رییس مجلس گفت: مرحوم احمدی جدا از دسته بندی‌های سیاسی بر رشد عقلانی و استدلالی جامعه تاکید داشت.

 به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی با گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم احمد احمدی اظهار کرد: ایشان یک شخصیت جامع و داشته و یک آموزگار پارسا بود که در دانشگاه تهران یکی ازاساتید بزرگ بود.


وی افزود: ایشان علاوه بر اخلاقیات ممتاز در ترجمه آثار فلسفی دقیق و منظم بود در کتاب "تاملات دکارت" که با دقت کار می‌کردند و در کتاب "نقد تفکر فلسفی غرب" نیز که متن کاملاً منقح و روان دارد. کتاب "مابعدالطبیعه اخلاق کانت" که متن سختی داشت ایشان بسیار خوب آن را ترجمه کردند.


وی ادامه داد: مترجم هم باید بتواند در ترجمه خوب ورود کند هم اینکه فکر نویسنده را به زبان بیاورد.


لاریجانی با اشاره به تبحر خاص استاد احمدی در ترجمهآثار فلسفی ادامه داد: پاورقی‌های ایشان نیز در ترجمه آثار بسیار مهم است مثلاً در شک دکارتی را انسان مقرب به ابن سینا مقایسه می‌کند و این ظرایف را در پاورقی‌ها نیز می‌آورد.


رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تاکید دکتر احمدی بر استدلال در جامعه افزود: جامعه در مناسبات خود به جای هیجانات استدلال را به کار ببرد مبانی عقلانی را به کار برد و این امر سبب ارتقای جامعه است.

وی تاکید کرد: باید بدانیم که رشد یافتگی در تفکر سیاسی یک جامعه تا حد زیادی به رشد عقلانی یک جامعه مربوط است.


وی ادامه داد: نباید مایوس بود بلکه باید در این زمینه تلاش کرد و البته دلیلی هم ندارد که همه مباحث فلسفی در جامعه رشد یابد، اما تعلق خاطر دکتر احمدی به استدلالی بسیار زیاد بود و برای ایشان برای تکامل جامعه یک امر مهم است.


رییس مجلس تصریح کرد: دکتر احمدی برای دسته بندی‌های سیاسی متعارف در جامعه یک نگرانی‌های برای کل امت اسلامی داشت. شیفتگی راه امام داشت درس‌های ایشان کلان‌تر از بحث‌های سیاسی بود؛ تحقق عدالت یکی از مسائلی بود که موجب نگرانی ایشان می‌شد.


لاریجانی با بیان اینکه دکتر احمدی با عقیده خود زندگی می‌کرد، سازمان سمت یکی از بنیان‌هایی بود که ایشان گذاشت و سمت کتاب‌هایی را هم در زمینه علوم انسانی هم در زمینه علوم دیگر ترجمه و تالیف کرده است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار