مجرای گوارشی که باعث تب و حالت تهوع می‌شود، کمک می‌کند.

حساسیت به توت فرنگی یکی از آلرژی‌های غذایی رایج، به ویژه در کودکان است. آلرژی به توت فرنگی معمولاً باعث احساس خارش یا سوزش در دهان، کهیر زدن، سردرد، و ورم کردن لب ها، صورت، زبان، یا گلو، و همینطور بروز مشکلات تنفسی در موارد حاد می‌شود.

اما مصرف بیش از اندازه‌ی توت فرنگی هم ممکن است عوارض زیر را به دنبال داشته باشد:

اسهال و نفخ
بیماری کبدی
یرقان
دردناک شدن و ورم (التهاب) جداره‌ی مجرای تنفسی
تنش عصبی
احتباس آب (ورم)
بیماری‌های کلیوی، سنگ کلیه
هایپرکالمی (افزایش پتاسیم خون)
تب
بی حالی

منبع: روزیاتو

انتهای پیام/

با فواید و مضرات مصرف «توت فرنگی» آشنا شوید

برچسب ها: دانستنی ها ، خواندنی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.