طی سال‌های اخیر رژیم آل سعود در عربستان سعودی همواره با بهانه‌های واهی شیعیان در این کشور را هدف سرکوب‌های وحشیانه قرار داده و بسیاری از آن‌ها را به شهادت رسانده اند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  شیعیان در شرق عربستان سعودی طی سال‌های اخیر به شدت مورد هدف اقدامات جنایتکارانه مقامات آل سعود قرار گرفته‌اند. شیعیان در عربستان همواره در راستای دست یافتن به حقوق خود دست به اعتراض زده‌اند که این اعتراضات از سوی نیرو‌های امنیتی عربستان سرکوب می‌شود.


بیشتربخوانید: وضعیت اسفناک منطقه شیعه‌نشین عربستان/ مردمانی که از اساسی‌ترین موارد حقوق بشر محروم هستند+تصاویر


با وجود فقدان آمار رسمی در مورد جمعیت شیعیان در عربستان، حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد جمعیت این کشور را شیعیان تشکیل می‌دهند. با وجود گستردگی طیف قربانیان سرکوب آل سعود، باید توجه داشت که شیعیان با نقض شدیدتر و فراگیرتر حقوق بشر در این کشور مواجه هستند.

عمده شیعیان عربستان در استان «الشرقیه» و به ویژه در شهر‌های «قطیف»، «احساء» و «دمام» ساکن هستند. اقلیتی از شیعیان نیز در شهر‌های «مدینه»، «العوامیه» و ... حضور دارند.

سکوت رسانه‌های مدعی حقوق بشر در برابر کشتار وحشیانه شیعیان در عربستان + تصاویر

محرومیت عمدی مناطق شیعه نشین عربستان، ناشی از سیاست‌های فرقه گرایانه و تبعیض آمیز عربستان است که با روی کار آمدن «محمد بن سلمان» وارد فاز جدیدی شد.

گستردگی اعدام‌ها در عربستان با وجود انتقادات بیشمار، ناظران حقوق بشری را به این نتیجه رسانده است که حاکمیت فعلی در این کشور نه تنها توجه بلکه اساسا علاقه‌ای به رعایت حقوق بشر در این کشور ندارد.

طی سال‌های اخیر و با روی کار آمدن سلمان بن عبدالعزیز به عنوان پادشاه عربستان، سرکوب‌ها در این کشور افزایش شدیدی داشته و شیعیان عمده هدف این سرکوب‌ها بوده‌اند. سرکوب‌ها به اشکال مختلف قتل عام، تخریب منازل، تغییرات عمدی دموگرافیک، تهدید حق حیات، نادیده گرفتن حقوق شهروندی، بازداشت، سرکوب و اعدام به بهانه مبارزه با تروریسم و ... تشدید شده است.

سکوت رسانه‌های مدعی حقوق بشر در برابر کشتار وحشیانه شیعیان در عربستان + تصاویر

شدت و سرعت این خشونت‌های فرقه‌ای و سیاست‌های تبعیضی چنان بوده که گروه‌های مختلف حقوق بشری و بین‌المللی را نیز به واکنش واداشته است.

از سال ۲۰۱۴ تاکنون بیش از ۱۰۰ نفر در دادگاه باصطلاح «ضد تروریسم» عربستان سعودی محاکمه شده‌اند. اتهاماتی مبهم و گسترده علیه این افراد از سوی مقامات عربستان سعودی وارد شده است، اما بهانه اصلی اتهامات مخالفت با دولت عربستان سعودی است.

ماه آوریل و تنها در یک مورد عربستان سعودی ۳۷ نفر را اعدام کرد که بیشتر این افراد از شیعیان بوده‌اند و اسناد و شواهد منتشر شده حاکی از آن است که این افراد تحت شکنجه‌های شدید قرار گرفته و از آن‌ها اعتراف گرفته شده است.

سکوت رسانه‌های مدعی حقوق بشر در برابر کشتار وحشیانه شیعیان در عربستان + تصاویر

سازمان حقوق بشری «ریپرایو» در گزارشی به اعدام ۳۷ نفر در عربستان سعودی پرداخته و ضمن بیان این مطلب که ۳ نفر از افراد اعدام شده زیر سن قانونی بوده‌اند نوشت که با استفاده از شکنجه از این افراد اعتراف‌گیری شده است.

این بزرگترین اعدام دسته‌جمعی در عربستان سعودی طی سال‌های اخبر و از سال ۲۰۱۶ که طی آن ۴۷ نفر اعدام شدند به حساب می‌آیند.

طی روز‌های اخیر نیز شبکه خبری سی ان ان گزارش داد که احتمالا «مرتجی القریریص»، نوجوان ۱۸ ساله عربستانی با حکم اعدام مواجه خواهد شد.

سکوت رسانه‌های مدعی حقوق بشر در برابر کشتار وحشیانه شیعیان در عربستان + تصاویر

«مایا فوآ»، مدیر گروه بین‌المللی حقوق بشر موسسه «رپرایو» می‎گوید: "گذشته از صدور حکم اعدام برای یک نوجوان موارد جدی تری از نقض قوانین بین المللی در عربستان وجود دارد؛ رژیم عربستان صدور این حکم را به جهان اعلام می‌کند.

ماه آوریل نام ۳ نوجوان دیگر در لیست افراد اعدام شده قرار داشت که این افرااد در هنگام بازداشت زیر سن قانونی قرار داشته‌اند.

بر اساس گزارش ناظر حقوق بشر عربستان، سال ۲۰۱۸ نیز عربستان سعودی ۱۳۹ نفر را در این کشور اعدام کرده است.

سازمان عفو بین‌الملل در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد که عربستان سعودی از آغاز سال جاری ۱۱۰ نفر را اعدام کرده است.

 

سکوت رسانه‌های مدعی حقوق بشر در برابر کشتار وحشیانه شیعیان در عربستان + تصاویر

«لین مألوف»، مدیر بخش خاورمیانه‌ای سازمان عفو بین‌الملل می‌گوید: نباید تردیدی وجود داشته باشد که مقامات عربستان حاضر هستند به هر میزانی از سرکوب علیه مخالفان خود استفاده کنند که این امر شامل استفاده از حکم اعدام برای افرادی است که در زمان بازداشت تنها نوجوانانی بوده‌اند.

نقض گسترده حقوق بشر در عربستان موضوعی است که همواره مورد توجه سازمان‌ها و گروه‌های بین المللی حقوق بشری بوده است. اما باید توجه داشت که خشونت فرقه‌ای و سیاست‌های تبعیض آمیز نظام‌مند به ویژه علیه شیعیان در عربستان از جمله مواردی است که علیرغم در پی داشتن قربانیان فراوان، اغلب از نگاه جامعه بین المللی دور مانده و مورد غفلت واقع شده است.

پوشش رسانه‌ای این اتفاقات به ندرت انجام می‌شود و عمده خبر‌ها از طریق گزارش‌های غیرقابل تایید در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شود.

منبع: میزان

انتهای پیام/

 جنایت وحشیانه‎ای که رسانه‌های کشورهای مدعی حقوق بشر چشم خود را بر روی آن بسته‌اند

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
عمار
۱۹:۲۵ ۲۴ خرداد ۱۳۹۸
بسم رب الشهداء والصدیقین : بنام خداوند جان وخرد : سکوت رسانه‌های مدعی حقوق بشر در برابر کشتار وحشیانه شیعیان در عربستان !!! حقوق بشر را خداوند جل جلاله در آخرین کتاب راهنمای انسانساز مقدسش و عدالت گسترش قران کریم و دین کاملش دین آخرین رسولش حضرت محمد مصطفی ص به صورت کامل بیان فرموده و مدعیان دروغین حقوق بشر اگر دین هم داشته باشند که ندارند از کتاب مقدس شما مسلمین و شما مسلمین باید بی آموزند حقوق بشر را و شما مسلمین سر تا سر جهان و جهان اسلام باید سازمان حقوق بشر را اداره کنید نه مدعیان بی دین و آیین لامذهب یا ادیان غیر کامل دین اسلام ناب محمدی ص چرا خودتان را به خواب زده ایید اینگونه موارد را باید سازمان حقوق بشر مستقل و مقتدر و قدرتمند و با عظمت و با شکوه و خردمند اتحادیه مسلمین با قدرت و شدت و بدون اغماض ورود و دخالت کند و تصمیم بگیرد و عمل کند این وظائف امت رسول الله ص هست این تکلیف خداوند جل جلاله است که بر دوش شما خردمندان اسلام ناب محمدی ص گذاشته نه اقوام دیگر در جهان شما مدیران و مدبران جهان هستید و باید برای جهانیان تصمیم بگیرید نه آنان برای شما مسلمین که کاملترین و آخرین دین خدا را دارید تصمیم بگیرند یا منتظر حقوق بشر نداشته و پر از ضعف آنان باشید . والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر جمیع اتحادیه حقوق بشر کاملترین دین خداوند جل جلاله و اطاعت و اجرای دستورات و قوانین و مقررات و احکام خداوند جل جلاله در قرآن کریم برای بشریت و مسلمین با قدرت و شدت و ایمان راسخ . اللهم عجل لولیک الفرج و العافیت والنصر . لبیک یا رسول الله ص .